Τα Τρίκαλα βρίσκονται βρίσκονται οκτώ βαθμούς μακριά από τον πρωτοπόρο Άρη και έξι πίσω από τη δεύτερη Παναχαϊκή, όμως, δεν χάνουν τις ελπίδες τους για Super League, όπως τόνισε με δηλώσεις του στο www.Debut.gr και ο ταλαντούχος μεσοεπιθετικός τους, Χρήστος Κατσαντώνης.

Ο σοφός λαός λέει «στο τέλος ξυρίσουν τον γαμπρό». Ο Χρήστος Κατσαντώνης μπορεί να μην βρίσκεται ακόμη σε… ηλικία γάμου, μιας και είναι μόλις 18 ετών, όμως, ενστερνίζεται το παραπάνω ρητό, αφού πιστεύει στις ικανότητες τις δικές του και των υπόλοιπων ποδοσφαιριστών που βρίσκονται στα Τρίκαλα.

Γι’ αυτό το λόγο θεωρεί πως Άρης και Παναχαϊκή που προπορεύονται στην κούρσα για μία θέση στη Super League με οκτώ και έξι βαθμούς αντίστοιχα δεν θα πρέπει να… κοιμούνται ήσυχοι τα βράδια.

Παράλληλα, ο νεαρός χαφ μίλησε για τα όνειρα και τις φιλοδοξίες του και σε αυτά περίοπτη θέση έχει να παίξει στο δημοτικό γήπεδο Τρικάλων με την αγαπημένη του ομάδα: τα Τρίκαλα.

Αναλυτικά όλα όσα είπε στο Debut o Χρήστος Κατσαντώνης:

Για το πως αισθάνεται που είναι ο πιο μικρός σε ηλικία στο ρόστερ της ομάδας, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται εκεί ήδη τέσσερα χρόνια:

«Είναι ξεχωριστό. Είμαι τέσσερα χρόνια στην ομάδα και σε κάθε προπόνηση προσπαθώ να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό. Οι ευθύνες μεγαλώνουν μέρα με τη μέρα. Όμως, όσο περνάει ο καιρός προσπαθώ να δουλεύω ολοένα και πιο σκληρά, προκειμένου να εκπληρώσω τ’ όνειρό που δεν είναι άλλο από το να παίξω στο γήπεδο των Τρικάλων και να είναι γεμάτο. Είμαι Τρικαλινός και από μικρό παιδί έχω θέσει αυτό το στόχο».

Για την περίπτωση του Κωνσταντίνου Μαυροπάνου:

«Στην Ελλάδα ξέραμε ότι υπάρχουν μεγάλα ταλέντα. Η περίπτωση του Μαυροπάνου απλά το επιβεβαιώνει. Όμως, για να παίξει κάποιος νεαρός παίκτης και να καθιερωθεί θα πρέπει να έχει τύχη και να δουλεύει σκληρά κάθε μέρα».

Για τους στόχους των Τρικάλων φέτος:

«Έχουμε μία πάρα πολύ καλή ομάδα. Πιστεύω πως η πορεία που κάνουμε το έχει δείξει αυτό. Υπάρχουν πολλές καλές ομάδες, αλλά πιστεύω πως είμαστε οι καλύτεροι. Το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμη και δεν μπορούμε να πούμε ποιος θα το πάρει. Ο πρωταθλητής βγαίνει τον Ιούνιο και όχι τον Ιανουάριο. Τώρα όσον αφορά τους προσωπικούς μου στόχους με την ομάδα αυτοί είναι να πάρω κάποια στιγμή την ευκαιρία να αγωνιστώ από τον προπονητή μου. Αν και εφόσον μου τη δώσει, τότε θα τη πιάσω από τα μαλλιά. Μέχρι τότε όμως εγώ θα δουλεύω όσο πιο σκληρά μπορώ».

Για τον μηδαμινό χρόνο συμμετοχής του:

«Υπάρχει μεγάλος συναγωνισμός στα Τρίκαλα. Υπάρχουν παίκτες με μεγάλο ταλέντο και μεγάλη εμπειρία. Θέλει υπομονή. Ωστόσο, είμαι ικανοποιημένος από τον εαυτό μου. Είμαι ο μικρότερος στην ομάδα. Κάτω το κεφάλι και πιστεύω πως ο προπονητής θα μου δώσει την ευκαιρία για να παίξω όταν πρέπει».

Για το δίλημμα Κριστιάνο Ρονάλντο ή Λιονέλ Μέσι:

«Όλοι μεγαλώσαμε με αυτό το δίλημμα. Με αυτή την ιδέα. Λιονέλ Μέσι ή Κριστιάνο Ρονάλντο. Προσωπικά πιστεύω πως καλύτερος είναι ο Μέσι. Για να το πω απλά ο Μέσι είναι ένα… μηχανάκι μέσα στο γήπεδο. Τα κάνει όλα. Κάνει απίστευτα πράγματα».

