Είναι γεγονός. Η ΑΕΚ έφερε την πιο γλυκιά ισοπαλία (1-1) των τελευταίων ετών κόντρα στην Βίντι και επέστρεψε στους ομίλους του Champions League, έπειτα από 12 χρόνια. Το χρυσό γκολ για την Ένωση πέτυχε ο Μάνταλος στο 46', ενώ για τους Ούγγρους ισοφάρισε ο Νεγκό στο 57'. Με 10 παίχτες οι γηπεδούχοι από το 81', έπειτα από το ανόητο χτύπημα του Λόπες εκτός φάσης. Αποβλήθηκε και ο Λιβάγια μετά το τέλος του αγώνα, κινδυνεύοντας να δεχθεί βαριά τιμωρία. Το debut βρέθηκε στο ΟΑΚΑ στην ιστορική αυτή βραδιά για την ΑΕΚ και αναλύει:

Η ΑΕΚ ξεκίνησε το ματς με τον Μπάρκα κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά παρατάχθηκαν οι Μπακάκης, Οικονόμου, Λαμπρόπουλος και Χουλτ, ενώ το κέντρο της ΑΕΚ συνθέτουν οι Σιμόες και Γαλανόπουλος. Την επιθετική τριάδα των γηπεδούχων συνέθεσαν οι Κλοναρίδης, Λόπες και Λιβάγια, πίσω από τον οποίο ξεκίνησε ο Μάνταλος.

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν τον αγώνα με τους εξής 11: Κόβατσιτς, Βινίσιους, Γιουχάζ, Φιόλα, Στοπίρα, Λάζοβιτς, Χάντσιτς, Κόβατς, Νέγκο, Νικόλοφ, Σκέποβιτς.

Α’ ΗΜΊΧΡΟΝΟ:

Η ΑΕΚ στα πρώτα 15 λεπτά παιχνιδιού είχε την κατοχή της μπάλας και απείλησε την άμυνα των Ούγγρων με κάποιες επικίνδυνες σέντρες είτε από τα αριστερά με τον Λόπες, είτε από δεξιά με τους Μάνταλο και Κλωναρίδη. Η πρώτη τελική στο παιχνίδι πραγματοποιήθηκε στο 16′ έπειτα από το φάουλ του Μάνταλου και την κεφαλιά του Λαμπρόπουλου, η οποία πέρασε άουτ. Στο 23′ το σουτ του Κλωναρίδη λίγο έξω από την περιοχή ήταν άστοχο και δεν ανησύχησε τον Κόβατσιτς. Η πρώτη σπουδαία ευκαιρία για τη Βίντι ήρθε στο 29′ όπου ο Μπάρκας εκτινάχθηκε στην δεξιά του γωνία και απέκρουσε το πολύ καλό φάουλ του Λάζοβιτς, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Κόβατσιτς απέκρουσε δύσκολα το ξερό σουτ του Σιμόες έξω από την περιοχή. Την στιγμή που η Βίντι είχε κερδίσει κάποια μέτρα στο γήπεδο, ο Λιβάγια απέφυγε μαγικά τον Βινίσιους στο 1 vs 1 και το σουτ που δοκίμασε έξω από την περιοχή λίγο έλειψε για να στείλει την ΑΕΚ στα αποδυτήρια με το σκορ μπροστά (45′).

Β’ ΗΜΊΧΡΟΝΟ:

Το καλύτερο ξεκίνημα έκανε η ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Φιόλα ανέτρεψε τον Λόπες στο ύψος του πέναλντι και την εκτέλεση ανέλαβε ο Μάνταλος, ο οποίος με μία ιδανική εκτέλεση έστειλε την ένωση ακόμα πιο κοντά στους ομίλους του Champions League (46′). Στη συνέχεια η Βίντι έψαξε αντίδραση και την βρήκε στο πρόσωπο το Νεγκό. Στο 57′ ο Γάλλος ισοφάρισε το ματς, αξιοποιώντας την ασίστ του Λάζοβιτς και εκμεταλλευόμενος την κακή έξοδο του Μπάρκα. Ο 27χρονος σκόραρε για δεύτερο συνεχόμενο γύρο, καθώς ήταν αυτός που πέτυχε το γκολ πρόκρισης της Βίντι επί της Μάλμε για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League. Η ΑΕΚ ήταν φανερά αγχωμένη στα επόμενα λεπτά και η γκρίνια στις κερκίδες είχε ήδη κάνει την εμφάνισή της, την ώρα που το σουτ του Νεγκό στο 67′ πέρασε ελάχιστα δίπλα από την εστία του Μπάρκα.

Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη δεν έβρισκε τρόπο να απειλήσει, κλείστηκε πίσω και ευτυχώς για αυτούς το σουτ του Σέποβιτς απέκρουσε ο Μπάρκας στη γωνία του. Η ουγγρική ομάδα συνέχιζε να ανεβάζει την απόδοσή της στο ματς και η νευρικότητα της ΑΕΚ φανερώθηκε για άλλη μια φορά στο 80′ όπου ο Λόπες αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη, έπειτα από αντιαθλητικό χτύπημα. Τα τελευταία δραματικά λεπτά έληξαν με ένα σουτ του Γιουχάζ που πέρασε πάνω από το τέρμα του Μπάρκα, τα πέντε λεπτά των καθυστερήσεων έγιναν έξι, ωστόσο η ΑΕΚ διατήρησε το 1-1 και είναι αυτή που θα συμμετέχει στην κλήρωση της Πέμπτης στη Νιόν.

ΑΕΚ: (Μαρίνος Ουζουνίδης) Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Λαμπρόπουλος, Χούλτ, Γαλανόπουλος, Σιμόες, Κλωναρίδης ( 62′ Πόνσε), Μάνταλος (89′ Τσόσιτς), Λόπες, Λιβάια (83′ Άλεφ)

Βίντι: (Μάρκο Νίκολιτς) Κόβατσιτς, Βινίσιους, Γιουχάζ, Φιόλα, Στοπίρα, Λάζοβιτς, Χάντσιτς, Κόβατς, Νέγκο, Νικόλοφ (’46 Πάτκαϊ), Σκέποβιτς.