O πιτσιρικάς από το Κόμο έχει γίνει ο απόλυτος πρωταγωνιστής της (αγαπημένης του) Μίλαν, κάνοντας πολλούς να βλέπουν στο πρόσωπό του μια παλιά μορφή των "ροσονέρι": τον Φελίπο Ιντζάγκι.

“Αυτός ο παίκτης πρέπει να έχει γεννηθεί οφσάιντ”, είχε πει πριν από μερικά χρόνια για τον Φελίπο Ιντζάγκι ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Και όχι άδικα. Ο “Πίπο” μπορεί να μην ήξερε “καντάρια” μπάλα, όπως άλλοι και άλλοι επιθετικοί της εποχής του, αλλά γνώριζε ίσως καλύτερα από τον καθένα που έπρεπε να βρίσκεται μέσα στο “κουτί”.

Ο θρύλος της ομάδας του Μιλάνου αποχώρησε από την ενεργό δράση εν έτει 2012 και ένα χρόνο αργότερα ξεκίνησε δουλειά στις ακαδημίες των “ροσονέρι”. Εκεί που ήταν ήδη από το 2006, όντας οκτώ ετών, ο Πάτρικ Κουτρόνε.

Ο νεαρός επιθετικός γεννήθηκε στο Κόμο, μία πόλη που δεν απέχει και πολύ από το Μιλάνο, το 1998 παίζοντας σε μία τοπική ομάδα 5χ5 που λεγόταν, Παραντιένσε, πριν πάει στη Μίλαν και βρει τον… δάσκαλό του.

Λίρα…100!

Καλοκαίρι 2017. Μετά από 30 χρόνια ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι έχει φύγει από τον προεδρικό θώκο της Μίλαν. Οι Κινέζοι που ανέλαβαν να συνεχίσουν το έργο του θέλουν να κάνουν πολλά “μπαμ”. Και τα καταφέρουν. Ξόδεψαν πολλά εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να φέρουν και πάλι ποδοσφαιριστές με εμπειρία και πολλές παραστάσεις στο “Σαν Σίρο”. Σε όλες τις γραμμές. Η επιθετική δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Αντρέ Σίλβα, Νίκολα Κάλινιτς, Φάμπιο Μπορίνι. Δεν κόστισαν τόσα πολλά (μιας και οι δύο τελευταίοι είναι με τη μορφή δανεισμού), αλλά η λύση ήρθε από τα σπλάχνα του συλλόγου.

Ο Πάτρικ Κουτρόνε μετά τα “όργια” που έκανε με τους πιτσιρικάδες του Μιλάνου πήρε προαγωγή και την ευκαιρία ότι μπορεί να “λάμψει” μέσα στους άντρες. Άλλωστε αυτό περίμενε σε όλη του τη ζωή. Να παίξει στο υψηλότερο επίπεδο με την ομάδα που λατρεύει από μικρό παιδί. Τη Μίλαν.

Ήδη σε 33 ματς σε όλες τις διοργανώσεις έχει φτάσει τα 14 γκολ και είναι από τους παίκτες που έχουν ξεχωρίσει. Τόσο στη Μίλαν του Βιντσέντζο Μοντέλα, όσο και στη Μίλαν του Τζενάρο Γκατούζο, δείχνοντας πως είναι λίρα 100!

https://www.youtube.com/watch?v=4S7DStM165o

Του αρέσει να… Πιπόνει!

Κάτι το σουλούπι του, κάτι το στυλ παιχνιδιού του, κάτι η… έκτη αίσθηση που έχει μέσα στο “κουτί”, κάτι η εκτελεστική του δεινότητα τον έχουν κάνει να φέρει την ταμπέλα του “νέος Ιντζάγκι”.

Όχι και άδικα εδώ που τα λέμε. Ο “Πίπο” ήταν εκείνος που τον είχε στα χέρια του στη δεύτερη ομάδα της Μίλαν. Μάλιστα, όπως λένε εκείνοι που τους έβλεπαν στις προπονήσεις των “ροσονέρι” πολλές φορές ο παλαίμαχος φορ τον κρατούσε παραπάνω, προκειμένου να του μάθει μερικά από τα… κόλπα του, ώστε να “πληγώνει” τις αντίπαλες άμυνες, όπως εκείνος στα “ντουζένια” του.

Και έπεσε στον καλύτερο μαθητή. Ο Κουτρόνε “ρούφηξε” σαν σφουγγάρι όλες εκείνες τις οδηγίες, τις συμβουλές και τα μαθήματα του Ιντζάγκι, ο οποίος σίγουρα όταν τον βλέπει να “παστελώνει” με τον δικό του τρόπο (άκα πιπόνει) θα αισθάνεται περήφανος για το πνευματικό του παιδί.

Μια… σφαλιάρα στον Γκατούζο

Ο Βιντζέντζο Μοντέλα φεύγει κακήν κακώς από τη Μίλαν. Ο ερχομός του Τζενάρο Γκατούζο αλλάζει τη ψυχολογία στ’ αποδυτήρια. Αλλά ο “Ρίνο” πάει με αυτόματο πιλότο στα πρώτα ματς του στον πάγκο των Μιλανέζων.

Κοινώς μέχρι να βρει τα πατήματά του και να σχηματίσει την δική του εικόνα για τους ποδοσφαιριστές ακολουθεί τακτικές Μοντέλα. Κάτι που σημαίνει πως ο Κουτρόνε δεν παίζει και τόσο πολύ.

Φτάνουμε αρχές Μάρτη με τον “Ρίνο” να αποκαλύπτει μεταξύ άλλων πως οι παίκτες έχουν πάρει τα πάνω τους γιατί τους αφήνει να του ρίχνουν… σφαλιάρες! Μάλλον έπρεπε να φάει αρκετές ο παλαίμαχος χαφ για να στροφάρει και να δώσει φανέλα βασικού στον Κουτρόνε που σε πολλές περιπτώσεις τον έβγαλε ασπροπρόσωπο.

Πλέον ο Γκατούζο όχι μόνο δεν τον αλλάζει, όχι μόνο τον αποκαλεί “Κουτρογκόλ”, όχι μόνο υποστηρίζει ότι του θυμίζει τον Ιντζάγκι, αλλά είναι πρόθυμος μέχρι και κοπέλα να του βρει για να… χαλαρώσει! Αυτό θα πει αγάπη!