Το Champions League μπαίνει στην τελική του ευθεία και το Debut ζητάει από τους αναγνώστες του να ψηφίσουν την ομάδα που θα σηκώσει την κούπα με τα μεγάλα αυτιά. Διαβάστε όλη την πορεία των 8 ομάδων, τους πρωταγωνιστές και τα στατιστικά.

Φτάσαμε λοιπόν στην περίοδο που έχουμε την κορυφαία 8άδα του Champions League και το ερώτημα που γεννάται είναι ποιος θα σηκώσει την κούπα.

Η ερώτηση είναι ζόρικη, αλλά εμείς σας θέλουμε για τα δύσκολα και ζητάμε να επιλέξετε τον νικητή της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ας δούμε όμως πως φτάσανε οι ομάδες μέχρι την προημιτελική φάση. Εμείς θα παραθέσουμε τα στοιχεία και εσείς την ψήφο σας.

Ρεάλ Μαδρίτης

Η back to back πρωταθλήτρια Ευρώπης πέρασε από ένα σωρό δυσκολίες τη φετινή σεζόν, αλλά το Champions League είναι δίχως αμφιβολία η διοργάνωσή της και αφού απέκλεισε την Παρί (άνετα), εύλογα μπορεί να την θεωρήσει κανείς φαβορί. Οι πρωταθλητές θέλουν να κάνουν το 3/3 και να γράψουν ιστορία για ακόμη μία φορά.

Η “Βασίλισσα” ήταν σε έναν δύσκολο όμιλο, με Τότεναμ, Ντόρτμουντ και ΑΠΟΕΛ. Οι “Μερένχες” πέρασαν ως δεύτεροι στους “16” έχοντας 4 νίκες 1 ισοπαλία και 1 ήττα και μέτρησαν 17 γκολ υπέρ και 7 κατά.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο παρότι στη La Liga κινούνταν σε χαμηλά επίπεδα στο Champions League δεν σταματούσε να πυροβολεί και πέτυχε 7 γκολ στους ομίλους και άλλα 3 κόντρα (συνολικά) στην Παρί Σεν Ζερμέν για τους “16”. Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ έχει σκοράρει σε όλα τα παιχνίδια στη φετινή διοργάνωση. Αυτή τη στιγμή έχει βρει για τα καλά τη φόρμα του και είναι μία μηχανή των γκολ.

Αντίπαλος της στην επόμενη φάση είναι η Γιουβέντους.

Τα αποτελέσματα της Ρεάλ μέχρι στιγμής:

Ρεάλ – ΑΠΟΕΛ: 3-0
Ντόρτμουντ – Ρεάλ: 1-3
Ρεάλ – Τότεναμ: 1-1
Τότεναμ – Ρεάλ: 3-1
ΑΠΟΕΛ – Ρεάλ: 0-6
Ρεάλ – Ντόρτμουντ: 3-2

Ρεάλ – Παρί: 3-1
Παρί – Ρεάλ: 1-2

Μπαρτσελόνα

Αποτέλεσμα εικόνας για messi vs chelsea

Τρομάζει η φετινή Μπάρτσα, όχι τόσο διότι είναι εντυπωσιακή και καταιγιστική, αλλά γιατί είναι άκρως αποτελεσματική, κυνική και δεν χάνει με τίποτα. Οι “Μπλαουγκράνα” είναι αήττητοι στο πρωτάθλημα και στο Champions League και σίγουρα συγκαταλέγονται στα μεγάλα φαβορί.

Στον όμιλό τους οι “Μπλαουγκράνα” κληρώθηκαν με Γιουβέντους, Σπόρτινγκ και Ολυμπιακό. Τερμάτισαν πρώτοι, αφήνοντας τη δεύτερη θέση για τη “Μεγάλη Κυρία”. Στους “16” πέρασαν με 4 νίκες και 2 ισοπαλίες, έχοντας σημειώσει 9 γκολ. Το αξιοσημείωτο όμως είναι ότι δέχθηκαν 1 γκολ στη φάση των ομίλων (2 συνολικά στη διοργάνωση από Ολυμπιακό και Τσέλσι).

Στη φάση των “16” κληρώθηκαν με την Τσέλσι και με προσωπικό σόου του Μέσι (3 γκολ και 1 ασίστ) βρέθηκαν στα προημιτελικά όπου θα αντιμετωπίσουν τη Ρόμα.

Ο ηγέτης τους, ο Λιονέλ Μέσι, μέχρι στιγμής έχει πετύχει 7 γκολ, ενώ στο πρωτάθλημα είναι πρώτος σκόρερ μετρώντας 25.

