Μολονότι "αγχώθηκε" στο τέλος, το Περιστέρι επικράτησε της Α.Ε.Κ. με 83-80 ύστερα από εξαιρετική εμφάνιση στην πρεμιέρα της φετινής Basket League. Το Debut.gr "βρέθηκε" στο κλειστό "Ανδρέας Παπανδρέου" και σάς "μεταφέρει" τις λεπτομέρειες και το κλίμα του αγώνα που βρήκε νικητές τους "πρίγκιπες της δυτικής όχθης" στην επιστροφή τους στην Α1 μετά από 5 χρόνια.

Περιστέρι και Α.Ε.Κ. τέθηκαν αντιμέτωποι στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής της εφετινής Basket League. Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη, στην επιστροφή της στην Α1 κατηγορία μετά από 5 χρόνια και με τη συμπαράσταση 2.000 περίπου φιλάθλων, πραγματοποίησε επιβλητική εμφάνιση για 30′ και κατάφερε, παρά το comeback των “κιτρινόμαυρων”, να νικήσει με 83-80. Κορυφαίοι για τους “πρίγκιπες των δυτικών προαστίων” ήταν οι Harrow, Bentil και Βασιλόπουλος, ενώ για την ομάδα του Luca Banchi ξεχώρισαν οι Mayes, Griffin και Mačiulis.

Α’ Ημίχρονο

Στο πρώτο δεκάλεπτο, η Α.Ε.Κ. άρχισε πιο δυνατά το match (0-5 στο 2′), ενώ το Περιστέρι δεν μπορούσε να σκοράρει για περίπου 3 λεπτά. Από το 5′ και ύστερα, όμως, οι παίκτες του Πεδουλάκη “ανέβασαν” την απόδοσή τους και προηγήθηκαν με 16-11 χάρη σε καλάθια των Harrow και Βασιλόπουλου. Η Α.Ε.Κ. παρέμενε “συνδεδεμένη” με το αντίπαλο καλάθι και το τέλος του δεκαλέπτου βρήκε το Περιστέρι να προηγείται με διαφορά τεσσάρων πόντων (21-17).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε η “αντεπίθεση” του Περιστερίου. Οι γηπεδούχοι μπήκαν περισσότερο παθιασμένα στο παιχνίδι και, παίζοντας εξαιρετική άμυνα, πήραν προβάδισμα 13 πόντων (30-17), κρατώντας, έτσι, τους φιλοξενούμενους άποντους για μισό δεκάλεπτο. Έχοντας μπροστάρηδες τους Clark και Harrow οργανωτικά-επιθετικά και τους Μουράτο και Bentil αμυντικά, το Περιστέρι κυριάρχησε και στο σκοράρισμα και στα rebounds. Έτσι, πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενο με 44-25 και δεχόμενο μόλις 8 πόντους.

Β’ Ημίχρονο

Με το ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου, το Περιστέρι συνέχισε από εκεί που σταμάτησε: έπαιξε ξανά τη σκληρή και αποτελεσματική άμυνα του πρώτου ημιχρόνου και έφτασε να προηγείται με 21 πόντους δύο φορές (50-29 στο 24′ και 58-37 στο 26′). Οι φιλοξενούμενοι “ροκάνισαν”, προς στιγμήν, τη διαφορά χάρη στα τρίποντα των Mačiulis-Griffin και με τη βοήθεια του Λαρεντζάκη, ωστόσο το Περιστέρι ολοκλήρωσε το δεκάλεπτο στο +20 (67-47), θέτοντας, έτσι, “γερές βάσεις” για τη νίκη.

Το τέταρτο δεκάλεπτο, όμως, ήταν derby. Το Περιστέρι υπέπεσε σε αρκετά λάθη (απόρροια της κούρασης) και η Α.Ε.Κ. μπόρεσε να το εκμεταλλευτεί με ένα σερί 0-8 (67-55), δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο match. Με τρίποντο του Γιαννόπουλου στο 35′, οι “κιτρινόμαυροι” πλησίασαν στους 8 (70-62) και δύο λεπτά πριν τη λήξη στους 5 (76-71). Παρ΄όλ΄αυτά, οι Περιστεριώτες μπόρεσαν και διαχειρίστηκαν σωστά το παιχνίδι. Το καθοριστικό τρίποντο του Βασιλόπουλου και το φοβερό goal-foul του Bentil στα 16΄΄ “έγειραν την πλάστιγγα” αποφασιστικά υπέρ του Περιστερίου. Στα εναπομείναντα δευτερόλεπτα, η Α.Ε.Κ. δεν μπόρεσε να επανέλθει και οι “πρίγκιπες της δυτικής όχθης” πανηγύρισαν την πρώτη τους νίκη στη φετινή Α1, “γεμίζοντας” με αισιοδοξία τους οπαδούς τους για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

ΣΚΟΡ ΔΕΚΑΛΕΠΤΩΝ: 21-17, 44-25, 67-47, 83-80

Περιστέρι Βίκος Cola (Πεδουλάκης): Βασιλόπουλος 12, Harrow 21, Gray 10, Širko 1, Daniel 9, Μουράτος 7, Σκορδίλης 1, Clark 6, Αγραβάνης, Bentil 16.
ΑΕΚ (Banchi): Λαρεντζάκης 12, Mačiulis 13, Hunter 6, Ρογκαβόπουλος, Mayes 22, Μωραΐτης, Sakota 5, Γιαννόπουλος 5, Τσαλμπούρης, Griffin 13, Roberson 4

Για περισσότερα στατιστικά πατήστε εδώ

PHOTO GALLERY:

   

ΠΗΓΗ ΕΙΚΟΝΩΝ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΚΥΡΙΑΚΟΥ/DEBUT.GR