Ο Ολυμπιακός (16-7) υποδέχθηκε στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας τη Βαλένθια (8-15) στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής της “Euroleague”. Οι δύο ομάδες προέρχονταν από σπουδαίες νίκες επί των ΤΣΚΑ Μόσχας και Ρεάλ Μαδρίτης αντίστοιχα, ενώ η επιστροφή του Έρικ Γκριν, ο οποίος όπως είναι φυσικό αποθεώθηκε από τον κόσμο στον Πειραιά, προσέδωσε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην εξέλιξη του παιχνιδιού. Φοβερός ο Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος με 25 πόντους και εννιά ασίστ οδήγησε στη νίκη τους Πειραιώτες, έχοντας άξιο συμπαραστάτη τον Μιλουτίνοβ με 15 πόντους και έξι ριμπάουντ. Το debut.gr ήταν στο Σ.Ε.Φ και αναλύει.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυνατά στον αγώνα και προηγήθηκε χάρη στο γκολ φάουλ του Σπανούλη και ύστερα με το αλεϊ-ούπ κάρφωμα του Παπανικολάου με 13-3 (‘5). Η Βαλένθια έπαιξε περισσότερο με επιθέσεις πικ-εν-ρολ, ωστόσο η καλή άμυνα του Ολυμπιακού δεν της επέτρεψε να πάρει πολλά καλάθια από τη ρακέτα και το σκορ της πρώτης περιόδου να διαμορφώνεται σε 22-11, μετά το καλάθι του Ντούμπλιεβιτς.

Η είσοδος του Τόμας προσέφερε δύναμη και ενέργεια στη ρακέτα της Βαλένθια πετυχαίνοντας πέντε συνεχόμενους πόντους και ο Γκαρθία εκμεταλλεύτηκε την κακή άμυνα του Ρόμπερτς, με αποτέλεσμα να ευστοχήσει για τρεις (24-19, ‘12). Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αντιδράσει, κάνοντας σερί 4-0, αλλά ήρθε η σειρά του Σαν Εμετέριο να σκοράρει επτά συνεχόμενους πόντους και να μειώσει περισσότερο τη διαφορά (28-26, ‘15). Σ’ αυτό το σημείο του παιχνιδιού ο Σπανούλης συνέβαλε τα μέγιστα έχοντας συνολικά 9 πόντους και 8 ασίστ, αλλά η Βαλένθια βρέθηκε στο ημίχρονο να χάνει μόλις για έναν πόντο μετά το σουτ του Γκαρθία (40-39).

Οι ερυθρόλευκοι παρουσιάστηκαν βελτιωμένοι κατά την έναρξη της τρίτης περιόδου, έτρεξαν σε άμυνα και επίθεση και με μπροστάρη τον Σπανούλη έκαναν επιμέρους σκορ 12-5 (52-44, ‘24). Ο Γκριν απάντησε στο τρίποντο του εκπληκτικού στο δεύτερο ημίχρονο Μάντζαρη, με καλάθι και φάουλ (60-50, ‘29). Σε νεκρό χρόνο μάλιστα ο Αμερικανός ευστόχησε πίσω από τα 6.75, με την τρίτη περίοδο να ολοκληρώνεται 62-55.

Λίγο πριν το φινάλε η Βαλένθια εκμεταλλεύτηκε την αστοχία των παιχτών του Ολυμπιακού και δημιούργησε χάρη στους Αμπάλντε και Τόμας σερί 11-0 (62-61, ‘32). Στο δραματικό φινάλε στο ΣΕΦ οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ, αλλά την κρίσιμη στιγμή ο αρχηγός του Ολυμπιακού πέτυχε ένα δύσκολο λέι απ, έδωσε προβάδισμα πέντε πόντων στην ομάδα και γνώρισε την αποθέωση από των κόσμο των Πειραιωτών (73-67,’38). Ο Πρίντεζης με τρίποντο στην εκπνοή σφράγισε τη νίκη του Ολυμπιακού με 80-70.

Η σύγκρουση στις εξέδρες που αμαύρωσε το παιχνίδι:

Στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού μερίδα των οργανωμένων κατευθύνθηκε στη θύρα 9 όπου συγκρούστηκαν με έναν φίλαθλο της ομάδας για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο. Όπως και να χει το περιστατικό προκάλεσε αναστάτωση στις κερκίδες, το γήπεδο αποδοκίμαζε διαρκώς και οδήγησε στην αποχώρηση από το γήπεδο τόσο του συγκεκριμένου φίλαθλου όσο και μερικών γονέων με τα παιδιά τους που βρίσκονταν στο σημείο.

Τα δεκάλεπτα: 22-21, 40-39, 62-55, 80-70

Ολυμπιακός: Μακ Λιν 2, Παπαπέτρου 2, Σπανούλης 25, Μιλουτίνοφ 15, Στρένλιεκς, Πρίντεζης 8, Παπανικολάου 11, Μάντζαρης 11, Ρόμπερτς 4, Ουίλτζιρ, Τόμπσον 2

Βαλένθια: Τόμας 11, Πουέρτο, Γκαρσία 5, Αμπάλντε 7, Ντούμπλιεβιτς 4, Μαρτίνεθ 2, Σαν Εμετέριο 19, Πλέις,  Γουίλιαμς, Σάστρε 2, Γκρίν 13, Ντόορνεκαμπ 7