Αποφασιστικό βήμα για την άνοδο στην Β εθνική έκανε ο Ηρακλής, που σε ένα καθοριστικό ματς με τον Βόλο στο Καυτανζόγλειο επικράτησε με 2-0, δείχνοντας παράλληλα ότι αποτελεί ίσως την ποιοτικότερη ομάδα στην κατηγορία.

1ο Ημίχρονο 

Σε ένα πολύ κρίσιμο για την συνέχεια των μπαράζ αγώνα ο Ηρακλής καλούνταν να ξεπεράσει το εμπόδιο της ομάδας του Βόλου.

Το ματς ξεκίνησε πολύ δυνατά στο πρώτο ημίχρονο με τις δύο ομάδες να μπαίνουν με διάθεση στον αγωνιστικό χώρο.
Το πρώτο εικοσάλεπτο ήταν αρκετά ισορροπημένο με αρκετά δυναμικά μαρκαρίσματα. Ο Βόλος έδειξε από την αρχή πως αποτελεί μία αρκετά συμπαγή ομάδα, που θα στηριζόταν κυρίως στο ποιοτικό του κέντρο, ενώ από την άλλη ο Ηρακλής θα προσπαθούσε να πλαγιοκοπήσει τον αντίπαλο του προκειμένου να φτάσει στην αντίπαλη εστία.

Λιγοστές οι φάσεις στο πρώτο ημίχρονο με τους κυανόλευκους να κάνουν αρκετά λάθη στην τελική προσπάθεια, με τον Βόλο όμως από την άλλη να αδυνατεί να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του Βοσνιάδη.
Η πρώτη καλή φάση του αγώνα κατέληξε και σε γκολ για τους γηπεδούχους.

Συγκεκριμένα στο 28΄ οι παίκτες του Ηρακλή κουβαλήσανε την μπάλα μέχρι την περιοχή του Βόλου, και έπειτα από εξαιρετικό συνδυασμό με συνεχόμενες πάσες μέσα στην περιοχή, ο Τάι έγινε τελικός αποδέκτης της μπάλας και με πλασέ νίκησε εύκολα τον Μπουργάνη ανοίγοντας το σκορ για τον Ηρακλή.

Λίγα λεπτά αργότερα ο Ηρακλής είχε μια ακόμα τεράστια ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα του, καθώς το σουτ από μακριά που επιχείρησε ο Παναγιωτούδης τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Βόλου.

Ο Βόλος μετά το γκολ έδειξε να τα έχει χαμένα καθώς δεν δημιούργησε κάποια αξιόλογη φάση για να ανταπαντήσει στο γκολ του Ηρακλή.

Ο Ηρακλής από την άλλη φάνηκε να ξεμπλοκάρει μετά το γκολ και να κυκλοφορεί καλύτερα την μπάλα, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσει κάποια άλλη μεγάλη φάση.

Στο 40΄ένα σουτ του Πτηνόπουλου κατέληξε άουτ για τον Ημίθεο, ενώ λίγα λεπτά αργότερα ο Βόλος ανταπάντησε με ένα σουτ του Ηλιόπουλου.

Κάπως έτσι έληξε και το πρώτο ημίχρονο στο Καυτανζόγλειο με τον Ηρακλή να διατηρεί το προβάδισμα έναντι της ομάδας από τον Βόλο.

2o Ημίχρονο

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε ακόμα πιο δυνατά από το πρώτο, καθώς ο Ηρακλής μπήκε με σκοπό να καθαρίσει οριστικά το ματς.

Μόλις στο 48΄ο εξαιρετικός στο δεύτερο ημίχρονο Πτηνόπουλος επιχείρησε μια ατομική προσπάθεια από τα αριστερά, και αφού προσπέρασε τον προσωπικό του αντίπαλο έκανε την παράλληλη σέντρα με τον Παπαδόπουλο όμως να μην προλαβαίνει την μπαλιά.

Ο Ηρακλής στο δεύτερο μέρος όσο περνούσε η ώρα ξεδίπλωνε όλο και περισσότερο τις επιθετικές του αρετές, βάζοντας περισσότερη ποιότητα στο παιχνίδι του, γεγονός που εγκλώβισε την ομάδα του Βόλου.

Στο 51΄ο Βόλος απείλησε για πρώτη φορά, καθώς ο Μελισσόπουλος έβαλε το πόδι στην πορεία της μπάλας, έπειτα από μια σέντρα στην εστία του Ηρακλή, με τον Βοσνιάδη να επιδεικνύει καλά αντανακλαστικά και να διώχνει σε κόρνερ.

Στο 56΄ο Τάι πήγε να σκοράρει ένα εξαιρετικό γκολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ, όμως ο Μπουργάνης εκτινάχθηκε και έδιωξε εντυπωσιακά τον κίνδυνο. Δύο λεπτά αργότερα ο Πτηνόπουλος επιχείρησε ένα τεχνικό σουτ από πλάγια θέση με την μπάλα όμως να περνάει άουτ.

Όσο περνούσε η ώρα φαινόταν ότι ο Ηρακλής ήταν πιο κοντά στο να σκοράρει παρά να ισοφαρίσει ο Βόλος, και τα πράγματα πήραν εν τέλει μια τέτοια τροπή.

Στο 62΄ο Πτηνόπουλος εξαργύρωσε την καλή του εμφάνιση στο δεύτερο μέρος όταν μπήκε μέσα στην περιοχή έπειτα από μια πάσα και με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0, εξανεμίζοντας παράλληλα τις ελπίδες των φιλοξενούμενων για κάτι καλύτερο στο ματς.

Ο Βόλος έδειξε σημάδια ζωής στο 70΄όταν έχασε την μεγαλύτερη φάση για να ξαναμπεί στο ματς, καθώς ο Ηλιόπουλος πήρε την κεφαλιά ολομόναχος μέσα στην περιοχή του Βοσνιάδη, με την μπάλα όμως να καταλήγει άουτ.

Από κει και πέρα τα πράγματα γίνανε πιο εύκολα καθώς ο Βόλος παρέδωσε σώμα και ψυχή, εφόσον δεν έβρισκε καμία επιθετική λύση και προσπαθούσε με μακρινές μπαλιές να βγει στην πλάτη της άμυνας του Ηρακλή, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Ο Ηρακλής από την άλλη έκανε την απαραίτητη συντήρηση δυνάμεων προς το τέλος του αγώνα, διατηρώντας την κατοχή της μπάλας και κρατώντας τους φιλοξενούμενους μακριά από την εστία του.
Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τον Ηρακλή να έχει πλέον 6 βαθμούς στον όμιλο του, και να έχει ασφαλώς το προβάδισμα για άνοδο στην Β εθνική κατηγορία.

Ηρακλής: Βοσνιάδης, Ρεβυθόπουλος, Κυριακίδης, καραντασιάδης, Γιαννίτσης, Τάι (87΄Ντε Σμετ), Ρόβας, Παναγιωτούδης (76΄κωστούλας), Παπαδόπουλος, Πτηνόπουλος (81΄Αμαραντίδης), Καζναφέρης.

Βόλος: Μπουργάνης, Ντεντάκης (37΄Ζέρης), Πέντα, Μελισσόπουλος (65΄Μηλιώτης), Γκαλίτσιος, Δερμητζόγλου, Καμπαγιέρο, Τζελίδης, Ηλιόπουλος, Γκαρσία, Ουνγιαλίδης.