Ο Άρης πήρε μεγάλη βαθμολογική ανάσα μετά τη νίκη του επί του Λαυρίου και απομακρύνθηκε από τις επικίνδυνες θέσεις στην κατάταξη. Σ' ένα παιχνίδι που χαρακτηρίστηκε από ένταση, τσακωμούς και πάθος, ο Άρης κατέθεσε ψυχή στο τελευταίο δεκάλεπτο και αναδείχθηκε νικητής με 80-69. Το debut.gr ήταν στα θεωρεία του Nick Gallis Hall και αναλύει:

Ο Άρης (6-10) αντιμετώπισε το Λαύριο (10-6) στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της “Basket League”, σ’ ένα παιχνίδι το οποίο είχε έντονο εξωαγωνιστικό ρεπορτάζ πολύ πριν την έναρξη του. Ειδικότερα, οι οργανωμένοι οπαδοί του Άρη εξέδωσαν σκληρή ανακοίνωση κατά του Νίκου Λάσκαρη, ζητώντας την παρέμβαση της Πολιτείας για την απομάκρυνση του. Μάλιστα, όσοι φίλαθλοι παρευρέθηκαν στο γήπεδο αγόρασαν ένα κουπόνι ενίσχυσης, πρωτοβουλίας των οργανωμένων, με τα έσοδα να πηγαίνουν απ’ ευθείας στους αθλητές της ομάδας.

Το Λαύριο από την άλλη, αποτελεί την ομάδα έκπληξη του πρωταθλήματος και προερχόταν από την εμφατική εντός έδρας νίκη επί των Τρικάλων με 117-87. Έχει άλλωστε στη σύνθεση του κάποιους πρωτοκλασάτους αθλητές όπως τον Μακένζι Μουρ και παρόλο που κατέβηκε στον αγώνα ως το απόλυτο φαβορί, δεν επιβεβαίωσε σε καμία περίπτωση τον συγκεκριμένο τίτλο.

Αναλυτικότερα, οι δύο ομάδες ξεκίνησαν με ωραίο ρυθμό το παιχνίδι και ο Άρης προηγήθηκε με τον Τσαϊρέλη (6-3, ‘3). Το Λαύριο βρήκε γρήγορα απαντήσεις στο σερί του Άρη και με τρίποντο του Γουίνγκινς ισοφάρισε σε 8-8, (‘6). Ακολούθησαν πέντε σερί πόντοι από τον Άρη από τους Μποχωρίδη και Τσαϊρέλη, κάνοντας το 15-9, (‘7). Το τρίποντο του Αθηναίου στον αιφνιδιασμό, είχε ως συνέπεια τον κόουτς του Λαυρίου να καλέσει τάιμ-άουτ, για να κόψει τον ρυθμό των γηπεδούχων (19-11, ‘8). Σε απάντηση στο σουτ τριών πόντων του Τσαίρέλη ακολούθησε το καλάθι του Τζόουνς για το Λαύριο που διαμόρφωσε το 24-15 της πρώτης περιόδου.

Στη β’ περίοδο υπήρξαν εκατέρωθεν καλάθια για τις δύο ομάδες, ωστόσο η καλή άμυνα του Άρη σε συνδυασμό με τη μεγάλη ευστοχία του στα σουτ εντός πεδίας είχαν ως αποτέλεσμα τη μεγαλύτερη διαφορά έως εκείνη στιγμή (36-23, ‘14), μετά το σουτ από την weak side του Μούρτου. Ακολούθως, τo Nick Gallis Hall πήρε φωτιά μετά το γκολ φάουλ του Γκάρι Μπέλ στον αιφνιδιασμό, έπειτα από το άστοχο σουτ τριών πόντων του Λαμπ (40-23, ‘16). Κάπου εκεί ο Μουρ με 5 συνεχόμενους πόντους βοήθησε το Λαύριο να κάνει επιμέρους σκορ 7-2 και να μειώσει τη διαφορά (42-30, ‘18).  Οι κιτρινόμαυροι αξίζει να αναφερθεί πως ξεπέρασαν εαυτόν στο ματς, διότι σημείωσαν 47 πόντους στην επίθεση μόλις σε ένα ημίχρονο, ενώ ο μέσος όρος τους στο πρωτάθλημα είναι 67 πόντοι. Σκορ ημιχρόνου 47-34.

