Ο Αλέξανδρος Ιτιμούδης καταθέτει στο Debut.gr την πικρή διαπίστευση που ισχύει για όλους μας.

Η πολυαγαπημένη μας Σούπερ Λιγκ, ξεκίνησε όπως ακριβώς την περιμέναμε. Με άπειρα σχόλια, άπειρα κείμενα, και άπειρες δικαιολογίες σχετικά με τις αμφισβητούμενες φάσεις.

Ακριβώς εκεί που μας είχε αφήσει από πέρυσι. Οι διαιτητικές αποφάσεις για ακόμα μία φορά δεν μας άφησαν παραπονεμένους, αλλά αντίθετα μας δώσανε μπόλικο υλικό για να συζητάμε, πριν ακόμα προλάβουμε να συνειδητοποιήσουμε πως ξεκίνησε το πρωτάθλημα.

Ένα πράγμα ρε παιδί μου απίστευτο, το να μας αποσπούν την προσοχή από το καθαρά αγωνιστικό, και να επικεντρωνόμαστε στο εξω-αγωνιστικό.

Πάμε στο ζουμί λοιπόν. Στέκομαι στο πέναλτι του Π.Α.Ο.Κ. καθαρά και μόνο γιατί αυτό έκανε ντόρο την πρώτη αγωνιστική και από και θα επεκταθώ και στο όλον.

Δεν υπάρχει προφανώς κανένα πέναλτι στον Πρίγιοβιτς. Όπως επίσης σε κάποιες προηγούμενες φάσεις ο Αστέρας θα έπρεπε να είχε τιμωρηθεί, και πιθανόν να έχανε και έναν παίκτη του. Τέλος λοιπόν με το ζήτημα της δικαιοσύνης και πάμε στα περαιτέρω.

Το όλο ζήτημα είναι η αντιμετώπιση της φάσης τόσο από τον κόσμο, όσο και από τους ιθύνοντες της ομάδας, και φυσικά τους δημοσιογράφους.

Φυσικά ΚΑΝΕΝΑΣ, μα ΚΑΝΕΝΑΣ δεν παραδέχτηκε ποτέ το προφανές. Ότι στην συγκεκριμένη φάση υπήρξε μια ομάδα που ευνοήθηκε και μία που αδικήθηκε. Και όσοι νομίζετε πως αυτά τα κάνουν μόνο οι του Π.Α.Ο.Κ. γελιέστε!

Στην χώρα αυτή η πλειοψηφία του κόσμου της εκάστοτε ομάδας δεν θα παραδεχόταν ποτέ πως η ομάδα του ευνοήθηκε. Το κακό «σύστημα» και η αδικία υπάρχει μόνο όταν το θύμα είναι η ομάδα μας. Όταν η ομάδα μας είναι ο θύτης τότε όλοι οι άλλοι είναι οι κομπλεξικοί που μας πολεμάνε.

Στην συγκεκριμένη φάση ακούσαμε μάλιστα ότι καλώς δόθηκε το πέναλτι, μιας και πριν δεν είχαν δοθεί άλλες ποινές που έπρεπε να δοθούν για τον Αστέρα. Και φυσικά πως ξεπλένουμε μια αδικία σε αυτήν εδώ τη χώρα; Μα φυσικά με μια άλλη αδικία. Αυτό όλοι το ξέρουν. Και ασφαλώς είναι αποδεκτό.

Αλλά να σας πω κάτι; Την πρώτη ευθύνη την έχουν οι υπεύθυνοι των ομάδων και όχι ο κόσμος. Το προσωπικό κάθε ομάδας είναι υπεύθυνο για την εικόνα ενός συλλόγου. Αν θες να δεις τα ιδανικά μιας ομάδας, απλά παρατήρησε τις δηλώσεις των ιθυνόντων της και θα καταλάβεις πολλά.

Για τους δε συνάδελφους δημοσιογράφους τα έχουμε ξαναπεί. Η υποβάθμιση του προϊόντος έχει ασφαλώς και την δικιά τους υπογραφή, όσο θα συνεχίσουν να φέρονται σαν οπαδοί. Πολύ δε περισσότερο όταν το παραδέχονται ανοιχτά κιόλας.

Το ζήτημα είναι πως η παραδοχή είναι ένα ζήτημα που κανείς μας δεν θέλει να αγγίξει. Θέλουμε να αδικούμε και αυτή μας η επιθυμία πολλαπλασιάζεται όταν νιώθουμε πως έχουμε αδικηθεί στο παρελθόν.

Ας μην περιμένουμε όμως να αλλάξουν τα πράγματα όσο διαρκεί αυτό το μοτίβο.

Υ.Γ. Υπεύθυνοι επικοινωνίας ομάδων, αυτή η μάστιγα.