Τα αποτελέσματα της Μπαρτσελόνα μέχρι στιγμής:

Μπαρτσελόνα – Γιουβέντους: 3-0
Σπόρτινγκ – Μπαρτσελόνα: 0-1
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός: 3-1
Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα: 0-0
Γιουβέντους – Μπαρτσελόνα: 0-0
Μπαρτσελόνα – Σπόρτινγκ: 2-0

Τσέλσι – Μπαρτσελόνα: 1-1
Μπαρτσελόνα – Τσέλσι: 3-0

Λίβερπουλ

Αποτέλεσμα εικόνας για liverpool vs porto

Η πορεία για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ ξεκίνησε από τα play off του Champions League. Στον όμιλο της ζορίστηκε λίγο αλλά από τη φάση των “16” πέρασε άνετα.

Οι “Κόκκινοι” τρομάζουν επιθετικά, έχοντας τον Μοχάμεντ Σαλάχ που διανύει μία απίθανη σεζόν μετρώντας 28 γκολ στην Premier League και 6 στο Champions League. Έξι τέρματα έχει και ο Σάντιο Μανέ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Μεγάλο αβαντάζ είναι ότι η Λίβερπουλ έχει βαριά φανέλα και το έχει αποδείξει πολλάκις στο παρελθόν στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Απέναντί της θα βρει έναν πανίσχυρο αντίπαλο, τη Μάντσεστερ Σίτι και εκεί θα δώσει το πιο σοβαρό τεστ για να αποδείξει εάν μπορεί να φτάσει μέχρι την κορυφή ή όχι.

Από τον όμιλό της πέρασε ως πρώτη έχοντας 3 νίκες και 3 ισοπαλίες. Πέτυχε 23 γκολ και δέχθηκε 6, ενώ στα νοκ άουτ ματς με την Πόρτο σημείωσε ακόμη 5 τέρματα χωρίς να δεχθεί κανένα.

Τα αποτελέσματα της Λίβερπουλ μέχρι στιγμής:

Λίβερπουλ – Σεβίλλη: 2-2
Σπαρτάκ Μόσχας – Λίβερπουλ: 1-1
Μάριμπορ – Λίβερπουλ: 0-7
Λίβερπουλ – Μάριμπορ: 3-0
Σεβίλλη – Λίβερπουλ: 3-3
Λίβερπουλ – Σπαρτάκ Μόσχας: 7-0

Πόρτο – Λίβερπουλ: 0-5
Λίβερπουλ – Πόρτο: 0-0

Μάντσεστερ Σίτι

Αποτέλεσμα εικόνας για basel vs man city

Ίσως η πιο θεαματική και εντυπωσιακή ομάδα αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη. Έχει καθαρίσει το πρωτάθλημα στην Premier League εδώ και αρκετό καιρό και πλέον επικεντρώνεται στο Champions League.

Κάτω από τις οδηγίες του Πεπ Γκουαρδιόλα έχει μεταμορφωθεί, έχει ωριμάσει και δείχνει έτοιμη να κάνει το βήμα παραπάνω. Στους ομίλους ήταν καταιγιστική έχοντας 5 νίκες και μόλις 1 ήττα την τελευταία αγωνιστική.

Στη φάση των “16” στο δρόμο της βρέθηκε η Βασιλεία. Από το πρώτο ματς οι “Πολίτες” καθάρισαν περνώντας με 4-0 από την έδρα των Ελβετών, η ρεβάνς ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα και ήταν πιο χαλαροί γι’ αυτό και ηττήθηκαν (1-2). Μέχρι στιγμής έχουν πετύχει 19 γκολ και έχουν δεχθεί 7.

Ο Κέβιν Ντε Μπόινε μοιράζει, μετρώντας 4 ασίστ αλλά και 1 γκολ μέχρι στιγμής, ενώ ο Σέρχιο Αγουέρο και ο Στέρλινγκ σκοράρουν, έχοντας από 4 γκολ.

Στο δρόμο της Σίτι προς την κορυφή θα βρεθεί η Λίβερπουλ.

Τα αποτελέσματα της Μάντσεστερ Σίτι μέχρι στιγμής:

Φέγενορντ – Μάντσεστερ Σίτι: 0-4
Μάντσεστερ Σίτι – Σαχτάρ: 2-0
Μάντσεστερ Σίτι – Νάπολι: 2-1
Νάπολι – Μάντσεστερ Σίτι: 2-4
Μάντσεστερ Σίτι – Φέγενορντ: 1-0
Σαχτάρ – Μάντσεστερ Σίτι: 2-1

Βασιλεία – Μάντσεστερ Σίτι: 0-4
Μάντσεστερ Σίτι – Βασιλεία: 1-2

Γιουβέντους

Αποτέλεσμα εικόνας για tottenham juventus celebration

Η “Μεγάλη Κυρία” έφτασε με πολλά ζόρια μέχρι τους “8”, αφού δυσκολεύτηκε και στον όμιλό της, όπου τερμάτισε 2η, αλλά εκεί που τα χρειάστηκε ήταν ενάντια στην Τότεναμ.

