Ο Μίτσι Μπατσουαγί λάμπει με τη φανέλα της Ντόρτμουντ, όπου αγωνίζεται μετά την απόφαση του Αντόνιο Κόντε να τον παραχωρήσει ως δανεικό. Το Debut.gr υποδέχεται τον Μπάτμαν από το Βέλγιο, που είναι έτοιμος για μια λαμπρή καριέρα. 

Ο Κόντε δεν τον εμπιστεύτηκε και προτίμησε να τον αφήσει να φύγει ως δανεικός, ώστε να πάρει παιχνίδια. Ο Μπατσουαγί άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά, και οδηγεί με τα γκολ του τη Ντόρτμουντ στη δεύτερη θέση της Μπουντεσλίγκα. Ο προπονητής της Τσέλσι θα τρίβει τα δάχτυλά του για τις εμφανίσεις του νεαρού επιθετικού και τον περιμένει να επιστρέψει δριμύτερος στο Λονδίνο. Ποιος είναι όμως ο Μίτσι Μπατσουαγί; 

ΜΠΑΛΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΒΕΛΓΙΟΥ 

Ο Μπατσουαγί είναι μεν γεννημένος στις Βρυξέλλες, στις 2 Οκτωβρίου του 1993, αλλά η καταγωγή του είναι Κονγκολέζικη. Και αυτό, γιατί και οι δύο γονείς του είναι από το  Κονγκό. Από μικρός, ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στους δρόμους της  Sint-Agatha-Berchem, στις Βρυξέλλες. Το στυλ του ήταν από τότε θεαματικό, σε σημείο να κατηγορείται συχνά για ατομισμό από τους φίλους του! 

Τα χρόνια 2003-2007 τα «έφαγε» παίζοντας για τρεις διαφορετικές νεανικές ομάδες. Την Εβέρ, τη Σααρμπεκ και τη Μπρούσελς. Η ταχύτητα και η αίσθηση του γκολ έγιναν από τότε διακριτές. Έτσι, η συνέχεια τον βρήκε στις ακαδημίες της Άντερλεχτ. 

Η ΦΥΓΗ ΑΠΌ ΤΗΝ ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ ΚΑΙ Η ΣΤΑΝΤΑΡ ΛΙΕΓΗΣ 

Στην Άντερλεχτ έκατσε μόλις ένα χρόνο. Οι ιθύνοντες της ακαδημίας αποφάσισαν να τον αποδεσμεύσουν λόγω χαμηλού δείκτη προσπάθειας και ελαττωματικής συμπεριφοράς. 

Ο «Μπάτσμαν» επιστρέφει στη Μπρούσελς, και μετά από μία σεζόν κάνει το βήμα της μετακίνησης στη Σταντάρ Λιέγης. Εκεί, αρχίζουν τα πάντα. 

Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΣΤΗ ΣΤΑΝΤΑΡ ΚΑΙ Η ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΣΤΗ ΜΑΡΣΕΪΓ 

Στη Σταντάρ Λιέγης θα στεριώσει. Θα μείνει εκεί συνολικά έξι χρόνια. Τα πρώτα τρία, συμμετέχει στα αναπτυξιακά προγράμματα της ομάδας. Το ταλέντο του, σε συνδυασμό αυτή τη φορά και με τη δουλειά του, δίνουν το εισιτήριο για την πρώτη ομάδα. 

Η επαγγελματική του καριέρα λοιπόν, ξεκινάει στη Σταντάρ Λιέγης το 2011. Θα παραμείνει στην ομάδα που τον έφερε στο προσκήνιο μέχρι το καλοκαίρι του 2014. Σε 120 συμμετοχές πετυχαίνει 44 γκολ. Δεν θα πάρει κάποιον τίτλο με τη Σταντάρ, αλλά θα κερδίσει με το σπαθί του την πρώτη μεγάλη μεταγραφή. 

Είναι η Μαρσέϊγ, που χτυπάει την πόρτα των Βέλγων και τον αποκτά έναντι 6εκ. ευρώ. Στη Μασσαλία, θα μάθει πολλά πράγματα ως ποδοσφαιριστής. Στα δύο χρόνια παραμονής του στο «Βελοντρόμ», σκοράρει 33 φορές σε 78 ματς. Την τελευταία του χρονιά στη Ligue 1, θα βάλει 17 γκολ. Να σημειωθεί, ότι τότε είναι 22 χρονών. 

