Η περσινή σεζόν έκλεισε ιδανικά για τον ΟΦΗ στη Football League με τους Κρητικούς να τερματίζουν πρώτοι. Όμως, η νέα χρονιά στη Super League, δείχνει να είναι δύσκολη.

Φαντάζομαι πως όλοι λίγο- πολύ έχετε ακούσει το γνωστό λαϊκό άσμα που λέει “ό,τι αρχίζει ωραία τελειώνει με πόνο”. Και αν δεν το γνωρίζατε το μάθατε τώρα. Στον ΟΦΗ όμως φαίνεται πως το έχουν πάρει… ανάποδα. Και εξηγούμαστε.

Η φετινή σεζόν ξεκίνησε με όνειρα και προσδοκίες για τους Κρητικούς. Όχι μόνο και μόνο γιατί η περσινή έκλεισε ιδανικά. Αλλά και γιατί στα φιλικά ο σύλλογος του Ηρακλείου έδειχνε πολύ καλή εικόνα, ενώ και οι μεταγραφικές του κινήσεις μόνο κακές δεν ήταν.

Μάλιστα, στην πρεμιέρα των “μελανόλευκων” στη Super League όλα αυτά επιβεβαιώθηκαν. Εκτός έδρας παιχνίδι κόντρα στον Πανιώνιο που “στράβωσε” από νωρίς. Οι παίκτες του Νίκου Παπαδόπουλου όχι μόνο δεν το έβαλαν κάτω ή έχασαν την ψυχραιμία τους, αλλά, αν ήταν λίγο πιο προσεκτικοί θα μπορούσαν αν είχαν πάρει ακόμη και τη νίκη! Σε μια έδρα που αρκετοί θα περάσουν δύσκολα. Οπότε το 2-2 μόνο κακό δεν έδειχνε για τον ΟΦΗ.

Και κάπου εκεί το χάος

Ατυχία; Απειρία; Συγκυρίες; Κακό τάιμιγνκ; “Μάτι”; Βουντού; Κανείς δεν ξέρει για ποιο λόγο μετά το ματς της Νέας Σμύρνης η εικόνα του ΟΦΗ είναι… χαοτική.

Μια ομάδα χωρίς αρχή, μέση και τέλος. Μια ομάδα που δεν θυμίζει σε τίποτα εκείνη που πέρυσι στη Football League έκανε… πλάκα μοιράζοντας “τριάρες” άνετα και παίζοντας εντυπωσιακό και αποτελεσματικό ποδόσφαιρο. Ένα σύνολο που παρά τα όποια διοικητικά προβλήματα -που ήταν πολύ σοβαρά- λίγο πριν το photo finish κατάφερε να καταβάλει την αντίσταση του Άρη και να τερματίσει πρώτο.

Μετά την αναμέτρηση με τον Πανιώνιο οι Ηρακλειώτες έκαναν το απόλυτο. Στις ήττες! 3/3. Στο εκτός έδρας ματς με τον Παναιτωλικό έχασαν με σκορ 2-1, στο “Γεντί Κουλέ” 3-1 από τον ΠΑΟΚ με το κερασάκι στην τούρτα να μπαίνει στα Πηγάδια που επιβλήθηκε με 3-0.

Άμυνα από… βούτυρο

Πιο πάνω αποθεώσαμε την περσινή επίθεση του ΟΦΗ. Και δικαίως. Βέβαια, και στα μετόπισθεν είχε γίνει πολύ καλή δουλειά με τους “μελανόλευκους” να δέχονται ελάχιστα γκολ μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος.

Φέτος τα πράγματα είναι καταστροφικά. Η αμυντική λειτουργία των Κρητικών είναι για κλάματα, με αποτέλεσμα το κοντέρ να έχει φτάσει ήδη τα δέκα γκολ παθητικό, ενώ βρισκόμαστε μόλις στην τέταρτη αγωνιστική του πρωταθλήματος! Εικόνα που σίγουρα δεν παραπέμπει σε υψηλό επίπεδο και αν δεν βρει άμεσα μια λύση ο Νίκος Παπαδόπουλος, τότε δεν θα αργήσει ο καιρός που ο ΟΦΗ θα κάνει και πάλι σχέδια για τη Football League.

Ανύπαρκτο κέντρο

Αν υπάρχει κάτι χειρότερο στον φετινό ΟΦΗ από την άμυνά του, τότε είναι το κέντρο του! Ναι και όμως! Η μεσαία γραμμή των Κρητικών προκαλεί απελπισία. Από που να ξεκινήσει και που να τελειώσει κανείς;

Φάσεις δεν παράγει, αμυντικά δεν βοηθάει, από τρεξίματα λίγα πράγματα. Αν η “ραχοκοκκαλιά” μιας ομάδας είναι χαμηλού επιπέδου, τότε πολύ δύσκολα μπορεί αυτή να δει άσπρη μέρα. Αυτό φαίνεται πως ισχύει και για την ώρα στους Κρητικούς.

Μοναδικό ελαφρυντικό είναι πως έγιναν πολλές μεταγραφές στα χαφ το καλοκαίρι. Οπότε μέχρι όλοι τους να γίνουν ένα ομοιογενές σύνολο και να βρεθεί μια χημεία με άμυνα και επίθεση, χρειάζεται χρόνος. Μια πολυτέλεια που δεν υπάρχει στον ΟΦΗ όσο περνάνε οι αγωνιστικές και οι ήττες διαδέχονται η μία την άλλη.