Το Debut.gr αναλύει την καλύτερη ίσως εμφάνιση του ΠΑΟΚ την φετινή σεζόν.

Το παιχνίδι κυπέλλου του ΠΑΟΚ απέναντι στον Πανιώνιο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος 2018 δεν ήταν όπως το περιμέναμε.

Ασφαλώς αναμέναμε ένα παιχνίδι πολύ σφιχτό, όπως ακριβώς είχε γίνει και στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, και σίγουρα έναν Πανιώνιο ο οποίος θα δυσκόλευε αφάνταστα τον ΠΑΟΚ.

Εντούτοις όμως είδαμε ένα από τα καλύτερα ίσως φετινά πρώτα ημίχρονα της ομάδας του Δικεφάλου. Η αλήθεια είναι πως οι παίκτες του Λουτσέσκου βγάλανε στο χορτάρι αρκετή από την ποιότητα που διαθέτουν, με αποτέλεσμα να καθαρίσουν πολύ εύκολα το ματς.

Το βασικό ζήτημα εδώ δεν είναι ότι οι παίκτες του Πανιωνίου ήταν σε κακή μέρα. Υπέπεσαν ασφαλώς σε πολλά ατομικά λάθη, ειδικά στις φάσεις που δέχτηκαν τα γκολ, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να τους χρεώσει κανείς ότι δεν κάνανε ένα καλό παιχνίδι.

Απλά ο ΠΑΟΚ, σε ποδοσφαιρικό αυστηρά επίπεδο έδειξε ότι είχε καλύτερη ομάδα. Με πάρα πολλά ανεβάσματα των πλάγιων αμυντικών του, με συντριπτική κατοχή παιχνιδιού, και φυσικά υψηλό ποσοστό αποτελεσματικότητας.

Αν ο ΠΑΟΚ φτάσει στον τελικό, καθώς τίποτα δεν μπορείς να προδικάζεις πριν από το δεύτερο ματς, θα είναι σίγουρα μία από τις πιο εύκολες και χαλαρές του πορείες στον συγκεκριμένο θεσμό. Και αυτό ασφαλώς το οφείλει σε μεγάλο ποσοστό και στον προπονητή του. Ο Λουτσέσκου ως ένας αρκετά «τακτικός» προπονητής φαίνεται ότι κατόρθωσε να αλλάξει τον ΠΑΟΚ σαν ομάδα, και να εισπράττει σχεδόν όλο το ποσοστό της ποιότητας των παικτών του.

Σημαντικό στοιχείο εδώ να πούμε είναι οι πολλές αλληλοκαλύψεις των παικτών, πράγμα που οδήγησε και σε μια πιο ξεκούραστη διαχείριση του αγώνα θα λέγαμε. Κλειδί της όλης υπόθεσης είναι πως φέτος ο ΠΑΟΚ έτυχε να διαθέτει πολύ φορμαρισμένους κεντρικούς και ακραίους παίκτες. Και μάλιστα ακραίους τόσο με ικανότητα στην  άμυνα όσο και στην επίθεση.

Μένει να δούμε αν ο ΠΑΟΚ φέτος στα τελευταία 7 ματς δείξει την απαιτούμενη διάρκεια και ψυχραιμία ώστε να κατορθώσει να κόψει το νήμα πρώτος. Το σίγουρο είναι ότι βρίσκεται στο σωστό δρόμο.