Το Debut.gr επιχειρεί να δώσει μία άλλη διάσταση στην ήττα του Άρη από το Ρέθυμνο που ωστόσο ήρθε μετά από καλή εμφάνιση των «κιτρινόμαυρων».

Ο Άρης πραγματοποίησε μία από τις καλύτερες φετινές του εμφανίσεις εναντίον του Ρεθύμνου στο κλειστό “Μελίνα Μερκούρη”, αλλά παρόλα αυτά έφυγε με άδεια τα χέρια χάνοντας με 80-73. Το βαθμολογικό διακύβευμα του παιχνιδιού ήταν αρκετά μεγάλο, καθώς πριν την έναρξη της αναμέτρησης οι δυο ομάδες ισοβαθμούσαν στην έβδομη θέση της “Basket League”. Το debut.gr επιχειρεί να δώσει μια άλλη εκδοχή για τη σημερινή ήττα του Άρη και αναλύει τα οφέλη.

Ο Άρης αν και ταλαιπωρημένος από τα συνεχόμενα παιχνίδια παρουσιάστηκε συγκεντρωμένος στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και ανέτρεψε ουκ ολίγες φορές τις διαφορές που είχε χτίσει η ομάδα της Κρήτης. Η απάντηση στο 35-24(17΄) του Ρεθύμνου ήταν άμεση, ο Άρης έκλεισε τη διαφορά ταχύτατα και είναι ένα από οφέλη και τα πράγματα που ο Παναγιώτης Γιαννάκης πρέπει να κρατήσει για τη δύσκολη συνέχεια. Επρόκειτο για αντίδραση μεγάλης ομάδας η συγκεκριμένη.

Ο πληθωρικός Μποχωρίδης τα έκανε όλα σήμερα και ήταν αυτός που κράτησε τον Άρη στο ματς. Σκόραρε σε κρίσιμες στιγμές, έκανε φοβερά σλάλομ και διεισδύσεις, ταλαιπωρώντας όσο δεν γίνεται τους αμυντικούς που τον μάρκαραν, προσέφερε έτοιμα καλάθια στους συμπαίχτες του και πήρε μία σειρά από αμυντικά ριμπάουντ.

Παρακολουθώντας το παιχνίδι μπορούσες να διαπιστώσεις πως ήταν παντού, αφού έτρεχε από την μία άκρη του γηπέδου στην άλλη, σε coast to coast επιθέσεις και όλες οι κατοχές περνούσαν από τα δικά του χέρια. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε πως σκόραρε 21 πόντους με 3/7 τρίποντα, μάζεψε 8 ριμπάουντ και μοίρασε 7 ασίστ.

Η συγκεκριμένη ήττα για την ομάδα του Άρη θεωρώ πως είναι διδακτική, περισσότερο από κάθε άλλη στη φετινή σεζόν. Αυτό οφείλεται στο γεγονός πως είναι η πρώτη φορά φέτος που ο Άρης φτάνει στην πηγή και δεν πίνει νερό. Το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες και 40 δεύτερα πριν από τη λήξη το σκορ ήταν 74-73 με το καλάθι του Τσαϊρέλη.

Στο κρισιμότερο σημείο σημειώθηκαν τα κρισιμότερα λάθη από τους αθλητές του Άρη. Αρχής γενομένης με τα τρία επιθετικά ριμπάουντ που πήρε ο Γκούντγουιν και κέρδισε το φάουλ ανάμεσα στους Βασιλόπουλο, Τσαϊρέλη και Μποχωρίδη. Ακολούθησε το μπέρδεμα μετά τη χαμένη βολή του Αμερικανού μεταξύ του Βασιλόπουλου και του Προύίτ, με τον τελευταίο να διώχνει τη μπάλα έξω, δίνοντας νέα κατοχή στο Ρέθυμνο. Τρίτη και φαρμακερή που λέει και ο λαός αποτέλεσε το αντιαθλητικό φάουλ του Μπέλ στην επαναφορά, το οποίο και σφράγισε ουσιαστικά τη νίκη της Κρητικής ομάδας.

Είναι γεγονός πως οι προαναφερθέντες ερασιτεχνικοί χειρισμοί από τους παίχτες του Άρη δεν θα αφήσουν ασυγκίνητο τον Παναγιώτη Γιαννάκη και πως την επόμενη φορά που ο Άρης θα φτάσει στις ειδικές καταστάσεις θα έχει σίγουρα διαφορετική προσέγγιση στο παιχνίδι του. Η έλλειψη πείρας, μα κυρίως συγκέντρωσης έπαιξαν τον ρόλο τους και αυτό που μένει είναι να μάθουμε για το εάν το ρητό “από τα λάθη σου μαθαίνεις” έχει βάση για τον μπασκετικό Άρη.

Υ.γ: Εάν εξαιρέσουμε το κρίσιμο λάθος του στο τέλος του αγώνα, ο Προύϊτ έκανε πολύ καλό παιχνίδι σκοράροντας 8 πόντους και παίρνοντας 4 ριμπάουντ. Ο Αμερικανός ήταν μέσα σε όλες σχεδόν τις φάσεις, δεν δίστασε να τα βάλει με ψηλότερους αντιπάλους και έδειξε πως ο Άρης μπορεί να βασιστεί πάνω του.

Υ.γ1: Εντυπωσιακός για άλλη μία φορά ο Χάρης Γιαννόπουλος για το Ρέθυμνο, ο οποίος με ένα τεράστιο τρίποντο και φάουλ 1 λεπτό πριν τη λήξη, έκρινε σε μεγάλο βαθμό το τελικό αποτέλεσμα.