Το Debut.gr βρέθηκε στην Paok Sports Arena για τον αγώνα μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Ρεθύμνου στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής για την Betshop Basket League.

ΠΑΟΚ και Ρέθυμνο τέθηκαν αντιμέτωποι για την πρώτη αγωνιστική της Betshop Basket League με την ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου να επικρατεί εύκολα με σκορ 81-64. Χωρίς τους τραυματίες Γκος και Πόουπ, ο ΠΑΟΚ μετά την μέτρια πρώτη περίοδο (όπως είχε συμβεί και με τον Πανιώνιο για το κύπελλο) βρήκε ρυθμό μέσα από την άμυνα και και τα υψηλά ποσοστά στα τρίποντα για να χτίσει μια μεγάλη διαφορά και να την κρατήσει μέχρι το τέλος. Ο Τζόουνς στο πρώτο ημίχρονο και ο Μορέιρα στο δεύτερο ήταν οι πυλώνες για την άνετη νίκη του Δικεφάλου που ανά διαστήματα έπαιξε εξαιρετικό μπάσκετ αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για τη συνέχεια. Για το Ρέθυμνο ο μόνος που προσπάθησε και διασώθηκε από το ματς είναι ο Μπαρτ με τους 19 πόντους που πέτυχε. Η εικόνα της ομάδας του Ρεθύμνου προβληματίζει μετά και τον αποκλεισμό από το κύπελλο και ίσως αποτελέσει μία από τις ομάδες που θα κινδυνέψουν με υποβιβασμό. Ας δούμε όμως τα πράγματα με τη σειρά.

Με την έναρξη της αναμέτρησης οι δύο ομάδες προσπάθησαν από νωρίς να βρουν ρυθμό με τον ΠΑΟΚ να ξεκινάει καλύτερα και με πρωταγωνιστή τον Τζόουνς, ο Δικέφαλος προηγήθηκε με 10-5. Σε αυτό το σημείο το Ρέθυμνο με όπλο του την καλή άμυνα και κυρίως το διάβασμα στα πικ εν ρολ του ΠΑΟΚ, με ένα σερί 8-0 από δύο τρίποντα του Στίβεν Μπαρτ, προηγήθηκε με 13-10. Σε αυτό το σημείο ανέλαβε και πάλι ο Τζόουνς που με ακόμα 7 πόντους έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στους γηπεδούχους με 19-15. Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου επιστράτευσε και τον αρχηγό του Βαγγέλη Μαργαρίτη από τον πάγκο ο οποίος έδωσε λύσεις στην επίθεση του ΠΑΟΚ κάτω από το καλάθι διαμορφώνοντας το 23-20, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε η πρώτη περίοδος.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι κακές επιθέσεις εκατέρωθεν έριξαν και άλλο τον ρυθμό της αναμέτρησης με τις ομάδες να παραμένουν χωρίς σκορ σχεδόν τρία λεπτά. Μετά από αυτό το νεκρό διάστημα ο ΠΑΟΚ βρήκε ρυθμό τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση χτίζοντας μια καλή διαφορά (36-28). Η ομάδα του Ρεθύμνου δυσκολευόταν να σκοράρει και αυτό αποτυπώνεται από το σκορ του ημιχρόνου αφού η κρητική ομάδα πέτυχε μόλις 10 πόντους σε αυτό το δεκάλεπτο. Ο ΠΑΟΚ βρήκε ανοιχτό γήπεδο σε πολλές περιπτώσεις, έτρεξε το Ρέθυμνο και με καλή κυκλοφορία και συνήθως με πάσες στην weakside βρήκε ελεύθερα σουτ στα οποία ευστόχησε (6/11 τρίποντα). Η τριάδα Χάτσερ, Τζοόυνς  και Μορέιρα έβαλε δύσκολα στους φιλοξενούμενους με τον Δικέφαλο να βρίσκεται μπροστά στο σκορ με 44-30 στο ημίχρονο.

Με την έναρξη της επανάληψης ο Μορέιρα δείχνοντας μερικά στοιχεία από το επιθετικό ταλέντο του με 6 σερί πόντους έστειλε την διαφορά στο +20 την διαφορά (50-30). Οι γηπεδούχοι παρότι συνέχισαν τον πολύ καλό ρυθμό που είχαν βρει στην επίθεση εκμεταλλευόμενοι την άμυνα ζώνης του Μυκονιάτη, στην άμυνα η ομάδα του ΠΑΟΚ χαλάρωσε γεγονός που έφερε τις φωνές του κόουτς Παπαθεοδώρου. Ενδεικτικό στοιχείο αποτελεί πως η ομάδα του Ρεθύμνου στα 8 λεπτά της τρίτης περιόδου σημείωσε 20 πόντους. Τα υψηλά ποσοστά όμως των γηπεδούχων από την γραμμή των 6,75 (10/18τρ) διατήρησαν τη διαφορά σε υψηλά επίπεδα με το σκορ να διαμορφώνεται στο 69-51 με το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο η κατάσταση που είχε διαμορφωθεί δεν άλλαξε με τον ΠΑΟΚ να διατηρεί σταθερά την διαφορά πάνω από τους 15 πόντους και να φτάνει εύκολα στη νίκη με σκορ 81-64 στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Πολυτιμότερος παίχτης για τους γηπεδούχους ήταν ο επιβλητικός  Μορέιρα με 16 πόντους και 14 ριμπάουντ ενώ και ο Τζόουνς σημείωσε 16 πόντους . Για τους φιλοξενούμενος ο μοναδικός παίχτης που διακρίθηκε ήταν ο Μπαρτ ο οποίος πέτυχε 19 πόντους. Η επόμενη μέρα βρίσκει τον ΠΑΟΚ να αντιμετωπίζει την Βενέτσια (9/10) για τη πρώτη αγωνιστική του  Basketball Champions League ενώ για το πρωτάθλημα θα κοντραριστεί στο ΟΑΚΑ με αντίπαλο την ΑΕΚ (13/10). Στην αντίπερα όχθη το Ρέθυμνο θα υποδεχτεί το Λαύριο (13/10).

Τα δεκάλεπτα: 23-20, 44-30, 69-51, 81-64

ΠΑΟΚ (Ηλίας Παπαθεοδώρου): Τζόουνς 16(4), Μορέιρα 16, Χρυσικόπουλος 8(2), Σχίζας 4, Κόνιαρης 6(2), Αθηναίου 4(1), Μαργαρίτης 8, Ζάρας 7(1), Παπαντωνίου, Χάτσερ 4, Γκάρετ 8.

Ρέθυμνο (Σταύρος Μυκονιάτης): Ντάνιελς 12(1), Μπρέισι-Ντέιβις 12(1), Γκάιτον 5(1), Ντουράμ 12(2), Οικονομόπουλος, Ραζής, Κουρέπης, Γλυνιαδάκης 2, Μπαρτ 19(2), Καλογιαννίδης, Κλάντον 2.