Το Debut.gr έψαξε και βρήκε τα καλύτερα ψαλιδάκια των τελευταίων χρόνων και σας καλεί να ψηφίσετε το κορυφαίο.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο απογειώθηκε στο «Juventus Stadium» και χάρισε στον ποδοσφαιρικό πλανήτη ένα από τα καλύτερα γκολ που έχουν επιτευχθεί ποτέ. Με αφορμή το έπος του CR7 το debut.gr αναζήτησε άλλα παρόμοια τέρματα και δημιούργησε μια λίστα με τα δέκα πιο εντυπωσιακά ανάποδα «ψαλίδια» στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ ΡΟΝΑΛΝΤΟ

Ο Πορτογάλος θρύλος αποφασίζει να τελειώσει το ματς της Γιουβέντους με τη Ρεάλ και το κάνει με τον πιο υπερφυσικό τρόπο που θα μπορούσε. Με ένα απίθανο άλμα φτάνει τη μπάλα, πιάνει το «ψαλίδι» και αφήνει άγαλμα τον Μπουφόν. Όλη η γη παραμιλάει με το «ποίημα» του Κριστιάνο.

https://www.youtube.com/watch?v=3jmw9vLK4I4

ΜΑΡΙΟ ΜΑΝΤΖΟΥΚΙΤΣ

Η Γιουβέντους βρίσκεται πίσω στο σκορ στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά ισοφαρίζει τη Ρεάλ με μια φοβερή έμπνευση του Κροάτη επιθετικού. Η συνέχεια ήταν δραματική για τη Γιούβε, αλλά το γκολ του Μάντζουκιτς θα μείνει αξέχαστο.

https://www.youtube.com/watch?v=gpxr3j50Xeg

ΡΟΝΑΛΝΤΙΝΙΟ

Σε ένα ματς που εξελίχθηκε σε πάρτι για τη Μπαρτσελόνα, ο Ρόνι βάζει το κερασάκι στην τούρτα. Λίγο πριν τη λήξη του ματς θα επιχειρήσει ένα απίθανο «ψαλιδάκι» και θα βρει το δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Βραζιλιάνος θα πανηγυρίσει έξαλλα αυτό το συγκλονιστικό γκολ, και είχε και κάθε λόγο να το κάνει.

ΖΛΑΤΑΝ ΙΜΠΡΑΙΜΟΒΙΤΣ

Σε ένα διεθνές φιλικό κόντρα στην Αγγλία, ο Ζλάταν βρίσκει την ευκαιρία να προσφέρει ακόμα μια ποδοσφαιρική παράσταση στο κοινό του. Το «ψαλίδι» του πολύ έξω από την περιοχή με το οποίο διαμορφώνει το 4-2 αποτελεί το σήμα κατατεθέν του Σουηδού ποδοσφαιριστή.

ΡΙΒΑΛΝΤΟ

Πέρα από εντυπωσιακό, το συγκεκριμένο γκολ του Ρίμπο ήταν και σπουδαίας σημασίας. Η Μπαρτσελόνα είναι στο 2-2 με τη Βαλένθια στην τελευταία αγωνιστική της La Liga και θέλει μόνο νίκη για να βγει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Δύο λεπτά πριν το τέλος, ο Ριβάλντο χαρίζει την πολυπόθητη νίκη στην ομάδα του με τον πιο περίτεχνο τρόπο.

ΜΑΡΚΟ ΦΑΝ ΜΠΑΣΤΕΝ

Ο Άγιαξ αντιμετωπίζει την Ντεν Μπος και ο Μάρκο Φαν Μπάστεν είχε κέφια. Χωρίς δεύτερη σκέψη εκτελεί ένα φανταστικό ανάποδο «ψαλίδι» και στέλνει τη μπάλα στο παραθυράκι του αντιπάλου τερματοφύλακα. Στιγμή μαγείας από τον μεγάλο Ολλανδό σκόρερ.

ΓΟΥΕΙΝ ΡΟΥΝΕΙ

Ο δείκτης του σκορ βρίσκεται στο 1-1 και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ψάχνει τρόπο να ξεκλειδώσει την άμυνα της Σίτι. Τελικά, η λύση ήρθε από τον φοβερό Γουέιν Ρούνεϊ, που στο 78′ θα πετάξει και θα σκοράρει με ένα συγκλονιστικό χτύπημα. Ο γκολκίπερ των «Πολιτών» έχει μείνει άναυδος. Και δικαιολογημένα.

ΦΙΛΙΠ ΜΕΞΕΣ

Η Μίλαν έχει επισκεφτεί το Βέλγιο για να παίξει με την Άντερλεχτ στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι «Ροσονέρι» κερδίζουν 0-1 και οι τρεις βαθμοί καπαρώνονται με το «ψαλίδι» του αμυντικού (!) Φιλίπ Μεξές στο 71′.

ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΜΠΕΝΤΕΚΕ

Μπορεί το πέασμά του από τη Λίβερπουλ να ήταν αδιάφορο έως κακό, αλλά οι φίλοι των «Reds» θα θυμούνται για πάντα τη γκολάρα του Μπεντέκε στο «Ολντ Τράφορντ», έστω και αν η ομάδα τελικά ηττήθηκε. Ο Ντε Χέα δεν μπορεί να κάνει τίποτα εκεί που στέλνει το τόπι ο Βέλγος στράικερ, που πέτυχε το πιο όμορφο γκολ της καριέρας του.

ΓΚΟΝΖΑΛΟ ΙΓΚΟΥΑΙΝ

Σε μια χρονιά… οργίων με τη Νάπολι, στην οποία σημείωσε 36 γκολ στη Serie A, ο Γκονζάλο Ιγκουαίν θα κάνει το 4-0 κόντρα στη Φροζινόνε με μια κίνηση σπάνιας ομορφιάς. Το εκπληκτικό «ψαλιδάκι» του «Πιπίτα» είναι ίσως το πιο εντυπωσιακό τέρμα που έχει βάλει μέχρι σήμερα ο Αργεντινός.

https://www.youtube.com/watch?v=TlJzuLoAdl8

Μετά από αυτά που είδατε, μπορείτε τώρα να πείτε και τη γνώμη σας για το ποιό είναι το κορυφαίο ανάποδο «ψαλίδι» από τα παραπάνω. Πάρτε μέρος στην ψηφοφορία του debut.gr συμμετέχοντας στο παρακάτω poll: