Υπό τη σκιά της αποχώρησης του Βασιλόπουλου ο Άρης ηττήθηκε ολοκληρωτικά από την ομάδα της Ρόδου- Υβριστικά συνθήματα κατά της Κ.Α.Ε και του Προέδρου της Νίκου Λάσκαρη.

Άρης και Κολοσσός Ρόδου αναμετρήθηκαν στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της “Basket League” στη Θεσσαλονίκη. Το debut.gr έδωσε το παρόν στο Nick Gallis Hall και αναλύει:

Ο Κολοσσός Ρόδου (7-6) έσπασε το σερί του Άρη (5-8) ο οποίος είχε σημειώσει ισάριθμες νίκες την τελευταία διετία στην έδρα του, στις μεταξύ τους αναμετρήσεις. Η απόδοση του Μάρας (ο οποίος ξεπέρασε σήμερα τους 200 πόντους στη “Basket League”), με 18 πόντους και 4 ριμπάουντ δεν ήταν ικανή να αποτρέψει την ήττα.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν ισορροπημένα το παιχνίδι και ο Άρης  σημάδεψε σωστά στη ρακέτα του Κολοσσού με κύριο εκφραστή τον Τσαϊρέλη. Στα πρώτα λεπτά ήταν φανερές  οι οδηγίες του Γιαννάκη  για έντονο πρέσινγκ στην άμυνα και εκδήλωση των επιθέσεων κοντά στο καλάθι.  Ο Κολοσσός ωστόσο βρήκε λύσεις στο σκοράρισμα, με τον Μάλκολμ, ο οποίος είχε 9 πόντους σε 12 λεπτά στο πρώτο ημίχρονο.

Ο Άρης έπαιξε καλή άμυνα στα πρώτα πέντε λεπτά, με πίεση στην πρώτη πάσα και τον Τσαϊρέλη να βγαίνει συχνά σε βοήθειες, με αποτέλεσμα να οδηγεί σε συχνά λάθη τους παίχτες του Κολοσσού. Σ’ αυτό το σημείο οι φιλοξενούμενοι βρήκαν λύσεις έξω από τα 6.75 και ο Σχίζας διεύρυνε το προβάδισμά του Κολοσσού σε 19-24. (9’) Ακολούθησε μία εύστοχη βολή από τον Τζόουνς και το κόψιμο πάνω στον Μποχωρίδη στη συνέχεια της φάσης, με το σκορ της πρώτης περιόδου να διαμορφώνεται σε 21-27.

Στη δεύτερη περίοδο η μπάλα περνούσε συνεχώς από τα χέρια του Μποχωρίδη για τον Άρη, ο οποίος αν και καλά μαρκαρισμένος φανέρωσε τις οργανωτικές του αρετές, δίνοντας ασίστ στους Μπράϊτ και Πουλιανίτη, οι οποίοι ευστόχησαν σε 2 συνεχόμενα τρίποντα, μειώνοντας τη διαφορά στους 4, 29-33 (14’). Ο Κολοσσός έδωσε στα τελευταία λεπτά έμφαση στις γρήγορες επιθέσεις και δικαιώθηκε. Οι “Ροδίτες” δημιούργησαν ένα σερί 15-0, με τον Άρη να μην σκοράρει για 4 λεπτά. Ο Τσαλμπούρης στη συνέχεια ευστόχησε σε δύο συνεχόμενα τρίποντα κάνοντας το 32-48, ένα λεπτό πριν τη λήξη της περιόδου, με το σκορ ημιχρόνου να διαμορφώνεται σε 34-48.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Άρης ξεκίνησε αρκετά δυναμικά και έκανε επιμέρους σκορ 5-2 με χουκ του Τσαϊρέλη (40-51) (23’). Ο Κολοσσός ωστόσο βασίστηκε και πάλι στην ευστοχία του στα τρίποντα μεγαλώνοντας τη διαφορά στους 15 (42-57, 24’). Ο Άρης επέστρεψε πάλι στο παιχνίδι με το τρίποντο του Πουλιανίτη και τη βολή του Χρηστίδη κάνοντας το 50-59 (28’). Στα τελευταία δύο λεπτά της τρίτης περιόδου ο Κολοσσός κυριάρχησε στα ριμπάουντ, είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας και έκανε επιμέρους σκορ 9-3, έπειτα από τη φοβερή διείσδυση του Σι τζέι σε νεκρό χρόνο, κάνοντας το 53-68.

Στην τελευταία περίοδο ο Άρης με την παρότρυνση του κόσμου του έκανε την ύστατη προσπάθεια για ανατροπή. Παρόλο που στα πρώτα λεπτά η διαφορά έφτασε ακόμα και μέχρι το +19 για τον Κολοσσό (53-72), ο Άρης με συνεχόμενα καλάθια από τους Προύιτ, Μάρας και Μποχωρίδη μείωσε σε 66-74 (35’), αλλά ο Σχίζας με 2 συνεχόμενα τρίποντα σφράγισε τη νίκη για τους φιλοξενούμενους. Τελικό σκορ 72-86.

Τα δεκάλεπτα: 21-27, 34-48, 53-68, 72-86

Άρης: Μάρας 18, Μποχωρίδης 8, Φλιώνης 5, Τσαίρέλης 6, Μπέλ 7, Πουλιανίτης 8, Χρηστίδης 1, Μούρτος 2, Προύιτ 12, Ντουβιέρ 5,

Κολοσσός Ρόδου: Μάλκολμ 15, Χάρις 10, Σχίζας 15, Μπρέι 16, Ράιτ 3, Τζόουνς 14, Μπίλης 5, Αγγελάκος, Σταματής, Παπαδάκης, Τσαλμπούρης 6, Γουέρ 2