Για το αν έπρεπε να πάρει ο Κριστιάνο Ρονάλντο να πάρει τη «Χρυσή Μπάλα»:

«Είναι μία δύσκολη ερώτηση. Μπορεί πέρυσι να σημείωσε πολλά γκολ και να κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ και το πρωτάθλημα με τη Ρεάλ Μαδρίτης, όμως, στο πρόσφατο κλάσικο έδειξε ότι δεν είναι εσ τόσο καλή κατάσταση. Γι’ αυτό και πιστεύω πως δεν έπρεπε να τη πάρει εκείνος».

Για τον αγαπημένο του παίκτη που είχε ως πρότυπο από το εξωτερικό:

«Εγώ προτιμώ Ζλάταν. Αυτό που με έχει κερδίσει σε αυτόν τον παίκτη είναι η συμπεριφορά του μέσα στο γήπεδο. Η ενέργεια που βγάζει εκεί, το σώμα του, οι ατάκες που λέει πριν τα ματς και φυσικά η ψυχή που καταθέτει στο γήπεδο».

Για τους “πειρασμούς” που υπάρχουν σε αυτή την ηλικία που βρίσκεται:

«Σίγουρα δεν είναι και το πιο εύκολο να πρέπει να βλέπεις τους φίλους σου να βγαίνουν έξω και να ξενυχτάνε και εσύ να πρέπει να παραμείνεις σπίτι, γιατί πρέπει να κοιμηθείς νωρίς, αφού την επόμενη μέρα έχεις αγώνα. Οι πειρασμοί είναι πολλοί. Όμως, αν θέλει κάποιος να προχωρήσει και να κάνει το μεγάλο βήμα στην καριέρα του δεν θα πρέπει να πίνει, να καπνίζει, να ξενυχτάει και να κάνει καλή ζωή».

Σε ποιο πρωτάθλημα θα ήθελε να αγωνιστεί κάποια στιγμή:

«Μακάρι να έπαιζα στη Γερμανία. Έχει κάτι ιδιαίτερο το πρωτάθλημά τους. Πολλά γκολ, ανοικτές άμυνες είναι μεταξύ αυτών».

Ποιο πρωτάθλημα πιστεύει πως είναι το κορυφαίο:

«Μπορεί πολλοί να λένε πως η Πρέμιερ Λιγκ είναι το καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου, όμως, εγώ διαφωνώ μαζί τους και πιστεύω πως η Λα Λίγκα είναι ανώτερη και έχει ομάδες, όπως η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπαρτσελόνα και η Ατλέτικο που ξεχωρίζουν».

Σε ποια ομάδα από το εξωτερικό θα ήθελε να παίξει κάποια στιγμή:

«Ελπίζω κάποια στιγμή να έρθουν έτσι τα πράγματα και να παίξω είτε για τη Μπάγερ Λεβερκούζεν, είτε για τη Σάλκε».

Για τη μεταγραφή του Φελίπε Κουτίνιο στην Μπαρτσελόνα:

«Πλέον τα χρηματικά ποσά για τις μεταγραφές έχουν ξεφύγει. Ωστόσο, πιστεύω πως ο Κουτίνιο τ’ αξίζει, καθώς μιλάμε για ένα μεγάλο ταλέντο και όσα χρόνια ήταν στην Αγγλία με τη Λίβερπουλ έκανε σπουδαίες εμφανίσεις και σημείωσε πολλά γκολ. Είναι ένας ιδιαίτερος παίκτης, γι’ αυτό και εγώ προσπαθώ να αντιγράψω την αντίθετη κίνηση που κάνει και μετά σουτάρει».

Για την αγαπημένη του θέση μέσα στο γήπεδο

«Μπορεί να παίζω σε τρεις θέσεις: δεκάρια, δεξί χαφ και αμυντικό χαφ, όμως, η τελευταία είναι η αγαπημένη μου. Όμως, είναι και πιο δύσκολη, γιατί πρέπει να έχεις καλή φυσική κατάσταση, ώστε να τρέχεις πάνω- κάτω το γήπεδο και να προσπαθείς να βοηθήσεις την ομάδα σου τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά».

Με ποιον συμπαίκτη του μπορεί να συνεργαστεί με “κλειστά μάτια”:

«Δεν μπορώ να πω πως ξεχωρίζω τη συνεργασία μου με κάποιον συγκεκριμένα. Όλοι είναι πολύ καλοί και με όλους μπορώ να συνεργαστώ άψογα. Αν διαλέξω κάποιον αμέσως θ’ αδικούσα τους υπόλοιπους. Οπότε μου είναι δύσκολο να διαλέξω».

Για το αν προτιμάει περισσότερο: ένα γκολ ή μία ασίστ: 

«Η ασίστ είναι πιο ωραία, γιατί κάνει δύο ανθρώπους χαρούμενους. Εκείνον που την έδωσε και εκείνον που έβαλε το γκολ. Οπότε, διαλέγω ασίστ».