Το Debut.gr ξεχωρίζει 5 περιπτώσεις παικτών για το κέντρο κάθε ομάδας που τρώνε σίδερα.

Το κέντρο κάθε ομάδας είναι νευραλγικός τομέας κακά τα ψέματα. Όλες οι ομάδες κοιτάνε το πως θα θωρακίσουν την συγκεκριμένη γραμμή, με παίκτες που θα αποτελούν ουσιαστικά τον συνδετικό κρίκο μεταξύ άμυνας και επίθεσης.

Τα τελευταία χρόνια οι απαιτήσεις της συγκεκριμένης θέσης έχουν αναβαθμιστεί σε σημείο που μιλάμε πλέον για εξαροοκτάρια. Δηλαδή παίκτες οι οποίοι θα μπορούν να παίξουν και το ρόλο του κόφτη, αλλά ταυτόχρονα να μπορούν να προωθήσουν και το παιχνίδι της ομάδας.

Το Debut.gr επέλεξε 5 τέτοιους παίκτες οι οποίοι θεωρούμε ότι κάθε ομάδα θα ήθελε να τους έχει στο ρόστερ της.

Η επιλογή δεν έγινε τυχαία αλλά λάβαμε υπόψη μας τόσο τις ικανότητες του με την μπάλα, όσο και άλλα στοιχεία όπως η μαχητικότητα, ο δυναμισμός, και τα φυσικά προσόντα.

Σας παρουσιάζουμε λοιπόν τους «μαχητές» του κέντρου που μπορούν να πάρουν κυριολεκτικά σβάρνα τους αντιπάλους τους.

Αρτούρο Βιδάλ

Ο κεντρικός της Μπάγερν Μονάχου και της Χιλής είναι ένας πολεμιστής με όλη τη σημασία της λέξης.

Διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν το σημερινό box to box μέσο και έχει αποτελέσει σημαντική μονάδα σε όλες τις ομάδες που αγωνίστηκε.

Τρομερό σωματικά προσόντα, πολύ σκληροτράχηλο στυλ παιχνιδιού, αλλά και έφεση στο σκοράρισμα.

Δεν είναι λίγες οι φορές που ο Χιλιανός πατάει περιοχή κατά την διάρκεια του αγώνα, σκοράροντας αρκετά γκολ.

Βέβαια είναι ζήτημα το αν θα ολοκληρώσει ματς χωρίς έστω μια κίτρινη κάρτα, αλλά του το δίνουμε λόγω του εκρηκτικού λατινοαμερικάνικου ταμπεραμέντου του.

Μας έγινε γνωστός από την θητεία του στην Λεβερκούζεν, από όπου τον πήρε η Γιουβέντους για να τον πουλήσει στη συνέχεια στην Μπάγερν όπου και αγωνίζεται, με το όνομα του βέβαια να εμπλέκεται σε αρκετά μεταγραφικά σενάρια και όχι άδικα.

Με την εθνική ομάδα της Χιλής κατέκτησε και το Κόπα Αμέρικα το 2015, ενώ συμμετείχε και στο Μουντιάλ του 2014.

Εμείς πάντως τον πηγαίνουμε με χίλια γιατί είναι αλάνι και ινδιανόφατσα. Και δεν πειστήκατε πάρτε και μερικά gif του που ξεχειλίζουν αλητεία.

Έχει όλο το πακέτο πανάθεμα τον

Μάρκο Βεράτι

Ο Ιταλός της Παρί εμπλέκεται τα τελευταία καλοκαίρια στα μεταγραφικά σενάρια των κορυφαίων ομάδων και αυτό σίγουρα λέει πολλά.

Αποτελεί έναν κεντρικό μέσο με εξαιρετική τεχνική κατάρτιση και δυναμικό στυλ παιχνιδιού που μπορεί να καταπιεί κάθε αντίπαλο.

Ήδη οι προτάσεις που ακούγονται γι αυτόν αγγίζουν αστρονομικά ποσά, και σίγουρα η απόκτηση του δεν θα είναι εύκολη για κανέναν.

Βασικό του χαρακτηριστικό είναι πως μπορεί να μεταφέρει την μπάλα από την άμυνα στην επίθεση με τέτοια ικανότητα που σπάνια συναντάς σε έναν αμυντικό μέσο.

Ο Βεράτι σίγουρα αποτελεί εγγύηση για κάθε ομάδα που θέλει να προσθέσει τεχνική μαζί με τρεξίματα στον χώρο του κέντρου, καθώς αποτελεί στην κυριολεξία ένα «μηχανάκι» που τρέχει πάνω κάτω.

Και για του λόγου το αληθές, πάρτε και μερικά gif με τον Βεράτι να ξεφτιλίζει κόσμο.

