Ποιοι είναι οι άγνωστοι σκόρερ των κορυφαίων πρωταθλημάτων της Ευρώπης;

Μέσι, Κριστιάνο, Σαλάχ, Κέιν, Ιμόμπιλε. Οι πέντε κορυφαίοι σκόρερ των μεγάλων πρωταθλημάτων της Ευρώπης που πρωταγωνίστησαν και φέτος για τις ομάδες τους, σκοράροντας δεκάδες γκολ. Κάποιοι το συνόδευσαν και με τίτλους, κάποιοι πάλι όχι. Ο μείζων ρόλος που έπαιξαν όμως ο καθένας για την ομάδα του παραμένει αδιαμφισβήτητος.

Φυσικά, στις λίστες των σκόρερ του εκάστοτε πρωταθλήματος, δε θα βρει κανείς μόνο τα μεγάλα ονόματα των χαρισματικών σκόρερ. Μπορεί εκείνοι να μαγνητίζουν όλα τα βλέμματα μέσα στο χρόνο με τα σπουδαία κατορθώματά τους και τα ακόμα ομορφότερα τέρματα που πετυχαίνουν -και όχι άδικα- μα σίγουρα λίγο παρακάτω, με πέντε ίσως και δέκα γκολ λιγότερα μπορεί κανείς να συναντήσει ονόματα που δε φαίνονται το ίδιο οικεία.

Έτεροι πρωταγωνιστές, μικρότεροι… ήρωες, ο καθένας για την ομάδα του, παλεύουν όλο το χρόνο, χωρίς βέβαια να παίρνουν πάντα την προσοχή και την αίγλη που τους αναλογεί.

Το SportsKing.gr έψαξε, βρήκε και σας παρουσιάζει επτά περιπτώσεις παικτών που σημείωσαν εξίσου πολλά τέρματα στα πρωταθλήματά τους και σίγουρα αξίζουν την προσοχή μας ειδικότερα ενόψει του προσεχούς καλοκαιριού που ενδεχομένως να απασχολήσουν και πολλές ομάδες.

Όνομα: Ιάγκο Άσπας
Ηλικία: 30 ετών
Ομάδα: Θέλτα
Γκολ: 20
Αγώνες: 33
Γκολ/Αγώνα: 0.6
Χρηματιστηριακή αξία: 20 εκατομμύρια ευρώ

Έχοντας πατήσει τα πρώτα -άντα, ο Άσπας δε φαίνεται πως ξεχνάει την τέχνη του σκοραρίσματος, αφού για ακόμη μία χρονιά «πυροβόλησε» αρκετές φορές τα αντίπαλα δίχτυα, αποδεικνύοντας πως αξίζει τα 20 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία και έχουν οριστεί ως τιμή πώλησής του.

Εκείνος και ο Γκόμεζ οδήγησαν με ασφάλεια τη Θέλτα στη φετινή σεζόν, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν το κάτι παραπάνω, δίνοντας υποσχέσεις για την επόμενη χρονιά.

Όνομα: Κρίστιαν Στουάνι
Ηλικία: 31 ετών
Ομάδα: Χιρόνα
Γκολ: 19
Αγώνες: 32
Γκολ/Αγώνα: 0.59
Χρηματιστηριακή αξία: 7.5 εκατομμύρια ευρώ

Εξίσου καλή πορεία και για τον 31χρονο άσο της Χιρόνα, ο οποίος μαζί με τον Πόρτου εξασφάλισαν στην ομάδα τους την παραμονή στη Λα Λίγκα. Στα 31 του δε μπορεί να ελπίζει για μεταγραφή σε μεγαλύτερη ομάδα, κάτι που βέβαια δεν τον εμποδίζει να συνεχίσει τις καλές πορείες με τη Χιρόνα.

Όνομα: Γκλεν Μάρεϊ
Ηλικία: 34 ετών
Ομάδα: Μπράιτον
Γκολ: 12
Αγώνες: 35
Γκολ/Αγώνα: 0.34
Χρηματιστηριακή αξία: 3 εκατομμύρια ευρώ

Παλιοσειρά μεν, πιστόλι δε. Στα 34 του χρόνια πήρε υπερβολικά πολύ χρόνο στα γήπεδα της Πρέμιερ Λιγκ και όπως φάνηκε δικαίωσε τον προπονητή του απόλυτα.

12 τέρματα σε 35 αγώνες με κάποια από αυτά εξαιρετικά καίρια για την παραμονή της Μπράιτον στη μεγάλη κατηγορία.

