Ο Ιωνικός Νικαίας με σκορ 74-81 νίκησε τον Απόλλωνα Πάτρας και έδειξε με το καλημέρα πως φέτος αποτελεί το απόλυτο φαβορί για την άνοδο στην Basket League. Το debut.gr βρέθηκε στην Πάτρα και αναλύει.

Ο γηπεδούχος Απόλλωνας ξεκίνησε το ματς με τους Μπέμπη, Ζούμπο, Μολφέτα, Μπελ και Δημακόπουλο. Από την άλλη πλευρά ο Ιωνικός παρατάχθηκε με τους Βασιλόπουλο, Καράμπουλα, Κανονίδη, Τσαγκαράκη και Σάφτεναρ.

Ο Ιωνικός ήξερε πως αποτελούσε το απόλυτο φαβορί του σημερινού αγώνα. Έτσι με το καλημέρα μπήκε δυναμικά στο ματς και προηγήθηκε με σκορ 2-10. Ο Απόλλωνας απάντησε με πέντε συνεχόμενους πόντους από τους Μπελ (γκολ φάουλ) και Δημακόπουλο. Το κάρφωμα του Σάφτεναρ μετά το κλέψιμο του Κανονίδη καθώς και το τρίποντο του Βασιλόπουλου έφεραν τη διαφορά του σκορ στο +9 (9-18). Ο Εζόμο μείωσε για τον Απόλλωνα (11-18) όμως κάπου εκεί ανέλαβε και πάλι δράση ο Βασιλόπουλος. Άρχικά δημιούργησε για το καλάθι του Σάφτεναρ και στη συνέχεια σκόραρε πέντε συνεχόμενους πόντους στέλνοντας τη διαφορά στους 14 πόντους (11-25).

Στη δεύτερη περίοδο οι ομάδες μπήκαν αρκετά νευρικά έχοντας συνεχόμενα λάθη και άστοχες προσπάθειες. Το πρώτο καλάθι σημειώθηκε από τον Μπελ, κατεβάζοντας τη διαφορά στους 12 για τον Απόλλωνα. Ο Ιωνικός δεν έχασε την διψήφια διαφορά, μάζευε όλα τα ριμπάουντ και ήταν ο κυρίαρχος της αναμέτρησης. Μάλιστα με καλάθι του Βασιλόπουλου έφτασε στο +16 (23-39). Ακολούθησαν πέντε συνεχόμενοι πόντοι από τον Μολφέτα και δύο εύστοχες βολές από τον Μπελ που έδωσαν ανάσα στον Απόλλωνα όμως ο Ιωνικός δεν έχασε ποτέ την διψήφια επαφή του με το σκορ και το τέλος του ημιχρόνου τον βρήκε να προηγείται με 35-47.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με ένα γρήγορο καλάθι του Ζούμπου στο οποίο απάντησε αμέσως ο Καράμπουλας. Οι πέντε πόντοι του Σάφτεναρ (τρίποντο και καλάθι από ασίστ του Βασιλόπουλου) κράτησαν τον Ιωνικό μπροστά στο σκορ (41-54). Κάπου εκεί ο Απόλλωνας επιχείρησε να κάνει την αντεπίθεση του. Παίζοντας πολύ καλή άμυνα έριξε την διαφορά κάτω από το ψυχολογικό όριο των 10 πόντων και με 2/2 βολές και καλάθι στον αιφνιδιασμό από τον Μολφέτα μείωσε σε 49-54. Όμως οι τέσσερις συνεχόμενοι πόντοι από τον MVP στο δεύτερο ημίχρονο Καράμπουλα «ξεκόλλησαν» τον Ιωνικό που έδειχνε σαστισμένος σε εκείνο το σημείο του παιχνιδιού. Η Πάτρα όμως με τα καλάθια των Ζούμπο και Μπελ μείωσε σε 54-60 και έδειχνε διατεθειμένη να παλέψει στη τελευταία περίοδο.

Η τελευταία περίοδος ξεκίνησε με όμορφη ατομική προσπάθεια του Μπελ. Ο Απόλλωνας έβγαλε την άμυνα αλλά ο Καράμπουλας θα κλέψει τη μπάλα και θα σκοράρει για τον Ιωνικό (56-62). Οι γηπεδούχοι με μπροστάρηδες τους Εζόμο, Μπελ και συμπαραστάτες τους Μπέμπη και Παπαβασιλόπουλο, τέσσερα λεπτά πριν το τέλος μείωσαν σε 65-68. Κάπου εκεί εμφανίζεται ξανά ο Καράμπουλας. Αρχικά κέρδισε το φάουλ (2/2 βολές) και στην συνέχεια απάντησε στο καλάθι του Δημακόπουλου, με μία εξίσου δύσκολη προσπάθεια (67-72). Το παιχνίδι δεν άλλαξε και ο Ιωνικός πανηγύρισε τη νίκη με σκορ 74-81 δείχνοντας από τώρα τις προθέσεις του για τη φετινή σεζόν ενώ από την άλλη οι γηπεδούχοι πρέπει να συνεχίσουν τη σκληρή δουλειά και κυρίως να επιλύσουν τα διοικητικά τους προβλήματα που κάνουν την ομάδα να κρέμεται πραγματικά από μία κλωστή.

Τα Δεκάλεπτα: 11-25, 35-47, 54-60, 74-81

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ (Βουρνάς): Μπελ 19 (7/12 δίποντα, 10 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Τζάιδας 3 (1), Παπαβασιλόπουλος 2, Μπέμπης 14 (3), Κασπίρης, Μολφέτας 9 (1), Ζούμπος 13 (6/9 δίποντα, 7 ριμπάουντ, 8 ασίστ), Εζόμο 6, Δημακόπουλος 8 (7 ριμπάουντ)

ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ (Γούναρης): Βασιλόπουλος 13 (3 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 3 κλεψίματα), Δημητριάδης 7 (1), Καράμπουλας 22 (7/7 βολές, 6/13 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Πετροδημόπουλος, Λιακόπουλος 5 (1), Κομποδιέτας 6 (2), Σάφτεναρ 11 (1), Παπαδόπουλος 3, Σαχπατζίδης 2, Κανονίδης 8 (2), Τσαγκαράκης 4