Ο Αλέξανδρος Ιτιμούδης βρέθηκε στο Καυτανζόγλειο και σας μεταφέρει την ανάλυση του αγώνα.

Ελαφρώς καλύτερος ο Άρης, πιο αμυντική η Λάρισα
Το πρώτο μέρος του αγώνα ήταν σχετικά μοιρασμένο στα πρώτα 10 λεπτά, με τον Άρη να έχει ελαφρώς καλύτερη κατοχή και περισσότερες κερδισμένες μονομαχίες.
Η Λάρισα από την άλλη μπήκε με αμυντικό προσανατολισμό και είχε ως πλάνο τις αντεπιθέσεις, που θα τις επέτρεπαν πιάσει στον ύπνο την άμυνα του Άρη.
Ουσιαστικά τα πρώτα 15 λεπτά κύλησαν χωρίς φάσεις, όπως και γενικά ολόκληρο το πρώτο μέρος του αγώνα.
Κινητήριος μοχλός για τον Άρη στο χώρο του κέντρου ήταν ο Μπρούνο Γκάμα. Συγκεκριμένα ο Πορτογάλος πολλές φορές, με επιτυχημένες κάθετες πάσες προώθησε εξαιρετικά την μπάλα στα εξτρέμ των κιτρίνων, ενώ όποτε χρειάστηκε κράτησε αποτελεσματικά την μπάλα.
Για την Λάρισα ο βασικός οργανωτής της ήταν ο Πίτι, χωρίς όμως να μπορέσει να περάσει πολλές μπαλιές στην άμυνα του Άρη.
Στα 30 λεπτά οι δύο ομάδες δεν είχαν πατήσει με αξιώσεις την περιοχή των αντιπάλων, καθώς υπήρχε μεγάλη δυσκολία στην δημιουργία φάσεων.
Μέχρι το 25λεπτο η Λάρισα είχα κατορθώσει να ισορροπήσει κάπως την κατοχή, χωρίς κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα. Ο Άρης από την άλλη παρότι κρατούσε καλύτερα την μπάλα, και είχε πολλά κλεψίματα, εντούτοις είχε πολύ αργή ανάπτυξη στο παιχνίδι του.
Οι δύο αξιοσημειώτες φάσεις απου αξίζει να κρατήσουμε είναι μια κάθετη στον Ντιγκινί, την οποία σπατάλησε ο Γάλλος σχεδόν εξ΄επαφής στο 32΄, και ένα τσίμπημα της μπάλας από τον Γιουνές στο 43΄ πάλι ύστερα από κάθετη, με τον Κρίστινσον να διώχνει με τα πόδια.
Ένα μοιρασμένο ημίχρονο λοιπόν και για τις δύο ομάδες, με μια μικρή υπεροχή για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.
Η ορμή του Άρη ήταν αυτή που άλλαξε τις ισορροπίες.
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε μια μια καλή φάση για την ομάδα της ΑΕΛ, καθώς ο Κουέστα έδιωξε ένα επικίνδυνο πλασέ μέσα στην περιοχή έπειτα από εκτέλεση φάουλ.
Τα πρώτα δέκα λεπτά του δευτέρου μέρους είχαν τον ίδιο ρυθμό όπως και το πρώτο. Οι δύο ομάδες είχαν μοιρασμένη κατοχή με την Λάρισα να διατηρεί συνοχή στον τομέα της άμυνας, και τον Άρη να προσπαθεί να φτιάξει παιχνίδι και να μοιράσει την μπάλα στα πλάγια.
Όλα αυτά όμως διήρκεσαν μέχρι και 61ο λεπτό καθώς από κει και πέρα η Λάρισα έμοιαζε να έχει απολέσει την κατοχή της μπάλας, δίνοντας την ευκαιρία στον Άρη να εντείνει τις επιθέσεις του.
Η προειδοποιητική βολή ήρθε στο 61 όταν ο Γκάμα έγινε κάτοχος της μπάλας έπειτα από πολλά σουτ, όμως το τεχνικό σουτ του έφυγε λίγο δίπλα από το δοκάρι της εστίας του Κρίστιανσον.
Μέχρι το 68΄ο Άρης είχε πια την πλήρη κατοχή της μπάλας, και από κει και έπειτα ήταν καταιγιστικός.
Στο 70΄ο Γιουνές σημάδεψε το δοκάρι της εστίας των φιλοξενούμενων, με τον ίδιο παίκτη όμως να σκοράρει εν τέλει με τον ώμο στο 72΄της αναμέτρησης ξεκλειδώνοντας την άμυνα της Λάρισας.
Και πρίν ακόμα συνέλθει η ΑΕΛ από το πρώτο τέρμα, δέχτηκε και το δεύτερο. Συγκεκριμένα στο 75΄από τον Ντιγκινί, με τον Γάλλο να προλαβαίνει την έξοδο του τερματοφύλακα στην μικρή περιοχή, και να κάνει το 2-0 για τους κίτρινους.

Από και και έπειτα οι κίτρινοι είχαν απλά να διαχειριστούν το σκορ, κάτι που έκαναν πολύ αποτελεσματικά, καθώς η ομάδα της ΑΕΛ δεν μπόρεσε σε καμία των περιπτώσεων να απειλήσει.

Τι μας άρεσε: Από πλευράς Άρη μας άρεσε ιδιαίτερα η ποιότητα που έβγαζε στο παιχνίδι του ο Μπρούνο Γκάμα. Ο Πορτογάλος δείχνει πως έχει πολλές ικανότητες, δείγμα της ευρωπαϊκής του εμπειρίας, και αν συνεχίσει έτσι τότε θα εξελιχτεί σε ηγέτη των κιτρίνων. Από πλευράς Λάρισας μας άρεσε η πολύ καλή αμυντική διάταξη και προσήλωση μέχρι και το 70΄λεπτό του αγώνα.

Τι δεν μας άρεσε: Ο αργός ρυθμός που πολλές φορές είχε ο Άρης στην ανάπτυξη του, δείγμα του ότι οι παίκτες πρέπει να δεθούν περισσότερο. Για την Λάρισα η έλλειψη φαντασίας όταν η κατοχή ήταν στα πόδια των παικτών της, και το ολικό μπλακ άουτ από το 70΄και μετά.

Άρης: Κουέστα, Βαλεριάνος, Τζανακάκης, Βέλες, Δεληζήσης, Μπάσα, Ντιγκινί(Κολάσο 77΄), Μπρούνο Γκάμα(Ναζλίδης 85΄), Γκαρσία, Ματίλια(Μενέντεσ 81΄), Γιουνές.

Προπονητής: Πάκο Ερέρα.
Λάρισα: Κρίστινσον, Σαϊτι, Γκοϊκοβιτς, Γκόλιας, Χούμπτσεφ, Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς, Κούνιτς(Νούνιτς 64΄), Πίτι, Ντέλετιτς(Αμπντάλα 77΄).

Προπονητής: Σωτήρης Αντωνίου.