Απόλυτα εύστοχος ο τίτλος αν τον συνδέσουμε με την εξαιρετική κατάσταση που βρίσκεται ο ΠΑΟΚ αφού μετά τον πολύκροτο θρίαμβο επί του Ολυμπιακού και το σημαντικό βήμα που έκανε στα μέσα της περασμένης εβδομάδας για να περάσει στην επόμενη φάση του Basketball Champion Cleague κέρδισε με σχετική άνεση την ομάδα του Πανιωνίου με 92-74 στο […]

Απόλυτα εύστοχος ο τίτλος αν τον συνδέσουμε με την εξαιρετική κατάσταση που βρίσκεται ο ΠΑΟΚ αφού μετά τον πολύκροτο θρίαμβο επί του Ολυμπιακού και το σημαντικό βήμα που έκανε στα μέσα της περασμένης εβδομάδας για να περάσει στην επόμενη φάση του Basketball Champion Cleague κέρδισε με σχετική άνεση την ομάδα του Πανιωνίου με 92-74 στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Basket League. Αυτή τη φορά ο ΠΑΟΚ(εμφανίστηκε στο γήπεδο από το 2ο δεκάλεπτο και μετά) μπορεί να μην είχε έναν πρωταγωνιστή όπως τον Φιλ Γκος την προηγούμενη αγωνιστική αλλά είχε πολλούς παίκτες που κυμάνθηκαν σε υψηλά στάνταρ.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ξεκίνημα παιχνιδιού και οι γηπεδούχοι με τους Κατσίβελη, Γκος, Καραμανόλη, Μαργαρίτης(μεγάλος άτυχος του παιχνιδιού αφού τραυματίστηκε από το 2ο λεπτό της αναμέτρησης στο πόδι) και Τζάκσον ήθελαν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους. Στην αντίπερα όχθη η ομάδα του Βαγγέλη Ζιάγκου ξεκινώντας με τους Σακελλαρίου, Τζούμπκοβιτς, Μακ Νίλι, Ντάλλο και Σαρικόπουλο μπήκε για την έκπληξη και το πολύ σημαντικό διπλό που θα το κράταγε ζωντανό στο κυνήγι της σωτηρίας. Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε πιεστικά πάνω στη μπάλα ενώ ο Πανιώνιος έδειχνε αρκετή υπομονή στο επιθετικό του παιχνίδι βρίσκοντας με αυτό το τρόπο αρκετές λύσεις. Το αρχικό 5-10 της ομάδας της Νέας Σμύρνης προβλημάτισε σε μεγάλο βαθμό τους γηπεδούχους οι οποίοι αναζητούσαν λύσεις στο post up παιχνίδι του Κατσίβελη και Χρυσικόπουλου(τεράστιο παιχνίδι ο 25χρονος forward με 18 πόντους να σημειώνει ΜΟΝΟ στο πρώτο ημίχρονο σε 16 λεπτά συμμετοχής. Ο Πανιώνιος είχε αντίδοτο ενώ παράλληλα η ευστοχία του σε αυτό το σημείο του παιχνιδιού ήταν μεγάλη. Σε γενικές γραμμές η κυριαρχία των φιλοξενουμένων και στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου ήταν ολοφάνερη και το 22-31 που ήταν απόλυτα δικαιολογημένο.

