Εδώ και χρόνια, το χέρι στην Τσέλσι έμπαινε εύκολα στην τσέπη για να βγάλει πολλά εκατομμύρια για τις ανάγκες της ομάδας. Πλέον, τα πράγματα φαίνεται ότι έχουν αλλάξει, και ο λονδρέζικος σύλλογος ακροβατεί σε τεντωμένο σχοινί.

Τις τελευταίες μέρες, στις τάξεις των φίλων της Τσέλσι επικρατεί ένας μικρός… πανικός. Ένα συναίσθημα που είχαν να νιώσουν για περισσότερο από μια δεκαετία, καθώς ο σύλλογος πέτυχε σπουδαία πράγματα στα χέρια του ζάμπλουτου Ρομάν Αμπράμοβιτς. Φέτος όμως, φαίνεται πως κάτι δεν πάει καλά. Η ανακοίνωση της ομάδας ότι τα έργα για το νέο γήπεδο μπαίνουν στον πάγο, ήταν το κερασάκι σ την τούρτα. Η Τσέλσι βρίσκεται σε κρίση, και αυτό αποδεικνύεται από τρεις άξονες. Το sportsking.gr σας τους παρουσιάζει:

1. ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΜΕ ΤΗ VISA ΤΟΥ ΑΜΠΡΑΜΟΒΙΤΣ

Ίσως η πιο καίρια παράμετρος στη θύελλα που παρασύρει τους Μπλε. Ο ισχυρός άνδρας της Τσέλσι, αντιμετωπίζει εδώ και καιρό πρόβλημα με την ανανέωση της visa του. Το συγκεκριμένο έγγραφο του επιτρέπει να βρίσκεται στην Αγγλία, και έληξε τον Απρίλιο. Ο Αμπράμοβιτς έκανε αμέσως αίτηση ανανέωσης, αλλά το Home Office ακόμα δεν τον έχει ενημερώσει ότι έγινε δεκτή. Σύμφωνα με την Telegraph, η καθυστέρηση οφείλεται στην διπλωματική κρίση που διέπει της σχέσεις του Ηνωμένου Βασιλείου με τη Ρωσία. Έτσι, στις 28 Μαίου ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της Τσέλσι έγινε και επίσημα πολίτης Ισραήλ, μετακομίζοντας μάλιστα στο Τελ Αβίβ, όπου αγόρασε μια έπαυλη αξίας περισσότερων από 17εκ. λιρών. Εξαιτίας της visa, ο Αμπράμοβιτς δεν είχε το δικαίωμα να παρακολουθήσει από κοντά τον τελικό του FA Cup, το οποίο κατέκτησε η Τσέλσι αφού κέρδισε με 1-0 τη Γιουνάιτεντ στο Wembley. Σίγουρα, το θέμα αυτό θα παίξει σημαντικό ρόλο σε οποιαδήποτε εξέλιξη έχει να κάνει με τη σχέση Τσέλσι-Αμπράμοβιτς.

2. ΤΟ ΠΑΓΩΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΓΗΠΕΔΟ

Οι Μπλε αποφάσισαν πριν δύο χρόνια να ανακατασκευάσουν το Stamford Bridge ώστε να πάρει μια σύγχρονη μορφή και να αυξηθεί η χωρητικότητά του. Με 41.000 θέσεις, το γήπεδο της Τσέλσι είναι μόλις το τέταρτο μεγαλύτερο στο Λονδίνο, μετά το Emirates, το νέο γήπεδο της Τότεναμ που θα είναι σύντομα έτοιμο, και το νέο γήπεδο της Γουέστ Χαμ. Με την ανακατασκευή, υπολογιζόταν ότι η ιστορική έδρα των Μπλε θα έφτανε τις 63.000 θέσεις. Επίσης, εμφανέστατες θα ήταν και οι αλλαγέ στο design του οικοδομήματος, σύμφωνα με τα σχέδια που έδωσε στη δημοσιότητα ο σύλλογος:

Παρόλα αυτά, στο τέλος του Μαίου ανέβηκε ανακοίνωση του club στην επίσημη ιστοσελίδα του, η οποία πληροφορούσε ότι οι εργασίες μπαίνουν στον… πάγο! Η αιτία, είναι το μη ευνοϊκό κλίμα για επένδυση. Οι κακές γλώσσες όμως, σχετίζουν και αυτό το ζήτημα με τα προβλήματα του Αμπράμοβιτς με το αγγλικό κράτος.

3. Η ΜΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΗΣ ΡΗΤΡΑΣ ΤΟΥ  ΣΑΡΙ

Ο Μαουρίτσιο Σάρι αποτελούσε τον βασικό στόχο του ιδιοκτήτη της Τσέλσι για να διαδεχτεί τον Αντόνιο κόντε στον πάγκο των Μπλε. Παρά το γεγονός ότι υπήρξε συμφωνία με τον Σάρι, η Τσέλσι δεν πλήρωσε ποτέ τη ρήτρα του στη Νάπολι, για να τον αποκτήσει. Το ποσό που έπερεπε να καταβάλλουν οι Μπλε, ήταν 8εκ. ευρώ. Η διορία πέρασε και ο Σάρι έμεινε στα κρύα του λουτρού. Πλέον, αναζητείται λύση μέσω των δικηγόρων του Ιταλού προπονητή, αλλά τα πράγματα είναι δύσκολα.

Η Τσέλσι πεαγοδρομεί ουσιαστικά χωρίς προπονητή, και με τους βασικούς ανταγωνιστές της να έχουν μπει ήδη φουριόζοι στο μεταγραφικό παζάρι (η Λίβερπουλ έχει πάρει τον Κεϊτά και τον Φαμπίνιο, η Σίτι κλείνει τον Μαχρέζ, η Γιουνάιτεντ τον Φρεντ). Συν τοις άλλοις, το μεγάλο αστέρι της ομάδας, ο Εντέν Αζάρ, έχει ζητήσει σημαντική ενίσχυση του ρόστερ για να παραμείνει. Οι Μπλε βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα περίεργο σκηνικό, μετά από πολύ καιρό ομαλής, και κάτι παραπάνω, λειτουργίας.

ΟΙ ΦΗΜΕΣ ΓΙΑ ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Μέσα σε όλα αυτά, προέκυψαν, όπως αναμενόταν, και οι φήμες για πώληση της Τσέλσι από τον Αμπράμοβιτς. Ο πρώην chief executive του συλλόγου, Τρέβρ Μπιρτς, που έπαιξε τον κύριο ρόλο στην πώληση της ομάδας στον Ρώσο δισεκατομμυριούχο, θεωρεί ότι η Τσέλσι παραμένει ελκυστική για τους υποψήφιους αγοραστές. Τα τεράστια τηλεοπτικά δικαιώματα, σε συνδυασμό με τη βάση της ομάδας στο Λονδίνο, κρατάνε ψηλά την αξία της. Σύμφωνα με τον Μπιρτς, αν η Γιουνάιτεντ αξίζει αυτή τη στιγμή 3δισ. ευρώ, τότε η Τσέλσι κοστίζει σίγουρα γύρω στο 1.5δισ. Αυτοί που φέρονται να έχουν ενδιαφερθεί για τους μπλε, είναι Σαουδάραβες μεγιστάνες, που βλέπουν την εισβολή του Κατάρ στο ποδόσφαιρο και θέλουν να ενισύσουν τη δική τους επιρροή στο άθλημα.