Η Λειψία έχει στα χέρια της «χρυσάφι» και το debut σας παρουσιάζει τον Τίμο Βέρνερ που αναμένεται να μας απασχολήσει τα επόμενα χρόνια.

Η Εθνική Γερμανίας και το Γερμανικό ποδόσφαιρο πάντα είχαν ένα μεγάλο επιθετικό.

Με τον Κλόζε στο σπίτι και τον Μάριο Γκόμεζ στη δύση της καριέρας του όλοι περιμένουν τον Τίμο Βέρνερ να ηγηθεί των «Πάντσερ» τα επόμενα χρόνια.

Το debut σας παρουσιάζει την μέχρι τώρα εντυπωσιακή πορεία του νεαρού επιθετικού από την Στουτγάρδη.

Το ξεκίνημα και το ιστορικό ντεμπούτο

Στις 6 Μαρτίου του 1996 είδε για πρώτη φορά το φως της ημέρας στην Στουτγάρδη ο Τίμο Βέρνερ. Σε ηλικία έξι ετών εντάχτηκε στις ακαδημίες της τοπικής ομάδας και εννιά χρόνια μετά έκανε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα.

Για να γίνει αυτό ο νεαρός Τίμο Βέρνερ είχε πετύχει 24 γκολ με την ομάδα Κ19 της Στουτγάρδης και την επόμενη σεζόν έγινε το ιστορικό του ντεμπούτο.

Την 1η Αυγούστου του 2013 μπήκε για πάντα στην ιστορία της ομάδας όταν πέρασε σαν αλλαγή σε παιχνίδι για τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ και έγινε ο νεότερος παίκτης που φόρεσε την φανέλα της Στουτγάρδης σε ηλικία 17 ετών, τεσσάρων μηνών και 25 ημερών.

«Είναι ένας πλήρης επιθετικός,είναι πολύ έξυπνος και τρέχει προς την μπάλα σαν τρένο»,ήταν τα λόγια του τότε προπονητή του, Τόμας Σέιντερ”.

Την ίδια σεζόν υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο και πέτυχε τα πρώτα του τέρματα στην Μπουντεσλίγκα. Στις 10 Νοεμβρίου κόντρα στη Φράιμπουργκ σκόραρε δυο φορές και έγινε ο νεότερος παίκτης που καταφέρνει κάτι τέτοιο στην κορυφαία κατηγορία της Γερμανίας.

Την επόμενη σεζόν  πέτυχε 7 γκολ σε 37 συμμετοχές αλλά η Στουτγάρδη υποβιβάστηκε και ο Βέρνερ ήταν έτοιμος να αφήσει τη γενέτειρα του.

Μεταγραφή στη Λειψία και… εκτόξευση

Στις 11 Ιουνίου του 2016 η Λειψία μπήκε για τα καλά στη ζωή του Βέρνερ. Η ομάδα από την ανατολική Γερμανία μόλις είχε ανέβει στην Μπουντεσλίγκα και δεν δίστασε να δώσει 10 εκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσει τον νεαρό φορ που έγινε η ακριβότερη μεταγραφή του συλλόγου.

Ο ίδιος ο παίκτης δεν πήρε αυτή την απόφαση εύκολα όπως φάνηκε και στις τελευταίες δηλώσεις που έκανε σαν παίκτης της Στουτγάρδης.

«Είμαι οπαδός της Στουτγάρδης και αυτό δεν αλλάζει. Ελπίζω οι φίλαθλοι της ομάδας να καταλάβουν πως δεν ήθελα να χάσω την ευκαιρία της Λειψίας, έπρεπε να σκεφτώ την καριέρα μου».

Στην πρώτη χρονιά του χρονιά με τη φανέλα της Λειψίας ο Βέρνερ έκανε τους ανθρώπους της ομάδας να τρίβουν τα χέρια του από ικανοποίηση. Ο 20χρονος πέτυχε 21 τέρματα στο πρωτάθλημα και έγινε ο πρώτος Γερμανός σκόρερ στην κατηγορία και τρίτος συνολικά πίσω από τους Ομπαμεγιάνκ και Λεβαντόφσκι.

Πέρα από το προσωπικό επίπεδο ο Βέρνερ με τα γκολ του βοήθησε την ομάδα του να κάνει το καλύτερο πλασάρισμα νεοφώτιστης ομάδας και φυσικά τη συμμετοχή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Εθνική ομάδα και στο βάθος Μουντιάλ

Παράλληλα με τους συλλόγους, ο Τίμο Βέρνερ έδειχνε τα δείγματα γραφής του και στις μικρές Εθνικές ομάδες της Γερμανίας. Τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους. Σε 48 ματς με όλες τις ομάδες νέων ο νεαρός βρήκε δίχτυα 34 φορές.

Σε επίπεδο ανδρών ο 21χρονος φορ έχει αρχίσει να παίρνει τις πρώτες του συμμετοχές μέσα στο 2017 και αν συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό θα βρίσκεται σίγουρα στην αποστολή των «Πάντσερ» για το Μουντιάλ της Ρωσίας.

Η Λειψία, το μέλλον και το μεγάλο βήμα

Φτάνοντας στο σήμερα ο Τίμο Βέρνερ σε ηλικία 21 ετών δείχνει μια ωριμότητα στο παιχνίδι του και οι μεγάλες ομάδες ήδη ετοιμάζουν μεγάλες προτάσεις για την απόκτηση του. Ρεάλ Μαδρίτης, Λίβερπουλ και φυσικά η Μπάγερν Μονάχου είναι μερικές από τις ομάδες που τον παρακολουθούν στενά.

Στη μέση βρίσκεται η Λειψία που έχει τον Γερμανό δεμένο μέχρι το καλοκαίρι του 2020 και θα επιδιώξει να βγάλει πολλά χρήματα από τον επόμενο επιθετικό της Νασιονάλ Μάνσαφτ.