Το αντιαθλητικό μαρκάρισμα του Μποχωρίδη πάνω στον Μουρ που παραλίγο να τινάξει το ματς στον αέρα:

Το Λαύριο ξεκίνησε πιο συγκεντρωμένα στην τρίτη περίοδο και ο Νίξον με λει απ μείωσε στο 53-38, (‘25). Σε αυτό το σημείο του παιχνιδιού η ομάδα της νοτιοανατολικής Αττικής προσπάθησε να περιορίσει τον Άρη και σημάδεψε περισσότερο τη ρακέτα του Άρη πετυχαίνοντας τέσσερεις συνεχόμενους πόντους. Ο χρήστος Σερέλης έδωσε εντολή για άμυνα man to man και κατάφερε να περιορίσει τα καλάθια που δεχόταν η ομάδα του έξω από τα 6.75 στο πρώτο μέρος. Η αστοχία του Λαυρίου ωστόσο από την περιφέρεια, δεν του επέτρεψε να μειώσει περαιτέρω. Ένα αντιαθλητικό μαρκάρισμα του Μποχωρίδη στον Μουρ την ώρα που πήγε να καρφώσει παραλίγο να διακόψει το παιχνίδι και οδήγησε στην τεχνική ποινή των δύο πάγκων, στον ξεσηκωμό της κερκίδας και την ανταλλαγή χυδαίων εκφράσεων που πέρασαν απαρατήρητες από τον διαιτητή, μεταξύ του Τζόνσον του Λαυρίου και φιλάθλων του Άρη. Η συγκεκριμένη ένταση ευνόησε το Λαύριο, με τον Άρη να είναι χωρίς σκορ για τέσσερα λεπτά. Ο Άρης πλήρωσε το νεκρό αυτό διάστημα και το Λαύριο έκανε επιμέρους σκορ 9-1, με τους Μουρ και Λαμπ, μειώνοντας τη διαφορά στους πέντε (54-49, ‘30).

Έπαιξε με ψυχή και κέρδισε:

Με την εκκίνηση του τελευταίου δεκαλέπτου ο Άρης πέτυχε έξι συνεχόμενους πόντους με τους Μπελ, Μούρτο και Χρηστίδη. Ο νεαρός center μάλιστα πήρε τρία επιθετικά ριμπάουντ στην ίδια φάση, πετυχαίνοντας ένα πολύ σημαντικό καλάθι ψυχολογίας (60-49, ‘32). Ο Λαμπ με διαδοχικά καλάθια είναι ο μόνος από τους φιλοξενούμενους που τους κράτησαν στο παιχνίδι, αλλά ο Μούρτος σκόραρε 4 συνεχόμενους πόντους μετά από δύο όμορφες ασίστ του Αθηναίου και κόψιμο του πρώτου από τη base line (64-52, ‘34). Ο Νίξον “έβαλε φωτιά” στο τελευταίο τρίλεπτο καθώς ευστόχησε σε δύο κρίσιμα τρίποντα (69-63, ‘37). Παρόλα αυτά οι γηπεδούχοι έβαλαν τέλος στις φιλοδοξίες της αθηναϊκής ομάδας. Τα τρίποντα των Μποχωρίδη και Μπέλ ανέβασαν τη διαφορά ξανά σε διψήφιο αριθμό, την στιγμή που οι οπαδοί των κιτρινόμαυρων αποθέωναν τους παίχτες του Παναγιώτη Γιαννάκη, οι οποίοι σφράγισαν μία πολύ σημαντική νίκη που τους απομακρύνει από τις ομάδες που βρίσκονται στη ζώνη του υποβιβασμού. Τελικό σκορ 80-69.

Τα δεκάλεπτα: 24-15, 47-34, 54-49, 80-69

Άρης: Μάρας 10, Φλιώνης, Τσαϊρέλης 18, Μούρτος 15, Προύιτ, Μποχωρίδης 10, Χρηστίδης 5, Αθηναίου 12, Ντουβιέρ 2, Μπέλ 8

Λαύριο: Βεργίνης 2, Κακλαμανάκης 3, Λάμπ 16, Μέιερ 3, Γουίγκινς 5, Παπαδημητρίου, Κουζέλογλου, Νίξον 13, Περράκης 1, Μούρ 12