Μια νέα εποχή ανατέλλει στον ΟΦΗ. Πρωταγωνιστεί το παρελθόν (Γιάννης Σαμαράς, Ηλίας Πουρσανίδης), αλλά και το παρόν με λαμπρό μέλλον (Γιώργος Σαμαράς).

Δεν χρειάζεται να έχει κανείς πολύ δυνατή μνήμη, ούτε να ασχολείται βράδυ- πρωί με τον ΟΦΗ για να θυμηθεί ότι οι Ηρακλειώτες τον περασμένο Ιανουάριο έφτασαν ένα σημείο πριν το νέο restart.

Το πρώτο έγινε το 2015 όταν οι “μελανόλευκοι” πνίγηκαν από τα χρέη και τα διοικητικά προβλήματα. Αποτέλεσμα; Η ομάδα να φτάσει στη Football League 2 που όπως και να το κάνουμε μόνο λαμπρή σελίδα δεν ήταν στο βιβλίο ιστορίας του συλλόγου, παρά το ωραίο όνομα της κατηγορίας.

Λίγους μήνες μετά από τον πρώτο μήνα του 2018 που είχε κάνει τον Νίκο Παπαδόπουλο να προπονεί οκτώ με 12 παίκτες τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα. Για όλους. Ομάδα, κόσμο, προπονητικό επιτελείο, μιας και ο ΟΦΗ όχι μόνο κατάφερε να βγει αλώβητος απ’ όλο αυτό. Αλλά κατάφερε να κατακτήσει την πρώτη θέση της Football League, ξεπερνώντας λίγο πριν το φινάλε τον Άρη, παίζοντας φανταστικό ποδόσφαιρο, κάτι που επιβεβαιώνουν οι συνεχόμενες “τριάρες”.

Image result for οφη 2017-2018

Ωραίο παρελθόν, ακόμη καλύτερο μέλλον (;)

Εκτός από τη μέχρι πρότινος διοικητική αστάθεια τους φιλάθλους τους ΟΦΗ τους απασχολούσαν και άλλα πράγματα. Όχι τόσο αγωνιστικά. Μνήμες, αναμνήσεις περασμένων ετών. Περασμένων μεγαλείων.

Είναι δύσκολο -ως και ακατόρθωτο- για όλους εκείνους που έζησαν τον “Όμιλο” στα καλά του να τον βλέπουν να φτάνει να παίζει σε αλώνια και όχι σε “σαλόνια”. Ήταν -και παραμένει- σκληρό να παρακολουθείς ομάδες με πιο “ελαφριά” φανέλα είτε να σε κερδίζουν άνετα, είτε να τερματίζουν πολύ ψηλά από εσένα.

Κακά τα ψέματα. Όλοι οι υποστηρικτές της ομάδας του Ηρακλείου είχαν μάθει να ζουν με το… χθες. Τότε που ο σύλλογος έκανε πορεία πρωταθλητισμού. Που έφτανε μέχρι και στον αποκλεισμό της Ατλέτικο Μαδρίτης. Πολλές φορές το παρελθόν σε εμποδίζει να δεις το μέλλον.

Πολλοί ήταν εκείνοι που υποσχέθηκαν λαγούς με πετραχήλια στους “ομιλήτες”. Η πράξη ήταν τελείως διαφορετική απ΄όλο αυτό. Ωστόσο, υπάρχει και το σήμερα με γαρνιτούρα από ένα πολλά υποσχόμενο “αύριο”.

Ηλίας Πουρσανίδης και Γιάννης Σαμαράς είναι από εκείνους που έχουν ζήσει τον ΟΦΗ τόσο από την (πολύ) καλή μεριά του, όσο και από την κακή του. Είναι δύο άνθρωποι με κύρος και πάνω απ’ όλα σοβαροί που πονάνε την ομάδα. Όχι μόνο στα λόγια, αλλά και στις πράξεις. Είναι δύο άνθρωποι που από τα δικά τους χέρια πέρασε το μεγάλο deal που έφερε τον Μιχάλη Μπούση στους “μελανόλευκους”.

Αυτοί είναι εκείνοι που καλούνται τώρα να συνεχίσουν τη σκληρή δουλειά που ξεκίνησαν πριν λίγο καιρό για να φτάσουν τον ΟΦΗ εκεί που ήταν κάποτε και όχι “τώρα”.

Ο νέος (Γιώργος Σαμαράς) είναι ωραίος!

Βέβαια, εκτός από τις δύο “παλιοσειρές” ισχυρό πόστο στον ΟΦΗ του αύριο θα έχει και ο Γιώργος Σαμαράς. Γι’ αυτό το λόγο πρέπει να γίνει και ειδική μνεία σε εκείνον.

Ο “Sam” -όπως τον φώναζαν χαϊδευτικά σε Μάντσεστερ Σίτι και Σέλτικ- τα τελευταία χρόνια είδε την καριέρα του να παίρνει την κάτω βόλτα. Όμως, ακόμη και έτσι είχε προτάσεις να συνεχίσει να παίζει.

Παρόλα αυτά το νέο project και αυτή η νέα πρόκληση που του χτύπησαν την πόρτα δεν θα μπορούσαν να περάσουν και να φύγουν. Σίγουρα στον ΟΦΗ δεν περισσεύει κανείς. Πόσο μάλλον άτομα όπως ο Γιώργος Σαμαράς που έχουν παραστάσεις επί σειρά ετών στο υψηλότερο επίπεδο.

Ναι μεν του λείπει η εμπειρία σε όλα όσα αφορούν στο εξωαγωνιστικό κομμάτι, αλλά, όποιος τον γνωρίζει ξέρει πως ο πρώην ηγέτης της Σέλτικ σκοπό έχει με ό,τι καταπιάνεται να το κάνει καλά. Πολύ καλά.

Τρεις προσωπικότητες που συμπληρώνουν στον απόλυτο βαθμό η μία την άλλη. Τρεις προσωπικότητες που… βρωμάνε ΟΦΗ από χιλιόμετρα μακριά. Οι τρεις σωματοφύλακες της κρητικής ομάδας που εγγυούνται πως οι μέρες που έρχονται θα είναι άσπρες και όχι μαύρες σαν αυτές που πέρασαν.