Ο έμπειρος center του Παναθηναϊκού μας μίλησε μετά το νικηφόρο παιχνίδι με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη. Τι είπε για το ματς, για τις αποβολές των Πασκουάλ και Αγγέλου, καθώς και για το ξεχωριστό δέσιμο του με τον Μποχωρίδη.

Ο Έλληνας ψηλός αγωνίστηκε 16 λεπτά στο παιχνίδι με τον Άρη σκοράροντας πέντε πόντους, παίρνοντας 4 ριμπάουντ και δίνοντας μία ασίστ. Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ίαν Βουγιούκα:

-Ίαν παρόλο που ξεφύγατε με μεγάλη διαφορά στο παιχνίδι, ο Άρης επέστρεψε και μάλιστα σε απόσταση αναπνοής (5 πόντων) στην τελευταία περίοδο. Ποιοι παράγοντες θεωρείς πως οδήγησαν στην επιστροφή του Άρη στο ματς;

“Γενικά πρέπει να πούμε συγχαρητήρια στον Άρη που έδειξε μαχητικότητα και δεν παράτησε το ματς. Εμείς από την πλευρά μας κάναμε κάποια λάθη σε άμυνα και επίθεση. Αντί να τελειώσει το ματς όταν έπρεπε, τους βάλαμε ξανά στο παιχνίδι”.

-Σε ερώτηση μας για την ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα που συνάντησε στο γήπεδο, καθώς και για το εάν του αρέσει να αγωνίζεται στο Nick Gallis Hall τόνισε:

“Εννοείται. Όπου και να πηγαίνεις είτε στην Πάτρα, είτε με τον ΠΑΟΚ είτε με τον Άρη, είναι σημαντικό να παίζεις σε γεμάτες έδρες. Είναι κάτι σημαντικό τόσο για το μπάσκετ όσο για και το πρωτάθλημα”.

-Στη συνέχεια ρωτήθηκε για την αποβολή του προπονητή του Άρη και του Παναθηναϊκού στο δεύτερο δεκάλεπτο λέγοντας τα εξής:

“Νομίζω ο κύριος Αγγέλου διαμαρτυρήθηκε σε κάποια φάση και το πήρε προσωπικά ο δικός μας προπονητής. Ήταν στη φάση που έκανε φάουλ ο Νικ Καλάθης και ότι ήταν να γίνει έγινε”.

-Σχετικά με τις πολλές αψιμαχίες και τα trash talking των παιχτών των δύο ομάδων πρόσθεσε τα εξής:

“Όταν παίζεις σε ένα γεμάτο γήπεδο, οι παίχτες προσπαθούν να αποδείξουν πως είναι ομάδα. Ειδικά οι ξένοι αλλά και οι Έλληνες παίζουν για τη μπασκετική ζωή τους. Έπρεπε να δείξουν πως έχουν τσαγανό και το έδειξαν. Ευτυχώς είμαστε εμείς οι νικητές”.

-Τέλος του ζητήσαμε να κάνει ένα σχόλιο για τον πρώην συμπαίχτη του στον Παναθηναϊκό, Μποχωρίδη λέγοντας:

“Ο Λευτέρης όλο και προοδεύει. Είναι προφανώς από τους ηγέτες του Άρη. Η πλάκα είναι πως στον Δούκα παίζει ο δικός του αδερφός μαζί με τον δικό μου που έχουν γίνει κολλητοί. Έτσι, έχουμε ένα ακόμα πράγμα που μας συνδέει με τον Λευτέρη πέρα από το γεγονός πως ήμασταν συμπαίχτες στον Παναθηναϊκό”.