Ο Παναθηναϊκός  Superfoods επικράτησε του ΠΑΟΚ  με 74-91 στην Πυλαία, κάνοντας μια πολύ καλή εμφάνιση, σημειώνοντας έτσι την 15η νίκη του σε ισάριθμους αγώνες στη φετινή Basket League.

Στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Basket League, o Παναθηναϊκός Superfoods άφησε πίσω του τη βαριά ήττα από τη Μπάμπεργκ, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στη Γερμανία. Eβαλε 91 πόντους απέναντι στον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη, πετυχαίνοντας έτσι το 15/15. Το τελικό σκορ (74-91) αδικεί τον ΠΑΟΚ ο οποίος έδειξε καλά στοιχεία στον αγώνα αλλά δεν κατάφερε το κάτι παραπάνω και έμεινε εκτός τετράδας, ενόψει του “τελικού” την Τρίτη με την Βέντσπιλς στην Λετονία για το Champions League. Rotation στις θέσεις 4 και 5 από τον Πασκουάλ που δεν χρησιμοποίησε καθόλου τον Σίνγκλετον και ελάχιστα τον Γκιστ.

1ο Δεκάλεπτο

Ο ΠΑΟΚ μπήκε καλά στο ματς και έδειξε ότι μπορεί να κοντράρει τους λαβωμένους -λόγω Μπάμπεργκ- πράσινους. Ο Παναθηναϊκόs Superfoods περιορίστηκε αρκετά από τους παίκτες του δικεφάλου  στην πρώτη περίοδο. Ο Αντετοκούνμπο  ήταν ο μόνος που έβρισκε λύσεις στην επίθεση για το τριφύλλι και διατήρησε την διαφορά σε χαμηλά πλαίσια με τους 11 πόντους του. Ο Νταρνέλ Τζάκσον σημείωσε 9 πόντους. Ενώ η είσοδος του Κόνιαρη έδωσε πολύ ενέργεια σε άμυνα και επίθεση για τους γηπεδούχους. Τελικά οι παίκτες του ΠΑΟΚ τελείωσαν το πρώτο δεκάλεπτο με διαφορά πέντε πόντων υπέρ τους και σκορ 25-20.

2ο Δεκάλεπτο

Με καλάθι και φάουλ ο Μήτογλου μείωσε τη διαφορά στους δύο για τον Παναθηναϊκόs Superfoods. Ο ΠΑΟΚ με ένα σερί 7-0 ξέφυγε στο σκορ με 32-23 και ανάγκασε τον Τσάβι Πασκουάλ να καλέσει τάιμ άουτ. Στη συνέχεια, ο Κει Σι Ρίβερς με δύο απανωτά τρίποντα άλλαξε τον ρυθμό του αγώνα. Ένα λέι απ από τον Καλάθη και δύο βολές του Παππά έβαλαν τους πράσινους μπροστά μετά από ώρα (31-32). Ο  Παναθηναϊκός συνέχισε το σερί και ο ΠΑΟΚ από το 32-23  του 13′, κατέληξε να πάει στα αποδυτήρια πετυχαίνοντας μόλις 6 πόντους σε επτά λεπτά ενώ δέχτηκε 19. Το πρώτο ημίχρονο τελείωσε με σκορ 38-42 υπέρ του Παναθηναϊκού Superfoods. Πρώτοι σκόρερ ήταν ο Τζάκσον με 12 πόντους για τον ΠΑΟΚ και Ο Αντετοκούνμπο με 11 για τον Παναθηναϊκό.

