Το Debut.gr βρέθηκε στο Λαύριο για την αναμέτρηση της τοπικής ομάδας με τον Ολυμπιακό και συζήτησε με τον Κώστα Παπανικολάου για τα προσεχή παιχνίδια με τη Ζαλγκίρις.

Η απουσία του Κώστα Παπανικολάου από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του Ολυμπιακού τον τελευταίο μήνα κάθε άλλο παρά αμελητέα μπορεί να θεωρηθεί. Ο Έλληνας διεθνής έχει να αγωνιστεί από το παιχνίδι με την Μπάμπεργκ στο Σ.Ε.Φ στις 9 Μαρτίου και οι τέσσερις ήττες των ερυθρολεύκων στα τελευταία έξι ματς που έδωσαν στην Euroleague φανερώνουν την αναγκαιότητα της συμμετοχής του στο rotation.

Ο Παπανικολάου επέστρεψε λοιπόν στην αγωνιστική δράση στον αγώνα με το Λαύριο έχοντας 1/4 τρίποντα, επτά ριμπάουντ και τέσσερις ασίστ και μας μίλησε έξω από το γήπεδο για την αγωνιστική του ετοιμότητα και τη σειρά με τους Λιθουανούς.

-Κώστα μετά από σχεδόν ένα μήνα εκτός δρασης και τον αγώνα με την Μπάμπεργκ, επέστρεψες στο παρκέ. Νιώθεις 100% έτοιμος για τους αγώνες με τη Ζαλγκίρις;

-Εντάξει ένας μήνας είναι μεγάλο διάστημα αποχής. Σίγουρα δεν μπορώ να πω πως είμαι 100% έτοιμος, αλλά δίνω κάθε μέρα το καλύτερο δυνατό έτσι ώστε να επανέλθω γρήγορα και να είμαι σε μία καλή κατάσταση για να βοηθήσω την ομάδα.

-Το γεγονός πως επικράτησε η Ζαλγκίρις του Ολυμπιακού τόσο εντός όσο και εκτός έδρας σας έχει πεισμώσει ή σας έχει αγχώσει ενδεχομένως;

-Όχι εμείς κοιτάμε κάθε παιχνίδι διαφορετικά, τα playoff είναι μία εντελώς διαφορετική διαδικασία και πρέπει να βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και μεμονωμένα, προκειμένου να πάνε όλα καλά για εμάς.

-Τέλος, σήμερα παίξατε εδώ στο Λαύριο με μία από τις εκπλήξεις του φετινού πρωταθλήματος. Θεωρείς πως η ομάδα του Χρήστου Σερέλη μπορεί να φτάσει ψηλά στα playoff τη φετινή σεζόν;

-Ναι το Λαύριο κάνει φέτος μία πάρα πολύ αξιόλογη προσπάθεια, από τη διοίκηση της, από τον προπονητή και από τον κόσμο που την στηρίζει. Γίνεται μία πολύ αξιόλογη προσπάθεια και όλοι μαζί παλεύουν για το καλύτερο δυνατό. Ο κόσμος που στηρίζει αυτή την προσπάθεια “ευθύνεται” εν μέρει για τη φετινή πολύ καλή πορεία της ομάδας.

Υπενθυμίζουμε πως ο Ολυμπιακός αγωνίζεται στις 18 του μήνα στο κατάμεστο Σ.Ε.Φ ενάντια στη Ζαλγκίρις του Σάρας Γιασισκεβίτσιους. Οι ερυθρόλευκοι αναμένεται να έχουν στη σύνθεση τους τους Τιλί και Πρίντεζη, οι οποίοι θα προσπαθήσουν να δώσουν το παρόν, ενώ αμφίβολος τέθηκε ο Στρένλιεκς καθώς διακομίστηκε στο νοσοκομείο με ενοχλήσεις στη μέση.