Ν΄Γκολό Καντέ

Αν μπορούσαμε να περιγράψουμε με λίγες λέξεις τον μέσο της Τσέλσι αυτές θα ήταν οι εξής: ο πανταχού παρών μέσος.

Πραγματικά ο άνθρωπος είναι λες και βρίσκεται παντού στον χώρο του κέντρου.

Ασταμάτητο τρέξιμο και αμέτρητα χιλιόμετρα κατά την διάρκεια του αγώνα, χαρακτηρίζουν τον βραχύσωμο μέσο των «μπλε» και της Γαλλίας.

Ο Καντέ μας συστήθηκε ως ένα από τα βασικά γρανάζια που οδήγησαν στο θαύμα της Λέστερ το 2016, και πολύ γρήγορα μπήκε στο στόχαστρο των «μεγάλων» με την Τσέλσι να κατορθώνει να αποσπάσει την υπογραφή του.

Ο Καντέ έρχεται λοιπόν να συνεχίσει την παράδοση των δυναμικών κεντρικών για την ομάδα του Λονδίνου, μετά τους Μακελελέ και Εσσιέν, και σίγουρα δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από αυτούς.

Μόνο αρνητικό σημείο του η αδυναμία οργάνωσης του παιχνιδιού, όμως κάτι τέτοιο φαντάζει αμελητέο μπροστά στις βοήθειες που προσφέρει στους συμπαίκτες του.

Σίγουρα ο αμυντικός μέσος που θέλει κάθε σύλλογος προκειμένου να κάνει την «βρώμικη» δουλειά.

Το σίγουρο είναι πως για πότε τον είδες στο κέντρο του γηπέδου και την επόμενη στιγμή στο σημαιάκι του κόρνερ να κάνει άμυνα, χαμπάρι δεν θα πάρεις.

Ναμπί Κεϊτά

Το σκυλί του πολέμου που ενέταξε στο δυναμικό της η Λίβερπουλ είναι από την Γουινέα, και μας έγινε γνωστός από την Λειψία.

Στο στυλ παιχνιδιού του θυμίζει αρκετά τον προηγούμενο της λίστας μας, Ν΄Γκολό Καντέ, όμως με μια διαφορά:Την έφεση στο σκοράρισμα.

Ο Αφρικανός μέσος μπορεί και αυτός να οργώνει το γήπεδο, και να τρέχει πάνω κάτω, όμως διαθέτει εξίσου και πολύ καλή τεχνική από κοινού με δύναμη, και μια ικανότητα να πατάει αντίπαλη περιοχή.

Αυτό φυσικά που μας εντυπωσιάζει περισσότερο είναι η ικανότητα του να αναπτύσσει ταχύτητα με την μπάλα στα πόδια, και να ξεχύνεται σαν εμετός στην επίθεση, όπως θα έλεγε και μια μεγάλη μορφή της ελληνικής αθλητικογραφίας.

Το σίγουρο είναι πως ο νεαρός μέσος των «reds» θα μας απασχολήσει αρκετά στο μέλλον και σίγουρα οι άνθρωποι του λιμανιού θα αποδειχτεί σύντομα πως κάνανε διάνα με την απόκτηση του, και ειδικά ο Κλοπ που ήταν αυτός που επέμενε για την μεταγραφή του.

Και για να καταλάβετε τι εννοούμε δείτε αυτά

Μούσα Ντεμπελέ

Ο πέμπτος της λίστας μας είναι το «θωρηκτό» της Τότεναμ, και ακούει στο όνομα Ντεμπελέ.

Ο Βέλγος είναι η επιτομή του box to box μέσου στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, καθώς συνδυάζει άψογη τεχνική κατάρτιση με αντίληψη του χώρου.

Ξέρει πολλά καντάρια μπάλα, ενώ είναι και τρομερά δυνατός παίκτης, καθώς για να του πάρεις την μπάλα πρέπει να φτύσεις αίμα.

Αποτελεί αναπόσπαστο μέλος των Σπέρς εδώ και μια εξαετία, και ένας από τους βασικούς πυλώνες της αξιόλογης πορείας τους τα τελευταία χρόνια.

Μπορεί να μην σκοράρει και τόσο συχνά, όμως δεν μπορείς να αμφισβητήσεις πως είναι ο μέσος που θα ήθελε κάθε επιθετικός να τον υποστηρίζει, μιας και ο Ντεμπελέ διαθέτει την ικανότητα τόσο να ανοίγει χώρους στις αντίπαλες άμυνες, όσο και να τραβάει πάνω του αντιπάλους καθώς ξέρει να κουβαλάει μπάλα.

Εσείς έχετε μήπως και κάποιον άλλο στο νου