Όνομα: Μαριάνο Ντίαζ
Ηλικία: 24 ετών
Ομάδα: Λυών
Γκολ: 18
Αγώνες: 33
Γκολ/Αγώνα: 0.54
Χρηματιστηριακή αξία: 22 εκατομμύρια ευρώ

Είχε στο πλάι του, Φεκίρ (18 γκολ), Ντεπάι (16 γκολ) και Τραορέ (13 γκολ) αλλά ο Ντίαζ ξεχώρισε στα μάτια μας λίγο παραπάνω.

Αποδείχθηκε πολυεργαλείο και μαζί με τους προαναφερθέντες ανέβασαν πολλά επίπεδα τη Λυών, μετατρέποντάς τη σε φόβο και τρόμο για τις αντίπαλες άμυνες.

Στα 24 του έχει «τσιμπημένη» τιμή, αλλά όσο μένει στη Λυών με τους τρεις έτερους της… παρέας σίγουρα θα χτίσει ακόμα μεγαλύτερο όνομα.

Όνομα: Τόκο Εκαμπί
Ηλικία: 25 ετών
Ομάδα: Ανζέρ
Γκολ: 17
Αγώνες: 36
Γκολ/Αγώνα: 0.47
Χρηματιστηριακή αξία: 12 εκατομμύρια ευρώ

Μόνος του με τα θηρία πάλευε όλο το χρόνο, δίχως κάποιον αξιόλογο συμπαραστάτη από την υπόλοιπη ομάδα της Ανζέρ. Κατάφερε να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον στην ομάδα του, συγκέντρωνε τα βλέμματα των αντίπαλων αμυντικών σε κάθε παιχνίδι και φυσικά φέρει το μεγαλύτερο μερίδιο της παραμονής της Ανζέρ στην κατηγορία.

Μόλις στα 25 του χρόνια ο Εκαμπί φιγουράρει στις μεταγραφικές λίστες πολλών μεσαίων ομάδων της Ευρώπης και όχι άδικα, με τα 12 εκατομμύρια ευρώ, στα οποία και κοστολογείται να μην είναι διόλου απαγορευτική τιμή για κάποιον υποψήφιο αγοραστή.

Όνομα: Νιλς Πίτερσεν
Ηλικία: 29 ετών
Ομάδα: Φράιμπουργκ
Γκολ: 15
Αγώνες: 32
Γκολ/Αγώνα: 0.46
Χρηματιστηριακή αξία: 7.5 εκατομμύρια ευρώ

Μία ομάδα μόνος του και ο Πίτερσεν. Αδυνατώντας να βρει λύσεις από οπουδήποτε αλλού, η Φράιμπουργκ είχε εναποθέσει όλες τις ελπίδες της στον ταλαντούχο αστέρα, ο οποίος για καλή της τύχη, τη δικαίωσε απόλυτα.

Σκοράροντας περισσότερα τέρματα από όλους τους συμπαίκτες του μαζί, ο Πίτερσεν κράτησε τη Φράιμπουργκ στην κατηγορία, παρόλο που έφτασε μέχρι και το χείλος του γκρεμού.

Η χρηματιστηριακή του αξία αναλογιζόμενοι την ηλικία και την αποτελεσματικότητά του είναι μηδαμινή και σίγουρα αξίζει το βήμα παραπάνω είτε στο γερμανικό είτε σε κάποιο άλλο μεγάλο πρωτάθλημα της Ευρώπης.

Όνομα: Τζιοβάνι Σιμεόνε
Ηλικία: 22 ετών
Ομάδα: Φιορεντίνα
Γκολ: 13
Αγώνες: 37
Γκολ/Αγώνα: 0.35
Χρηματιστηριακή αξία: 15 εκατομμύρια ευρώ

Εξαιρετικά πολλά υποσχόμενος, ο Σιμεόνε πρωταγωνίστησε στην επίθεση της Φιορεντίνα, η οποία πάλεψε σκληρά αλλά έμεινε εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων για την επόμενη σεζόν.

Το μόνο σίγουρο είναι πως μόλις στα 22 του χρόνια, ο Σιμεόνε έχει όλο το μέλλον μπροστά του και αν πραγματοποιήσει ανάλογες σεζόν τις επόμενες χρονιές, θα πρέπει να θεωρεί δεδομένο το εισιτήριο για κάποια μεγαλύτερη ομάδα.