3ο Δεκάλεπτο

Ο Παναθηναϊκόs Superfoods δεν άφησε και πολλά περιθώρια στον ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο. Η ευστοχία του στην επίθεση σε συνδυασμό με την αστοχία των γηπεδούχων έκρινα το παιχνίδι από το τρίτο δεκάλεπτο. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν το σερί τους και στο 23′, έπειτα από ένα σερί 11-0 ανέβασαν τη διαφορά στους 15. Πολύ άστοχος ο ΠΑΟΚ στην αρχή της περιόδου μέχρι που πήρε μπρος ο Φιλ Γκος. Ο γκαρντ των γηπεδούχων με δύο τρίποντα κατέβασε τη διαφορά στους 8 στο 26′ και με ένα λέι απ στους 5 στο 29′. Πέντε πόντοι όμως από τον Ντέντμον και δύο από τον Καλάθη ανέβασαν και πάλι τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό υπέρ του Παναθηναϊκού Superfoods. Οι Φιλοξενούμενοι τελείωσαν την περίοδο με προβάδισμα 12 πόντων (56-68).

4ο Δεκάλεπτο

Στο τελευταίο δεκάλεπτο τα πράγματα ήταν περισσότερο διαδικαστικά. Ο Παναθςηναϊκός Superfoods δεν χαλάρωσε ούτε στιγμή στην άμυνα αλλά ούτε και στην επίθεση και βρέθηκε να προηγείται και με διαφορά 21 πόντων. Ο ΠΑΟΚ παραδόθηκε μετά το 32΄και το 60-70. Το εις βάρος του επιμέρους σκορ στα υπολειπόμενα 8 λεπτά (14-21) διαμόρφωσε και το τελικό, 74-91. Χρόνο συμμετοχής για τους γηπεδούχος στην τέταρτη περίοδο πήραν οι Καρράς και Τσόχλας. Για τον Παναθηναϊκό Superfoods δεν αγωνίστηκε καθόλου ο Σίνγκλετον σε μία κίνηση καθαρού rotation από τον Τσάβι Πασκουάλ.

Ο ΠΑΟΚ έμεινε εκτός τετράδας στο πρωτάθλημα. Θα ταξιδέψει στην Λετονία όπου την Τρίτη θα αντιμετωπίσει την Βέντσπιλς σε ένα παιχνίδι που θα κρίνει το μέλλον του στο Champions League. Στον Παναθηναϊκό Superfoods σίγουρα θα είναι ευχαριστημένοι για την σχετικά εύκολη νίκη σε μια δύσκολη έδρα. Θυμίζουμε ότι τέσσερις αγωνιστικές πριν ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από τον ΠΑΟΚ στο “Παλατάκι. Πολύ σημαντικές οι παρουσίες των Μήτογλου, Γκάμπριελ και Όγκαστ που έβγαλαν πολλά λεπτά συμμετοχής. Ξεκούραστηκαν έτσι οι Σίνγκλετον και Γκιστ, ενόψει της δύσκολης συνέχειας στην Ευρωλίγκα με αρχή το παιχνίδι της Πέμπτης με την Μπασκόνια στο ΟΑΚΑ. Πολυτιμότεροι του αγώνα ήταν ο Γκάμπριελ με 14 πόντους (1/1 2π. 4/4 3π.) και 5 ριμπάουντ και ο Μήτογλου με 7 πόντους και 10 ριμπάουντ. Για τον ΠΑΟΚ ξεχώρισε ο Τζάκσον με 16 πόντους και 7 ριμπαουντ.

ΠΑΟΚ (Παπαθεοδώρου): Χρυσικόπουλος 3, Χαραλαμπόπουλος 2, Κατσίβελης 2, Τζάκσον 16 (1), Γκος 18 (3), Κρουμπάλι 4, Κόνιαρης 12 (1), Καρράς 2, Τσόχλας 5 (1), Μαργαρίτης 7 (1), Ζάρας 2, Τζόουνς 1.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ SUPERFOODS (Πασκουάλ): Ντένμον 11 (3), Γκάμπριελ 14 (4), Όγκαστ (3), Καλάθης 11, Αντετοκούνμπο 13, Ρίβερς 9 (2), Παππάς 10 (1), Γκιστ 2, Βουγιούκας 5, Λεκαβίτσιους 9 (1), Μήτογλου 7.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 25-20, 38-42, 56-68, 74-91.