Το debut.gr παρουσιάζει την πρωταθλήτρια της Τσάμπιονσιπ και το πως η περσινή σεζόν θα μας προϊδεάσει για το τι θα δούμε και φέτος στην Πρέμιερ Λιγκ.

Μία από τις πιο ιστορικές ομάδες της Αγγλίας, η Γουλβς, επιστρέφει στην Πρέμιερ Λιγκ μετά από την σεζόν 2011-2012 και σιγά σιγά το όραμα των ιδιοκτητών της για έξοδο στην Ευρώπη αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά. Κάθε αρχή και δύσκολη είναι η ρήση που ταιριάζει για τους <<Λύκους>>. Το πλειοψηφικό πακέτο της ομάδας το πήρε μια κινεζική εταιρεία το 2016 με στόχο την άνοδο. Οι απαιτήσεις μεγάλες αλλά η ομάδα τερμάτισε στην 15η θέση! Η κίνηση την επόμενη χρόνια που έμελλε να αλλάξει την κατάσταση στην ομάδα άρδην είναι η έλευση του Μέντες. Ο γνωστός σε όλους μας Χόρχε Μέντες είναι ο ατζέντης του Κριστιάνο Ρονάλντο, του Μουρίνιο, του Χάμες Ροντρίγκες και έχει μεσολαβήσει σε μεταγραφές πολλών εκατομμυρίων.

Η έλευση του στην Γουλβς έδωσε μια πορτογαλική αύρα στην ομάδα και δικαιώθηκε για τις επιλογές που έκανε. Έφερε δανεικούς τον Ντιόγκο Χότα και τον Μπονατίνι, εισηγήθηκε τις μεταγραφές του Καβαλέϊρο και Έλντερ Κόστα από την Μονακό και έδωσε εντολή να αποκτηθεί ένα από τα μεγαλύτερα ανερχόμενα ταλέντα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, ο Ρούμπεν Νέβες. Η μεταγραφή του από την Πόρτο κόστισε 16 εκατομμύρια λίρες, ποσό ρεκόρ για ομάδα της Τσάμπιονσιπ. Επίσης η Γουλβς απέκτησε τον Μπάρι Ντάγκλας και τον τερματοφύλακα της Νόριτς, Ρούντι, παίχτες που αποδείχθηκαν καθοριστικοί για την άνοδο της Γουλβς. Αρχιτέκτονας αυτής της ομάδας ο πορτογάλος προπονητής Νούνο Σάντο που και αυτός αποτέλεσε επιλογή του Μέντες.

Από την αρχή της σεζόν, υπήρξαν προσδοκίες για άνοδο. Το δυναμικό ξεκίνημα και το γεγονός ότι στην μέση της σεζόν παρέμεινε για 13 αγώνες αήττητη, ήταν σημάδια που έδειχναν ότι η Γουλβς όχι μόνο θα πάρει την άνοδο αλλά θα κατακτήσει και το πρωτάθλημα. Το ποδόσφαιρο που έπαιζε ανά διαστήματα ήταν ελκυστικό. Το σύστημα 5-3-2 που πολλές φορές γινόταν 3-4-3 απέδωσε τα μέγιστα αφού κύριος πυλώνας στα συστήματα ήταν οι πλάγιοι μπακ από τα δεξιά ο Ντόχερτυ και από αριστερά ο Ντάγκλας. Η Γουλβς αποδίδοντας εξαιρετικά σχεδόν όλη την σεζόν κατέκτησε το πρωτάθλημα συνάμα και την άνοδο στην Πρέμιερ Λιγκ με σχετική ευκολία. Ο κορμός διατηρήθηκε, οι δανεικοί παίχτες αποκτήθηκαν με μεταγραφή όπως ο Χότα από την Ατλέτικο Μαδρίτης και  τώρα το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις προσθήκες. Ήδη έχει αποκτηθεί ακόμη ένας Πορτογάλος, ο τερματοφύλακας Ρούι Πατρίσιο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Γουλβς θα μας απασχολήσει τόσο για το ποδόσφαιρο που παίζει, τον νεανικό κορμό που διαθέτει και φυσικά για το αν αποκτηθεί και άλλος Πορτογάλος ποδοσφαιριστής!

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στον ποδοσφαιριστή που αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίχτης και της Γουλβς και της Τσάμπιονσιπ. Το όνομά του ήδη ακούστηκε σε μεταγραφικά σενάρια και για μεταγραφή πολλών εκατομμυρίων. Ο λόγος για τον Ρούμπεν Νέβες. Η επιλογή του να αφήσει την Πόρτο που αγωνιζόταν στο Τσάμπιονς Λιγκ και να πάει σε ομάδα στην δεύτερη κατηγορία της Αγγλίας σχολιάστηκε αλλά εκ του αποτελέσματος φάνηκε σωστή. Πολλές φορές αισθάνεσαι πως διαχειρίζεται μόνος του τον χώρο του κέντρου. Μαρκάρει, τρέχει παντού αλλά το μεγάλου του προσόν είναι η άριστη τεχνική κατάρτιση και με τα δύο πόδια.  Τα φαρμακερά σουτ και οι  μπαλιές-διαβήτης έκαναν όλη την Αγγλία να μιλάει για το όνομά του. Αρκεί κανείς να δει το γκολ που έβαλε κόντρα στην Ντέρμπυ που λόγια δε μπορούν να το περιγράψουν..

https://www.youtube.com/watch?v=8QYwSQPCJeA

Στο μέλλον θα μας απασχολήσει πολύ το όνομά του αφού είναι σίγουρο πως κορυφαίες ομάδες θα θελήσουν να τον αποκτήσουν. Μην ξεχνάμε ότι είναι και ο νεώτερος αρχηγός στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ αφού το 2016 η Πόρτο τον έχρησε αρχηγό σε ηλικία 18 ετών και 221 ημερών. Οι Πορτογάλοι δεν λένε άδικα ότι αποτελεί τον διάδοχο του Κριστιάνο Ρονάλντο στο θέμα της αρχηγίας της εθνικής τους ομάδας. Το μέλλον θα δείξει..