Ωστόσο, η βαριά φανέλα και η ποιότητα των ποδοσφαιριστών της μίλησαν και έτσι προκρίθηκε. Επιθυμεί να φτάσει μέχρι το τέλος του δρόμου πανηγυρίζοντας την κατάκτηση του τροπαίου και έχει κάθε λόγο να το πιστεύει.

Τα πράγματα ξεκίνησαν στραβά, όταν η Γιουβέντους δέχθηκε την τριάρα από την Μπαρτσελόνα στο Καμπ Νόου, αλλά στη συνέχεια ισορρόπησε και προκρίθηκε με 3 νίκες, 2 ισοπαλίες και 1 ήττα. Σκόραρε 7 φορές στους ομίλους και δέχθηκε 5 τέρματα.

Στην επόμενη φάση αντιμετώπισε τα “Σπιρούνια” σε ένα από τα πιο αμφίρροπα και εντυπωσιακά ζευγάρια της φάσης των “16”. 2-2 στο Τορίνο και 1-2 με φοβερή ανατροπή στο Λονδίνο και η “Βέκια Σινιόρα” πέρασε στα προημιτελικά.

Ο Γκονζάλο Ιγκουαίν τα έχει πάει πολύ καλά μέχρι στιγμής μετρώντας 5 γκολ και 1 ασίστ. Επόμενος αντίπαλος της Γιουβέντους θα είναι η Ρεάλ.

Τα αποτελέσματα της Γιουβέντους μέχρι στιγμής:

Μπαρτσελόνα – Γιουβέντους: 3-0
Γιουβέντους – Ολυμπιακός: 2-0
Γιουβέντους – Σπόρτινγκ: 2-1
Σπόρτινγκ – Γιουβέντους: 1-1
Γιουβέντους – Μπαρτσελόνα: 0-0
Ολυμπιακός – Γιουβέντους: 0-2

Γιουβέντους – Τότεναμ: 2-2
Τότεναμ – Γιουβέντους: 1-2

Μπάγερν Μονάχου

Αποτέλεσμα εικόνας για bayern vs psg

Μετά την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία των Βαυαρών και την επιστροφή του Γιούπ Χάινκες η Μπάγερν Μονάχου δείχνει ασταμάτητη. Το πρωτάθλημα το έχει ήδη κατακτήσει κάτι που θέλει να κάνει και με το Champions League.

Μοναδικό μελανό σημείο για τους Γερμανούς ήταν η ήττα από την Παρί Σεν Ζερμέν με 3-0 στη φάση των ομίλων. Πέρα από αυτό δεν έχουν φέρει ούτε ισοπαλία, ενώ στο δεύτερο ματς κόντρα στους Παριζιάνους, επικράτησαν 3-1. Με απολογισμό 5 νίκες και 1 ήττα πέρασαν στους “16” και βρέθηκαν αντιμέτωποι με την Μπεσίκτας.

Πεντάρα στο Μόναχο και νίκη με 3-1 στην Τουρκία και η Μπάγερν βρίσκεται άνετα στους “8” της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Συνολικά, έχουν σημειώσει 18 τέρματα, ενώ έχουν μαζέψει την μπάλα από τα δίχτυα τους 7 φορές.

Μεγάλη απώλεια είναι ο τραυματισμός του Κίνγκσλι Kομάν. Από την άλλη όσο ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι είναι σε καλή κατάσταση, οι αντίπαλοι της Μπάγερν θα πρέπει να φοβούνται. Ο Πολωνός στράικερ μετράει 5 γκολ και 2 ασίστ μέχρι στιγμής στο Champions League και 23 τέρματα στο πρωτάθλημα.

Επόμενη αντίπαλος των Γερμανών είναι η Σεβίλλη.

