Η Μπαρτσελόνα κατέκτησε το τέταρτο συνεχόμενο Κύπελλο Ισπανίας, νικώντας με 5-0 τη Σεβίλλη στον τελικό της Μαδρίτης, και το debut.gr κάνει ένα μίνι-αφιέρωμα σε αυτό το σερί των Καταλανών.

 Πεντάρα, ρεκόρ και μαγεία Μπαρτσελόνα!

Καταιγιστική ήταν η Μπαρτσελόνα στον τελικό του “Μετροπολιτάνο”, αφού διέλυσε με 5-0 τη Σεβίλλη, φθάνοντας τις τέσσερις διαδοχικές κατακτήσεις. Καθοριστικός για ακόμη ένα ματς ο Μέσι, που “έπιασε” το ρεκόρ του Τέλμο Θάρα, με γκολ σε πέντε τελικούς. Η ομάδα του Βαλβέρδε “καθάρισε” από το πρώτο μέρος, με τα γκολ των Σουάρεζ (14’,40’) και Μέσι (31’) από φοβερή ασίστ του Άλμπα, 52’ και 4-0 από τον Ινιέστα -που αποθεώθηκε στο “αντίο” του-, το τελικό 5-0 με πέναλτι ο Κοουτίνιο στο 69ο λεπτό. 

https://www.youtube.com/watch?v=XrU3rQj49DI&t=194s

Όταν…κέρδισε τον Βαλβέρδε!

Σε μια ονειρκή σεζόν για τους Καταλανούς, οι οποίοι κατέκτησαν το “τρέμπλ”, άρχισε η κυριαρχία όσο αφορά το Κύπελλο. Ήταν 31 Μαϊου του 2015, όταν μέσα στο “Καμπ Νόου”, ο Λιονέλ Μέσι προσέφερε μια ακόμη παράσταση μπροστά σε 100.000 φίλους και των δύο ομάδων. Η Μπαρτσελόνα επιβλήθηκε με 3-1 της Μπιλμπάο του Βαλβέρδε, φτάνοντας -τότε- τα 27 τρόπαια στο θεσμό. Το σκορ άνοιξε στο 20’ με απίθανο σόλο του Μέσι, ενώ στο 37’ ο Νεϊμάρ “έγραψε” το 2-0. Δεύτερο γκολ του Αργεντίνου και 3-0 στο 74’, το γκολ της τιμής από τον Ινιάκι Γουίλιαμς στο 80ο λεπτό.

Όλα στο…δύο!

Στον τελικό του 2016,στο “Βιθέντε Καλδερόν”, η Μπαρτσελόνα κέρδισε με 2-0 στην παράταση τη Σεβίλλη, κάνοντας το δεύτερο διαδοχικό “ντάμπλ”, για δεύτερη φορά στην ιστορία της. Αν και με παίκτη λιγότερο για πάνω από ένα ημίχρονο (ελεώ αποβολής Μασεράνο στο 36’), οι “μπλαουγκράνα” άντεξαν, και, σε συνδυασμό με την αριθμητική ισορροπία που “έφερε” η αποβολή του Μπανέγα (92’), πήραν και πάλι το “Κύπελλο του Βασιλιά”. “Χρυσοί” σκόρερς Ζόρντι Άλμπα (97’) και Νεϊμάρ (120+2’), αμφότεροι από ασίστ του Λέο Μέσι. 

https://www.youtube.com/watch?v=i1NsrWKENXA&t=875s

Το…”three-peat”

Στο “αντίο” του Λουίς Ενρίκε, αλλά και του “Βιθέντε Καλδερόν”, η ομάδα της Καταλονίας κατέκτησε το τρίτο διαδοχικό Copa Del Rey, αφού νίκησε με 3-1 την Αλαβές, δίνοντας έτσι μια “μικρή” ευχαρίστηση στους οπαδούς της, μετά την απώλεια πρωταθλήματος και Champions League. Το 1-0 ήρθε από το πλασέ του Μέσι στο 31’, ο Ερνάντεζ ισοφάρισε δύο λεπτά μετά, με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ. Ο Νεϊμάρ από θέση οφσάιντ, σκόραρε για τρίτο σερί τελικό και έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του (45’), ενώ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ο Αλκάθερ “καθάρισε”, σημειώνοντας το τελικό 3-1.

https://www.youtube.com/watch?v=dpIGBkrQbrI&t=150s