Δεύτερο δεκάλεπτο και η ανατροπή των δεδομένων για τον δικέφαλο του Βορρά προμηνυόταν δύσκολη. Οι γηπεδούχοι με ατομικές προσπάθειες και σε συνδυασμό με την αφλογιστία των παικτών του Πανιωνίου μείωσαν σε 28-33 αρχίζοντας έτσι να γίνονται πιο ενεργητικοί σε άμυνα και επίθεση. Οι φιλοξενούμενοι όμως συνέχιζαν να δημιουργούν προβλήματα  μη όμως σκοράροντας με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να μειώσει για πρώτη φορά στους 2. Για άλλη μια φορά η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί το post up παιχνίδι των περιφερειακών του και σε συνδυασμό με τα 4/5 τρίποντα του Χρυσικόπουλου ο ΠΑΟΚ πραγματοποίησε σε διάστημα 6 λεπτών ένα σερί 25-6 φτάνοντας τη διαφορά στο +10. Οι Κυανέρυθροι δεν μπόρεσαν να βρουν λύσεις ενώ η μπάλα σε αρκετές επιθέσεις έμενε στα χέρια τους. Σε αυτό λοιπόν που μπορούμε να σταθούμε στο πρώτο ημίχρονο είναι η η αντιστροφή των ρόλων των δύο ομάδων και στα δύο δεκάλεπτα( στο πρώτο δεκάλεπτο ένας ”σίγουρος” Πανιώνιος και ένας νευρικός ΠΑΟΚ και στο δεύτερο ένας ”φοβισμένος” Πανιώνιος” με έναν ΠΑΟΚ που είχε πάρει μεγάλη νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό).

Ξεκίνημα δευτέρου ημιχρόνου με τον ΠΑΟΚ στο +12(58-46) και να προσπαθούν να ξεφύγουν περισσότερο στο σκορ με το inside game. Ο αισθητά βελτιωμένος στο σουτ τριών πόντων Κατσίβελης ανέβασε τη διαφορά στο +17. Από την άλλη πλευρά ο Πανιώνιος με συνεχόμενα λάθη δεν έδειχνε ικανός να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση. Καθώς περνούσε το δεκάλεπτο ο ρυθμός του παιχνιδιού άρχιζε να πέφτει αισθητά. Η διαφορά(με τρίποντο του Μακ Νίλι) έπεσε για λίγο στο -9 ωστόσο δεν άλλαξε κάτι μέχρι το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Μπαίνοντας στο 4ο δεκάλεπτο ο Πανιώνιος έπρεπε να βρει την έσχατη λύση για να διεκδικήσει ότι του αναλογεί. Ο Βαγγέλης Ζιάγκος επιθυμούσε να το βρει στη ζώνη 13-1 με προσαρμογές. Αποτέλεσμα δεν είδε και μοιραία αποδέχθηκε την 11η του ήττα σε 12 αγώνες.  Χρόνο συμμετοχής για τους φιλοξενούμενους πήραν και οι ”μικροί” Καμπερίδης, Μαραγκίδης και Καρακεχαγιάς ενώ για τους γηπεδούχους μπήκε στο παιχνίδι ο Καρράς κερδίζοντας παράλληλα και το χειροκρότημα των φίλων της ομάδας.

ΠΑΟΚ(Ηλίας Παπαθεοδώρου): Χρυσικόπουλος 21(4), Κρούμπαλι 6, Κόνιαρης 8(1), Καρράς 2, Τσόχλας 5, Μαργαρίτης, Ζάρας 18, Καραμανόλης 3, Κατσίβελης 13(3), Τζάκσον 3, Γκος 7(1), Τζόουνς 6(1).

Πανιώνιος(Βαγγέλης Ζιάγκος): Δίπλαρος 2, Σακελλαρίου 14(2), Κράβιτς 5, Ντάλλο 7, Καρακεχαγιάς, Μαραγκίδης, Καμπερίδης, Χέντερσον 4, Τζούμπκοβιτς 20(3), Μακ Νίλι 7(1), Χούντσον 5(1), Σαρικόπουλος 10.

Τα δεκάλεπτα: 22-31, 58-46, 74-62, 92-74.

ΥΓ.1: Κρίμα μια τόσο ιστορική ομάδα όπως  ο Πανιώνιος να παλεύει για τη σωτηρία της από την 1η αγωνιστική φτιάχνοντας στην ουσία ομάδα την τελευταία στιγμή. Μια ομάδα της οποίας της αξίζει σίγουρα κάτι παραπάνω όχι μόνο σε εθνικό αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

ΥΓ.2: Την ερχόμενη Τρίτη ο ΠΑΟΚ δίνει ματς-τελικό με τη Σαλόν. Με νίκη είναι με 1.5 πόδι στην επόμενη φάση. Το αξίζει θεωρώ από τους άλλους δύο εκπροσώπους του Champion Cleague Άρη και ΑΕΚ.