Ο Σέρχιο Λεάλ θέλει να πανηγυρίσει το πρωτάθλημα με τους συμπαίκτες του στον ΟΦΗ, όπως εκμυστηρεύτηκε στο www.debut.gr με δηλώσεις του.

H επιστροφή του ΟΦΗ στην Σούπερ Λιγκ είναι πλέον γεγονός. Και μαθηματικά. Οι Κρητικοί μετά από τρία χρόνια απουσίας θα γυρίσουν και πάλι στα “σαλόνια” του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ωστόσο, οι στόχοι των “μελανόλευκων” δεν τελειώνουν εκεί. Είναι ικανοποιημένοι μόνο με την κορυφή. Γι’ αυτό το λόγο και στο τέλος της σεζόν θέλουν να πανηγυρίσουν παρέα με την κούπα της Football League, όπως τόνισε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του στο www.debut.gr ο Σέρχιο Λεάλ, τέσσερις αγωνιστικές πριν το φινάλε.

Αναλυτικά όλα όσα είπε ο Σέρχιο Λεάλ στο Debut:

Για τη φετινή πορεία του ΟΦΗ:

«Η αλήθεια είναι πως τη φετινή χρονιά περάσαμε πολλές δυσκολίες. Παρόλα αυτά καταφέραμε να πάρουμε την άνοδο, παίζοντας πολύ ωραίο ποδόσφαιρο και σκοράροντας πολλά γκολ. Κάτι που μόνο εύκολο δεν είναι σε αυτή την κατηγορία που συνήθως νικάει εκείνος που παίζει πιο δυνατά. Ωστόσο, οι στόχοι δεν έχουν τελειώσει για εμάς, όπως και η σεζόν. Μετά την κατάκτηση της ανόδου θέλουμε να κατακτήσουμε και το πρωτάθλημα».

Για τη δική του παρουσία κατά τη διάρκεια της σεζόν:

«Το πιο σημαντικό είναι η ομάδα. Όταν κερδίζει η ομάδα και πηγαίνει μπροστά τότε εγώ δεν κοιτάω τη δική μου απόδοση. Από δικής μου πλευράς προσπάθησαν να βοηθήσω όσο το δυνατόν περισσότερο τους συμπαίκτες μου. Είχα αρκετούς τραυματισμούς κατά τη διάρκεια της σεζόν και έχασα πολλά παιχνίδια, αλλά στο τέλος είναι η συνολική πορεία που κάναμε και αυτή ήταν πολύ καλή».

Για τα σοβαρά προβλήματα που είχε ο ΟΦΗ τον Ιανουάριο και πως η ομάδα κατάφερε να τα ξεπεράσει και να πάρει την άνοδο:

«Ναι, η αλήθεια είναι ότι τον Ιανουάριο είχαμε αρκετά προβλήματα. Αλλά δεν σταματήσαμε να πιστεύουμε στον στόχο μας που ήταν η άνοδος. Όλοι οι παίκτες έπαιζαν με καρδιά γι’ αυτό και είναι όλοι τους σπουδαίοι. Όπως σπουδαίοι είναι και οι άνθρωποι της ομάδας και πάνω απ’ όλα ο προπονητής μας που μας βοήθησε σημαντικά σε πολλά πράγματα».

Για το αν πίστευαν πως θα ξεπερνούσαν τον Άρη στη βαθμολογία, παρά το γεγονός ότι ήταν τόσο μπροστά σε ένα αρκετά μεγάλο μέρος του πρωταθλήματος:

«Ξέραμε ότι δεν ήταν εύκολο. Αλλά από την άλλη δεν σταματήσαμε να το πιστεύουμε. Βλέπαμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Ήμασταν όλοι μαχητές και το δείχναμε στο γήπεδο. Εκεί όπου παίζαμε όσο πιο καλά μπορούσαμε, με αποτέλεσμα να έρθουν οι νίκες και τα πολλά γκολ και εν συνεχεία και οι βαθμοί. Το γεγονός πως ο Άρης ήταν μπροστά μας με διαφορά μας δυσκόλεψε, αλλά όταν είδαμε ότι χάνει βαθμούς είχαμε διαφορετική ψυχολογία. Ωστόσο, ακόμη τίποτα δεν έχει τελειώσει μένουν τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος και θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, αφού είμαστε μπροστά από τον Άρη μόλις ένα βαθμό».

Για την πορεία της πρώην ομάδας του, του Εργοτέλη, στο φετινό πρωτάθλημα:

«Έχω πολύ καλές αναμνήσεις από τότε που ήμουν στον Εργοτέλη, άλλωστε μέχρι πέρυσι ήμουν παίκτης του. Ξέρω πολλούς ανθρώπους από την ομάδα με τους οποίους διατηρώ μέχρι και σήμερα σχέσεις. Στον δεύτερο γύρο τα πάει αρκετά καλά, αλλά στην αρχή δεν είχε ξεκινήσει ανάλογα. Πιστεύω ότι του χρόνου θα τα πάει ακόμη καλύτερα».

Για το πως έχει κατορθώσει ακόμη και τώρα που παίζει στον ΟΦΗ να ακούει καλά σχόλια από οπαδούς του Εργοτέλη:

«Δεν μπορώ να το εξηγήσω, αλλά χαίρομαι που συμβαίνει κάτι τέτοιο, γιατί φαίνεται πως κάποιοι εκτίμησαν το πέρασμά μου από την ομάδα. Ωστόσο και οι οπαδοί του ΟΦΗ είναι πολύ καλοί με εμένα και χαίρομαι που παίζω για την ομάδα τους. Μάλιστα, όταν ακόμη ήμουν παίκτης του Εργοτέλη αρκετοί από αυτούς όταν με έβρισκαν κάπου στο Ηράκλειο που έλεγαν έλα σε εμάς! Έλα στην δικιά μας ομάδα! Κάτι που έγινε φέτος πραγματικότητα».

Για την ζωή στην Κρήτη:

«Η Κρήτη είναι ένα απίστευτο νησί. Μου αρέσει πάρα πολύ ο ήλιος και η θάλασσα. Ό,τι και να πω είναι πραγματικά λίγο. Αρέσει τόσο σε εμένα όσο και στην οικογένειά μου η ζωή εδώ πέρα».