Η ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΕΚΤΟΞΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑΚΟΜΙΖΕΙ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ 

Εκείνο το καλοκαίρι, του 2016, πολλές αγγλικές ομάδες ενδιαφέρονται για τον νεαρό Βέλγο στράϊκερ. Ο Αντόνιο Κόντε μόλις έχει διαδεχθεί τον Γκους Χίντινγκ στην τεχνική ηγεσία της Τσέλσι και η πρώτη του μεταγραφή ακούει στο όνομα Μίτσι Μπατσουαγί! Οι «Μπλε» βγάζουν από τα ταμεία τους 33εκ. Λίρες για τον ελπιδοφόρο επιθετικό και τον φέρνουν στο Λονδίνο. 

Η συνύπαρξη με τον Ντιέγκο Κόστα δεν ωφελεί στο να πάρει ο Μπατσουαγί χρόνο συμμετοχής. Τελικά, ο Βέλγος θα βάλει στην τροπαιοθήκη του τον πρώτο, και μοναδικό μέχρι σήμερα, τίτλο. Την Πρέμιερ Λιγκ! 

Ο ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ 

Συνολικά έχει παίξει 53 φορές με τη φανέλα της Τσέλσι και εχει σημειώσει 19 γκολ. Δεν ήταν όμως αρκετά για να τον κρατήσουν στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Ο Κόντε αποφασίζει το δανεισμό του και η Ντόρτμουντ το εκμεταλλεύεται στο έπακρο. Ο Βέλγος συμφωνεί εξαρχής να πάει στη Γερμανία γιατί θέλει να παίζει.  

Και μέχρι στιγμής δικαιώνεται. Έχει σκοράρει ήδη 7 φορές σε 9 αγώνες και η εικόνα του δείχνει έναν ποδοσφαιριστή που πετάει! Φαίνεται ότι ο Μπατσουαγί βρήκε την Ιθάκη του στο «Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ». Το στυλ παιχνιδιού της ομάδας του ταιριάζει απόλυτα και τον βοηθάει να βγάλει τα δυνατά του στοιχεία στο χορτάρι. 

Ο Μπάτσμαν επιθυμεί να πάει όσο καλύτερα μπορεί στη Ντόρτμουντ ώστε να είναι απόλυτα έτοιμος για το Μουντιάλ και την επιστροφή στην Τσέλσι. 

TO ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ 

Το 2015, ο Μπατσουαγί βρισκόταν σε δίλημμα, όσον αφορά με ποιας εθνικής τα χρώματα να αγωνιστεί. Τελικά, διάλεξε το Βέλγιο έναντι του Κονγκό. Έκτοτε, φόρεσε το εθνόσημο στο στήθος σε 11 ματς και πέτυχε 5 τέρματα. 

Η ΠΑΡΟΜΟΙΩΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΝΤΡΟΓΚΜΠΑ 

Ο Μπατσουαγί χαρακτηρίζεται ο νέος Ντιντιέ Ντρογκμπά. Ο Ιβοριανός θρύλος της Τσέλσι πήγε στους «Μπλε» στην ίδια ηλικία με τον Βέλγο, όταν ήταν 22 χρονών. Μάλιστα, και ο Ντρογμπά είχε ως προηγούμενη ομάδα του τη Μαρσέϊγ. 

ΟΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΙ ΤΟΥ 

Όταν σκοράρει, συνήθως επιδίδεται σε τούμπες στον αέρα! Έτσι συνηθίζει να πανηγυρίζει τα γκολ του σε όσες ομάδες έχει αγωνιστεί και μοιάζει να το απολαμβάνει. Ας ελπίσουμε να το συνεχίσει, γιατί πολλές φορές είναι πιο εντυπωσιακές οι τούμπες του από τα γκολ του! 

ΤΟ ΠΑΡΑΤΣΟΥΚΛΙ ΤΟΥ 

«Μπάτσμαν»! Πρόκειται για ένα συνδυασμό του ονόματος του και του γνωστού τοις πάσι Μπάτμαν. Τα γκολ του σε κρίσιμες στιγμές παρομοιάζονται με τις καίριες επεμβάσεις του Μπάτμαν, και έτσι προέκυψε ο …«Μπάτσμαν».