Το Debut.gr σχολιάζει την πιθανή μετακίνηση του Κροάτη μπακ-χαφ στον Δικέφαλο του Βορρά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έρχονται από την Ουκρανία, ο Ντάριο Σρνα θα είναι η πρώτη καλοκαιρινή μεταγραφή για τον ΠΑΟΚ, με τον Κροάτη να υπογράφει για 1+1 χρόνο με ετήσιες απολαβές 500.000 ευρώ.

Αν εμπιστευτούμε τους Ουκρανούς, θα πρόκειται για μία μεταγραφή που για ακόμα μία φορά θα έχει την υπογραφή του Λούμπος Μίχελ. Ας μην ξεχνάμε πως ο Σλοβάκος, πρώην διεθνής διαιτητής, είχε εργαστεί κατά το παρελθόν στην Σαχτάρ και επομένως γνωρίζει τον συγκεκριμένο παίκτη.

Είναι όμως μια μεταγραφή που χρειάζεται αυτήν την στιγμή ο ΠΑΟΚ;

Καταρχάς να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα όσον αφορά τον παίκτη. Κανείς δεν αμφισβητεί ούτε την εμπειρία του, ούτε την αγωνιστική του αξία.

Ο Κροάτης ήταν ένας παίκτης υψηλού επιπέδου, με πολλές αθλητικές και όχι μόνο ικανότητες.

Όλοι γνωρίζουμε τα ανεβάσματα του στην πτέρυγα, τις εκτελέσεις φάουλ, όπως και τις φαρμακερές του σέντρες. Με λίγα λόγια ένα τεράστιο όνομα που σίγουρα η παρουσία του στην Ελλάδα θα «ομορφύνει» το κατά τα άλλα διαλυμένο μας ποδόσφαιρο.

Όμως ο Σρνα την δεδομένη στιγμή αποτελεί ένα τεράστιο ερωτηματικό, τουλάχιστον σε αγωνιστικό επίπεδο.

Βρίσκεται σε μια ηλικία αρκετά μεγάλη για ένα παίκτη της θέσης του καθώς βαδίζει το 36ο έτος της ηλικίας του. Μην ξεχνάμε πως η θέση του σύγχρονου μπακ έχει μεγάλες απαιτήσεις ειδικά από πλευράς φυσικών δυνάμεων.

Βιολογικά σε μια τέτοια ηλικία ο Κροάτης σίγουρα δεν θα μπορεί να συνεισφέρει στο 100% των δυνατοτήτων του, οπότε θεωρούμε πως η απόκτηση του θα έχει ένα ρόλο ως μπακ-απ του Μάτος.

Από αυτήν την άποψη ίσως υπάρχει μια λογική, καθώς ο Βραζιλιάνος έχει ανάγκη από ανάσες, και από την άλλη τι καλύτερο από το να έχεις στον πάγκο ένα παίκτη αν μη τι άλλο εξίσου ικανό παικτικά.

Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Ο Σρνα όπως γνωρίζουμε είναι τιμωρημένος από τον Σεπτέμβρη του 2017, διότι πιάστηκε ντοπαρισμένος. Δηλαδή μιλάμε για περίπου ένα χρόνο αγωνιστικής απραξίας που έρχεται να προστεθεί στις πλάτες του Κροάτη.

Μέσα σε όλα αυτά έχουμε και την επιστροφή του Κίτσιου στην ομάδα του ΠΑΟΚ, ο οποίος προέρχεται από μια παραγωγική σεζόν στο Βέλγιο, και οι πληροφορίες λέγανε πως φέτος θα αποκτήσει ενεργό ρόλο στην ομάδα, από κοινού με τον Μάτος.

Και εδώ αναρωτιόμαστε προς τι η ολοκλήρωση μιας τέτοιας μεταγραφής, εφόσον ο ΠΑΟΚ είχε ήδη έτοιμο και ψημένο τον Έλληνα άσσο;

Τι όφελος θα έχει μια μεταγραφή ενός παροπλισμένου παίκτη σε μεγάλη ποδοσφαιρικά ηλικία, για μια ομάδα που θα κυνηγήσει την υπέρβαση στο Τσάμπιονς Λιγκ;

Θεωρώ την συγκεκριμένη μεταγραφή αχρείαστη και πολυδάπανη, καθώς τα 500.000 δεν είναι σίγουρα ένα αμελητέο ποσό. Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να στηριχτεί εξ ολοκλήρου στο δίδυμο Μάτος-Κίτσιου, καθώς πρόκειται για δύο ικανότατους ποδοσφαιριστές, με φυσικές δυνάμεις, αντοχές, και τεχνικές ικανότητες.

Ο Κροάτης μπορεί να μας διαψεύσει όλους βέβαια και να αποδειχτεί σε λίρα εκατό, όμως για μένα έχει ελάχιστες πιθανότητες να το κάνει αυτό. Δεν είναι και πολλοί οι παίκτες που ήρθαν σε παρόμοια ηλικία και απέδωσαν καλά στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Επίσης αυτό προσωπικά μου δείχνει και μια έλλειψη εμπιστοσύνης προς το πρόσωπο του Στέλιου Κίτσιου, μιας και ο νεαρός αμυντικός έκανε μια πολύ καλή σεζόν, όντας δανεικός, και σίγουρα και ο ίδιος θα περιμένει μια καθιέρωση στην ομάδα του ΠΑΟΚ, αφότου θα επιστρέψει σαφώς πιο έμπειρος.

Γενικά θα διατηρήσω τις όποιες επιφυλάξεις μου ωσότου δω τον Κροάτη αγωνίζομενο, μιας και τότε θα φανεί κατά πόσο θα μπορέσει να βοηθήσει την ομάδα της Θεσσαλονίκης, έστω και ως αλλαγή του Μάτος.