Έπειτα από μια πολύ κακή εμφάνιση ο Ηρακλής κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Νάουσας, επικρατώντας με 2-1 στο Καυτανζόγλειο, ξεπερνώντας έτσι το σοκ του προηγούμενου στραβοπατήματος με τον Μακεδονικό.

1ο Ημίχρονο

Κάτω από πολύ κακές καιρικές συνθήκες διεξήχθη το ματς μεταξύ του Ηρακλή και της Νάουσας. Οι κυανόλευκοι θέλανε να επιστρέψουν στις νίκες έπειτα από το στραβοπάτημα της προηγούμενης αγωνιστικής και να συνεχίσουν την προσπάθεια για άνοδο.

Σε ένα πολύ κακό πρώτο ημίχρονο, οι φάσεις ήταν ελάχιστες και για τις δύο ομάδες, με τους παίκτες του Ηρακλή να προσπαθούν κυρίως από τα πλάγια να διασπάσουν την σφιχτή άμυνα της Νάουσας.

Από την άλλη η Νάουσα παίζοντας πολύ συγκροτημένα δεν επέτρεπε στους κυανόλευκους να βρουν εύκολα χώρους, ενώ σε πολλές περιπτώσεις κυριάρχησε και το σκληρό παιχνίδι, με πολλά δυνατά μαρκαρίσματα.

Η πρώτη υποψία φάσης ήρθε στο 11΄όταν ο Τάϊ επιχείρησε ένα σουτ που πέρασε άουτ χωρίς κανέναν κίνδυνο για την εστία του Γρηγοριάδη. Στο 21΄η πρώτη καλή φάση για τον Ηρακλή ήρθε με τον ίδιο παίκτη, ύστερα από εκτέλεση φάουλ που πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια της εστίας της Νάουσας.

Ο Ηρακλής με κύριο εκφραστή των επιθέσεων τον Βραζιλιάνο, που έκανε δεύτερο ντεμπούτο με την φανέλα του Ημίθεου, προσπαθούσε να περάσει κάθετες μπαλιές στα άκρα της επίθεσης, ενώ από την άλλη πλευρά η Νάουσα προσπάθησε κυρίως με αντεπιθέσεις να πιάσει στον ύπνο την άμυνα του Ηρακλή.

Μοναδική αξιοσημείωτη φάση για τους φιλοξενούμενους ήταν μια κεφαλιά στο 26΄που όμως δεν ανησύχησε τον Βοσνιάδη.

Και ενώ όλα έδειχναν πως οι ομάδες θα πήγαιναν με το 0-0 στα αποδυτήρια, ο Ηρακλής βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον Καραντασιάδη στις καθυστερήσεις. Συγκεκριμένα έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, ο Πτηνόπουλος επιχείρησε το σουτ, η μπάλα μέσα από τις κόντρες έφτασε στον κεντρικό αμυντικό του Ηρακλή, ο οποίος από κοντά έκανε το 1-0 για τον Ημίθεο, ξεκλειδώνοντας την άμυνα των φιλοξενουμένων.

Οι δύο ομάδες λοιπόν με αυτό το σκορ πήγανε στα αποδυτήρια, με τον Ηρακλή να έχει το προβάδισμα παρά την νευρική εμφάνιση απέναντι στην πολυπρόσωπη άμυνα της Νάουσας.

2ο Ημίχρονο

Το δεύτερο μέρος του αγώνα ξεκίνησε ακριβώς όπως και το πρώτο, με πολύ νευρικότητα και από τις δύο ομάδες, παρά το γεγονός πως οι κυανόλευκοι είχαν το προβάδισμα στο σκορ.

Την νευρικότητα αυτή πλήρωσε ο Ηρακλής στο 52΄όταν η Νάουσα κέρδισε ένα φάουλ, ο Κυζιρίδης εκτέλεσε μέσα στην περιοχή, και ο Μουρατίδης με κεφαλιά νίκησε τον Βοσνιάδη, και ισοφάρισε για τους φιλοξενούμενους.

Το γκολ αυτό φάνηκε να αποδιοργανώνει ακόμα περισσότερο τους παίκτες του Γηραιού, οι οποίοι από εκείνο το σημείο επειδώθηκαν σε πάρα πολλά λάθη κυρίως στον χώρο της μεσαίας γραμμής.

Ο Γηραιός προσπάθησε να πάρει κεφάλι στο σκορ όταν ο Παπαδόπουλος βρέθηκε απέναντι από τον Γρηγοριάδη, όμως το πλασέ του δεν κατόρθωσε να νικήσει τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων στο 58΄.

Η ώρα κυλούσε με το άγχος των γηπεδούχων να μεγαλώνει και με τους φιλοξενούμενους να κάνουν ότι μπορούν προκειμένου να ροκανίσουν το χρόνο. Η είσοδος του Ντε Σμετ για τον Ηρακλή, δεν φάνηκε να βελτιώνει τα πράγματα με αποτέλεσμα ο Ημίθεος να κινδυνέψει και με δεύτερο γκολ.

Συγκεκριμένα στο 80΄ύστερα από φάουλ για την Νάουσα, ο έτερος κεντρικός αμυντικός του Ηρακλή, ο Γιαννίτσης στην προσπάθεια να απομακρύνει, ανάγκασε τον Βοσνιάδη να πραγματοποιήσει μια εντυπωσιακή απόκρουση, καθώς η μπάλα κατευθυνόταν προς τα δίχτυα της εστίας του.

Η είσοδος των Μεντύ και Κρυστάλλη έκανε ακόμα πιο επιθετική την ομάδα του Ηρακλή που από εκείνο το σημείο και μετά άρχιζε να πιέζει πολύ ψηλά την ομάδα της Νάουσας χωρίς όμως κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Και ενώ όλα έδειχναν πως ο Γηραιος θα οδηγούνταν σε μια ακόμη απώλεια βαθμών την λύση έδωσε ο Κρυστάλλης. Συγκριμένα στις καθυστερήσεις, ο Μεντύ βρέθηκε μέσα στην περιοχή, το πλασέ του αποκρούστηκε από τον Γρηγοριάδη, με την μπάλα όμως να καταλήγει στα πόδια του Κρυστάλλη, που ακολουθούσε την φάση, και εκείνος πολύ εύκολα από κοντά έκανε το 2-1 για τον Ηρακλή μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Στα εναπομείναντα λεπτά η ομάδα της Νάουσας δεν μπόρεσε να κυνηγήσει κάτι καλύτερο με τους παίκτες του Ηρακλή να κρατάνε εύκολα το σκορ και να πανηγυρίζουν μια πολύ σημαντική νίκη.

Ηρακλής:Βοσνιάδης, Κουρέλας(Κρυστάλλης 87΄), Κυριακίδης, Καραντασιάδης, Γιαννίτσης, Τάϊ, Ρόβας, Παναγιωτούδης, Παπαδόπουλος, Πτηνόπουλος( Ντε Σμετ 62΄), Κωστούλας( Μεντύ 75΄).

Νάουσα: Γρηγοριάδης, Περηφανόπουλος, Τζημογιάννης, Μουρατίδης, Ζούρκος, Παντζαρτζίδης (Χατζόπουλος 64΄), Μουρίκι, Τούφας, Μάντως, Γιαννόπουλος, Κυζιρίδης.