Τα αποτελέσματα της Μπάγερν μέχρι στιγμής:

Μπάγερν – Άντερλεχτ: 3-0
Παρί – Μπάγερν: 3-0
Μπάγερν – Σέλτικ: 3-0
Σέλτικ – Μπάγερν: 1-2
Άντερλεχτ – Μπάγερν: 1-2
Μπάγερν – Παρί: 3-1

Μπάγερν – Μπεσίκτας: 5-0
Μπεσίκτας – Μπάγερν: 1-3

Σεβίλλη

Αποτέλεσμα εικόνας για manchester united vs sevilla ben yedder

Η μεγάλη έκπληξη μέχρι στιγμής και αυτό διότι έπεσε πάνω στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την απέκλεισε νικώντας την μέσα στο Όλντ Τράφορντ.

Το ταξίδι της Σεβίλλης ξεκίνησε από τα play off, όπου προκρίθηκε έναντι της Μπασάκσεχιρ. Στον όμιλο της τερμάτισε 2η και έπειτα ακολούθησαν οι “Κόκκινοι Διάβολοι”. Πρόκειται για μία ομάδα που δεν τα παρατάει ποτέ, όπως αποδείχθηκε και στο ματς κόντρα στη Λίβερπουλ στο οποίο βρέθηκε πίσω στο σκορ με 3 γκολ, για να ισοφαρίσει σε 3-3.

Ο ερχομός του Βιντσέντσο Μοντέλα έχει μεταμορφώσει τους Ανδαλουσιάνους και με τον Ιταλό στον πάγκο ελπίζουν να πάνε όσο πιο μακριά μπορούν.

Στη φάση των ομίλων μέτρησαν 3 ισοπαλίες, 1 ήττα και 2 νίκες. Ισοπαλία και νίκη με τη Γιουνάιτεντ και συνολικό απολογισμό 14 γκολ υπέρ και 13 κατά.

Ο Μπεν Γιεντέρ είναι ο μεγάλος τους πρωταγωνιστής που πέτυχε και τα 2 γκολ στο Όλντ Τράφορντ και συνολικά 8 αυτή τη σεζόν στο Champions League.

Επόμενος αντίπαλος των Ανδαλουσιάνων είναι η Μπάγερν Μονάχου.

Τα αποτελέσματα της Σεβίλλης μέχρι στιγμής:

Λίβερπουλ – Σεβίλλη: 2-2
Σεβίλλη – Μάριμπορ: 3-0
Σπαρτάκ Μόσχας – Σεβίλλη: 5-1
Σεβίλλη – Σπαρτάκ Μόσχας: 2-1
Σεβίλλη – Λίβερπουλ: 3-3
Μάριμπορ – Σεβίλλη: 1-1

Σεβίλλη – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: 0-0
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Σεβίλλη: 1-2

Ρόμα

Αποτέλεσμα εικόνας για roma vs shakhtar dzeko

Η Ρόμα βγήκε ζωντανή από έναν όμιλο φωτιά, με Τσέλσι και Ατλέτικο Μαδρίτης και τελικά είναι η μόνη που συνεχίζει στο Champions League.

Οι “Τζιαλορόσι” πέρασαν πρώτοι από τον όμιλό τους με 3 νίκες, 2 ισοπαλίες και 1 ήττα. Βρήκαν απέναντί τους τη Σαχτάρ και παρότι ηττήθηκαν στην Ουκρανία (2-1), το γκολ του Τζέκο στο Ολίμπικο τους έδωσε μία χρυσή νίκη-πρόκριση τους “8” της διοργάνωσης.

Περίφημα τα έχει πάει ο Έντιν Τζέκο μέχρι στιγμής μετρώντας 4 γκολ και 3 ασίστ, ενώ η έκπληξη της σεζόν για τους πρωτευουσιάνους είναι δίχως αμφιβολία ο Ουντέρ. Ο Τούρκος άσος έχει 6 γκολ και 1 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις δείχνοντας ότι μπορεί να συνεισφέρει και να καθορίσει παιχνίδια.

Σαφέστατα η Ρόμα δεν έχει τη φανέλα και το ρόστερ των άλλων ομάδων, αλλά έχει δείξει ότι μπορεί να τα καταφέρει και κανείς δεν πρέπει να την ξεγράψει. Θα δώσει ότι καλύτερο μπορεί και όπου φτάσει.

Επόμενη αντίπαλός της η Μπαρτσελόνα.

Τα αποτελέσματα της Ρόμα μέχρι στιγμής:

Ρόμα – Ατλέτικο: 0-0
Καραμπάκ – Ρόμα: 1-2
Τσέλσι – Ρόμα: 3-3
Ρόμα – Τσέλσι: 3-0
Ατλέτικο – Ρόμα: 2-0
Ρόμα – Καραμπάκ: 1-0

Σαχτάρ – Ρόμα: 2-1
Ρόμα – Σαχτάρ: 1-0