Μια αφιέρωση του Debut στον Ισπανό μαέστρο που τα τελευταία χρόνια βγάζει μάτια στην Ιταλία με τη φανέλα της Μίλαν και ακούει στο όνομα Σούσο.

Το στολίδι του Ιταλικού βορρά, η πόλη της μόδας , της ομορφιάς και των τεχνών ήταν το καλύτερο μέρος για να αναδειχτεί το ταλέντο ενός «ποδοσφαιρικού» καλλιτέχνη, του Χεσούς Χοακίν Φερνάντεθ Σάενθ ντε λα Τόρε, ή αλλιώς Σούσο.

Η ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΣΤΟ ΑΝΦΙΛΝΤ

8 χρόνια πριν, ένα ταλέντο από την Κάντιθ πιάστηκε τα δίχτυα των σκάουτερ της Λίβερπουλ με τον αγγλικό σύλλογο να τον φέρνει το ίδιο καλοκαίρι στην Αγγλία.

Για 2 χρόνια, ο νεαρός τότε Σούσο έπαιζε στις μικρούς της Λίβερπουλ όπου και απέδειξε ότι αξίζει μια ευκαιρία με τη μεγάλη ομάδα. Μια ευκαιρία που ήρθε τη σεζόν 2012-2013 υπό τις οδηγίες του Μπρένταν Ρότζερς που πίστεψε στον Ισπανό πιτσιρικά και τον έριξε στο παιχνίδι του Γιουρόπα λιγκ απέναντι στη Γιανγκ Μπόις.

Έχοντας δείξει αρκετά καλές επιθετικές αρετές , ο Σούσο είχε ελπίδες να παίξει στην τότε Λίβερπουλ αλλά η απόκτηση των Στάριτζ και Κουτίνιο μεγάλωσε τον ανταγωνισμό και έστειλε τον Σούσο δανεικό στην Αλμερία…

Επιστρέφοντας από τον δανεισμό του, ο Ισπανός βρήκε κλειστές τις πόρτες στο Άνφιλντ καθώς δεν κατάφερε να βρει χρόνο συμμετοχής και οδηγήθηκε στην έξοδο, εκεί όπου τον περίμενε η Μίλαν.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΒΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΜΙΛΑΝ

«Κάθε εμπόδιο για καλό» λέει η γνωστή παροιμία που παίρνει διαστάσεις στην καριέρα του Σούσο. Τον Ιανουάριο του 2015, εντάσσεται στο δυναμικό των Ροσονέρι που εκείνη την περίοδο βρισκόταν σε άθλια κατάσταση…

Εκεί το ταλέντο του έμελλε να λάμψει, καθώς αυτός και ο Μποναβεντούρα ξεχώριζαν και επιχειρούσαν να πάρουν από το χέρι τη Μίλαν και να την οδηγήσουν ψηλά. Όσον αφορά τον Ισπανό, πήρε τα λεπτά συμμετοχής που αναζητούσε για να αναδειχτεί ως το μεγάλο αστέρι των Μιλανέζων.

Η παροιμία που αναφέραμε πριν έλαβε μέρος για ακόμα μια φορά στην καριέρα του Ισπανού με τον ερχομό του Σίνιτσα Μιχαίλοβιτς που δεν εμπιστευόταν καθόλου τον Σούσο στέλνοντας τον δανεικό στη Τζένοα όπου έκανε… «παπάδες». Φυσικά την κίνηση του αυτή την πλήρωσε με τη δουλειά του ο Μιχαίλοβιτς που αποχώρησε από το Μιλάνο δίχως να πετύχει κάτι το σπουδαίο.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΞΙΩΣΗ

Το τρένο του Σούσο ξεκινάει με την επιστροφή του στο Μιλάνο. Το φαρμακερό του αριστερό πόδι αναγνωρίστηκε και εντάχθηκε πλήρως στα πλάνα της ομάδας καθιστώντας τον τον πιο σημαντικό παίχτη. Αυτό αποτυπώνεται και με αριθμούς αφού αγωνίστηκε σε 37 παιχνίδια τη σεζόν που γύρισε και έκτοτε είναι αναντικατάστατος.

Πλέον όλη η Μίλαν βασίζεται σε αυτόν. Κάθε φορά που έχει τη μπάλα στα πόδια «κρούει ο κώδωνας του κινδύνου» για τις αντίπαλες άμυνες. Ο Ισπανός διαθέτει τρομερή τεχνική κατάρτιση, ντρίπλα και σουτ, στοιχεία που έχουν φέρει από τον «δανεικο» μέχρι την εθνική Ισπανίας με το κόστος αγοράς του να ξεπερνάει τα 40 εκατομμύρια ευρώ.

Θα έλεγε κανείς πως ένας καλλιτέχνης με τη μπάλα στα πόδια βρήκε τη «μούσα» του στην πόλη της Μόδας και πλέον μένει να ζωγραφίσει ο ίδιος την καριέρα του.