Η Γουέστ Χαμ έκανε την έκπληξη και επικράτησε της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και το Debut.gr αναλύει το παιχνίδι των «κόκκινων διαβόλων».

Και εκεί που όλοι πιστεύαμε πως η επιφορτισμένη ατμόσφαιρα στην Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ θα παγιωνόταν, η Γουέστ Χαμ μας έβγαλε λάθος. Επιθετικό ποδόσφαιρο από τα «σφυριά», με διάθεση, ιδέες και σωστή τακτική οδήγησαν στο τελικό 3-1 απέναντι στην … άδεια ψυχολογικά και σωματικά Γιουνάιτεντ. Η ομάδα του Μουρίνιο εμφανίστηκε κατώτερη των περιστάσεων και προερχόμενη από τον μεσοβδόμαδο αποκλεισμό από το Carabao Cup από την Ντέρμπι, γνώρισε δίκαια την ήττα.

Τι είδαμε 

Πριν από την έναρξη του αγώνα, η ενδεκάδα μάς «προετοίμασε» για το τι επρόκειτο να δούμε. Ένα ιδιόμορφο 4-4-2 με τέσσερις αμυντικογενείς κεντρικούς.Ο Ντε Χέα κάτω από τα δοκάρια, με τους Γιάνγκ, Λίντελοφ, Σμόλινγκ και Σό να υπερασπίζονται την αμυντική γραμμή των «μπέμπηδων», Πογκμπά, Μάτιτς, Μακτόμινει και Φελλαινί επιλέχθηκαν από τον «Special One» στον χώρο του κέντρου με τον Μαρσιάλ και τον Λουκάκου μπροστά τους. Ένα σχήμα που βλέπουμε πρώτη φορά για φέτος και θέλω να ελπίζω και για τελευταία. Πάλι στον πάγκο ο Μάτα, πάλι ο Ράσφορντ, πάλι ο Ερρέρα. Εκτός αποστολής ο Σάντσες, ο Περέιρα και ο Λίνγκαρντ για λόγους…«τακτικής». Το αποτέλεσμα; Μεγάλες γραμμές, καμινάδες και αναρχία. Εάν ο «Μου» ήθελε να σιγουρέψει κάτι με αυτό το σχήμα, αυτό ήταν η άμυνα και η κυριαρχία στον χώρο του κέντρου. Απέτυχε σε αμφότερα.

Τι σημειώσαμε

1.  Η ανύπαρκτη τακτική του Μουρίνιο

Είναι ευρέως γνωστό πως τα αποδυτήρια της ομάδος βρίσκονται σε πολύ κακό φεγγάρι. Με τον Μουρίνιο να έχει διαπληκτισμούς με παίκτες μπροστά σε άλλους (σ.σ. έβγαλε τον Πογκμπά από αρχηγό), είναι επόμενο αρκετοί παίκτες να πάρουν το μέρος του συμπαίκτη τους και να γυρίσουν την πλάτη τους στον προπονητή τους. Το αποτέλεσμα από όλο αυτό, γίνεται αντιληπτό στο γήπεδο με τους παίκτες να μοιάζουν αδιάφοροι, χωρίς να καταβάλλουν το μέγιστο των ικανοτήτων τους.

Γιουνάιτεντ

2. Αργοί σε όλα

Με τον Μακτόμινει να αποτελεί τον τρίτο (!) κεντρικό αμυντικό σε πολλές φάσεις, το κέντρο αποτελούταν από τρία βαριά κορμιά ( Μάτιτς -Φελλαινί – Πογκμπά). Αν κάτι χαρακτηρίζει αυτή την τριάδα, αυτό είναι η έλλειψη ευκινησίας και ταχύτητας. Η κυκλοφορία της μπάλας ήταν αργή, προβλέψιμη και όταν έφτανε στους δύο επιθετικούς, αυτοί ήταν καλά κλεισμένοι.

Γιουνάιτεντ

3. Τι άλλο να κάνει ο Ράσφορντ για να ξεκινήσει;

Ναι, πήρε κόκκινη από δική του επιπολαιότητα κόντρα στην Μπέρνλι και έμεινε εκτός για δύο αγωνιστικές, αλλά δεν έχει πάρει καμία βοήθεια από την ομάδα. Σκόραρε μόλις δεκατρία λεπτά αφού πέρασε αλλαγή και άλλαξε αρκετά την εικόνα της ομάδας προς το καλύτερο. Έτρεξε, μάρκαρε, έβγαλε σέντρες, έδειξε θέληση. Έχοντας σκοράρει σε αμφότερα από τα δύο τελευταία παιχνίδια με την Εθνική Αγλλίας και μην έχοντας επιλεχτεί ούτε σήμερα για βασικός, με την κακή εικόνα των Λουκάκου και Μαρσιάλ θα ήταν άξιο απορίας αν δεν δει φανέλα βασικού την Τρίτη απέναντι στην Βαλένθια.

Γιουνάιτεντ

Η συνέχεια 

Η Γιουνάιτεντ καλείται να ανασυνταχθεί επειγόντως για τον αγώνα της Τρίτης με την Βαλένθια. Με νίκη θα πετύχει το δύο στα δύο και θα θέσει γερές βάσεις για την πρόκριση στους «16» του Uefa Champions League κάτι που θα βελτιώσει το κλίμα στην ομάδα και θα «μαλακώσει» τους οπαδούς, οι οποίοι περιμένουν στην γωνία τον Μουρίνιο. Έπειτα, φιλοξενεί την Νιουκάστλ στο «Θέατρο Των Ονείρων», όπου μπορεί να επικρατήσει με ένα μεγάλο σκορ και να κάνει μια νέα αρχή στην αρκετά -μέχρι στιγμής- μέτρια χρονιά.