Σε ηλιόλουστη στο «Κλεάνθης Βικελίδης», ο Άρης υποδέχτηκε τη Δόξα Δράμας με στόχο να τελειώσει την υπόθεση άνοδος, μετά και την ήττα της Παναχαϊκής από τον ΟΦΗ. Ο καιρός και η ώρα ήταν ιδανικά για ένα όμορφο ποδοσφαιρικό απόγευμα, και ευνόησε τον ερχομό περισσότερων από 15.000 θεατών. Μόλις στο 5΄ο Άρης κέρδισε κόρνερ από τα δεξιά, […]

Σε ηλιόλουστη στο «Κλεάνθης Βικελίδης», ο Άρης υποδέχτηκε τη Δόξα Δράμας με στόχο να τελειώσει την υπόθεση άνοδος, μετά και την ήττα της Παναχαϊκής από τον ΟΦΗ.

Ο καιρός και η ώρα ήταν ιδανικά για ένα όμορφο ποδοσφαιρικό απόγευμα, και ευνόησε τον ερχομό περισσότερων από 15.000 θεατών.

Μόλις στο 5΄ο Άρης κέρδισε κόρνερ από τα δεξιά, ο Πλατέλλας εκτέλεσε, ο Δεληζήσης πήηξε πιο ψηλά από όλους και το 1-0 ήταν γεγονός.

Οι Κιτρινόμαυροι πίεζαν πολύ σωστά και αποτελεσματικά και έπαιρναν συνεχώς τη μπάλα στην κατοχή τους. Στο 12′ απείλησαν ξανά από στημένη φάση και ξανά με τον Δεληζήση. Ο Πλατέλας έβγαλε ωραία σέντρα από φάουλ, ο κεντρικός αμυντικός του Άρη πήρε την κεφαλιά αλλά την έστειλε ελάχιστα άουτ.

Έξι λεπτά αργότερα, και ενώ οι γηπεδούχοι δεν άφηναν τη Δόξα ναπάρει ανάσα, ήρθε άλλη μια μεγάλη ευκαιρία. Ο Πασάς έπιασε δυνατό σουτ με το αριστερό, αλλά ο Βούρας έδιωξε σε κόρνερ.

Στη συνέχεια, οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν το ματς, πήραν μέτρα στο γήπεδο και κράτησαν τον Άρη μακριά από την περιοχή τους. Ένα μακρινό σουτ του Πλατέλλα στο 26′ δεν ήταν ικανό να ανησυχήσει τον αντίπαλο γκολκίπερ.

Η μεγάλη διπλή φάση δημιουργήθηκε στο 28′. Ο Ντουνης είχε χώρο να σουτάρει όντας ολομόναχος,αν και λίγο πλάγια, αλλά επέλεξε να πασάρει. Οι αμυντικοί της Δόξας απομάκρυναν, αλλά πάνω στον Πλατέλλα, που με δυνατό συρτό σουτ ανάγκασε τον Βούρα να αποκρούσει ενστικτωδώς.

Ο Άρης δεν σταμάτησε εκεί, καθώς στο 32′, ο Πλατέλλας έκανε υπέροχη ενέργεια και ασίστ στον Διαμαντόπουλο, που δεν κατάφερε να νικήσει τον Βούρα στο τετ-α-τετ!

Η πρώτη απειλή από πλευράς Δόξας ήταν πολύ σοβαρή και ήρθε τρία λεπτά πριν τη συμπλήρωση των 45. Μετά από αναμπουμπούλ στην άμυνα του Άρη βγήκε η σέντρα, ο Κουσκουνάς με σκαστή κεφαλιά νίκησε τον Αναγνωστόπουλο αλλά ο Μπούρμπος δεν άφησε τη μπάλα να περάσει τη γραμμή.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρωθηκε με τον Άρη να προηγείται 1-0 και να έχει σπαταλήσει αρκετές ευκαιρίες να διευρύνει το προβάδισμά του.

Με την έναρξη της επανάληψης, η Δόξα έφτασε κοντά στο 1-1. Ο Γουνδουλάκης έβγαλε τη σέντρα-σουτ και η μπάλα πέρασε ψηλοκρεμαστά πολύ λίγο έξω από τα δοκάρια του Αναγνωστόπουλου.

Στο 58′ οι φιλοξενούμενοι απείλησαν εκ νέου. Ο Μπαϊκαρά μπήκε στην περιοχή του Άρη, και ενώ προηγουμένως βρήκε τη μπάλα με το χέρι, σούταρε και για ελάχιστα δεν ισοφάρισε. Όμως ο Άρης αντέδρασε στο δυνατό ξεκίνημα της ομάδας από τη Δράμα και λίγο έλειψε να κάνει το 2-0στο 60′. Το φάουλ του Πλατέλλα από δεξιά ήταν πολύ επικίνδυνο αλλά η η μπάλα έφυγε λίγο άουτ, αφού δεν βρέθηκε κανείς να την σπρώξει στα δίχτυα.

Ο Χαντί, που είχε περάσει λίγο νωρίτερα στο παιχνίδι τη θέση του Πασά, είχε την επόμενη φάση για τον Άρη στο 76′. Ο Πλατέλλας τον έβγαλε μόνο στην καρδιά της περιοχής, ο Χαντί έπιασε την κεφαλιά αλλά αστόχησε.

Το ματς κύλησε με πολλές μάχες και χωρίς φάσεις μπροστά στα καρέ των δύο τερματοφυλάκων. Ο Άρης επικράτησε με 1-0 και ουσιαστικά κάνει ήδη τα σχέδια του για την επόμενη χρονιά, που θα τον βρει στη Σούπερ Λιγκ.

Η ΚΕΡΚΙΔΑ: Περισσότεροι από 15.000 φίλοι του Άρη δημιούργησαν υπέροχη ατμόσφαιρα, ενώ έκατσαν και μετά το τέλος του αγώνα στις θέσεις τους ζητώντας το διπλό στην Κρήτη!

Ο MVP: Δεν θα θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Δελιζήση. Ο στόπερ του Άρη έδωσε τη νίκη στην ομάδα του με το γκολ που πέτυχε και ήταν πολύ αποτελεσματικός αμυντικά.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: Ο διαιτητής του αγώνα δεν έδωσε δικαιώματα για κριτική. Κράτησε ίσες αποστάσεις, ενώ δεν του προέκυψε κάποια δύσκολη φάση. Ελέγχεται για το χέρι του Μπαϊκαρά στο δεύτερο ημίχρονο, που οδήγησε σε μεγάλη ευκαιρία για τους Δραμινούς.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ: 

Άρης (Σπανός): Αναγνωστόπουλος, Μπούρμπος, Σόουζα, Δεληζήσης, Βαλεριάνος, Νίκιτς, Ιντζόγλου, Πλατέλλας(82’ Κάσσος), Ντούνης(86’ Μπαργκάν), Πασάς(57’ Χαντί), Διαμαντόπουλος

Δόξα Δράμας (Κωστένογλου): Βούρας, Σπυρόπουλος(71’ Στεφάνοβιτς), Πεταυράκης, Όστοιτς, Ματσούκας, Γουνδουλάκης, Σιώπης, Ντιμιτρόφσκι, Κουσκουνάς(64’ Κάσες), Μπαϊκαρά, Τζόκιτς(76’ Καπνίδης)