Το debut.gr βρέθηκε στο «Paok Sports Arena» και παρακολούθησε τη σαρωτική νίκη του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι απέναντι στον Ολυμπιακό στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Basket League.

Ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε τους πολλούς τραυματισμούς και την κακή εικόνα του Ολυμπιακού στο ντέρμπι της 11ης αγωνιστικής στο «Paok Sports Arena».  Πήρε μια τεράστια νίκη με 78-71 που μπορεί να αποδειχθεί “χρυσάφι” για το κυνήγι της τετράδας. Για τον δικέφαλο, φοβερός και τρομερός ήταν ο Φιλ Γκος, ο οποίος σταμάτησε στους 24 πόντους. Ο Νταρνέλ Τζάκσον πέτυχε 14. Από τη μεριά του Ολυμπιακού ουδείς ξεχώρισε. Σε ένα πολύ δύσκολο απόγευμα, οι Πειραιώτες βρήκαν μπροστά την καλή άμυνα του ΠΑΟΚ.

1ο Δεκάλεπτο

Από το ξεκίνημα του αγώνα ο ΠΑΟΚ έδειξε τις προθέσεις του. Ο Τζάκσον πέτυχε 10 από τους 13 πρώτους πόντους της ομάδας (2/2 3π. 2/2 2π.). Ο Γιάννη Σφαιρόπουλος αναγκάστηκε έτσι να πάρει το πρώτο τάιμ τυο αγώνα άουτ στο 5′. Η είσοδος του Κόνιαρη έδωσε ταχύτητα στην επίθεση. Ενώ η είσοδος του Μαργαρίτη βοήθησε πολύ στην αμυντική λειτουργία του δικεφάλου. Ο ΠΑΟΚ με εξαίρεση ένα τρίποντο του Παπανικολάου δεν δέχθηκε άλλο καλάθι παρά μόνες κάποιες βολές. Το τρίποντο του Γκος στο 9′ εκτόξευσε τη διαφορά στους 13 πόντους, ενώ ο Γουίλτζερ, με το πρώτο του καλάθι στα 18″, μείωσε σε 29-18 που ήταν και το σκορ της πρώτης περιόδου. Ο Ολυμπιακός δέχθηκε 29 πόντους σε μία περίοδο και έδειξε αδύναμος και στις δυο πλευρές του γηπέδου.

Γκος ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός

2ο Δεκάλεπτο

Στο δεύτερο δεκάλεπτο τα πράγματα ήταν λίγο πιο ισορροπημένα, αλλά αυτό δεν οφειλόταν στην ευστοχία του Ολυμπιακού. Τα πολλά και γρήγορα φάουλ των παικτών του ΠΑΟΚ έστειλαν τους φιλοξενούμενους στη γραμμή των ελευθέρων βολών. Έτσι ο Ολυμπιακός είχε 14 πόντους από βολές στο πρώτο ημίχρονο. Οι παγίδες στον Πρίντεζη συνεχίστηκαν με αποτέλεσμα ο φόργουορντ του Ολυμπιακού να μείνει άποντος στο πρώτο ημίχρονο. Με τον Σπανούλη να έχει 0/3 τρίποντα, ο Ολυμπιακός βρήκε ελάχιστες λύσεις. Αν δεν ήταν τα οκτώ αμυντικά φάουλ του ΠΑΟΚ θα έχανε με πολύ μεγαλύτερη διαφορά. Επιπλέον, ο ΠΑΟΚ πήρε και αρκετά επιθετικά ριμπάουντ τα οποία αν είχα αξιοποιηθεί θα μιλούσαμε για εντελώς διαφορετικό παιχνίδι. Το σκορ του δευτέρου δεκαλέπτου ήταν ισόπαλο στο 15-15 και η διαφορά των 11 πόντων έμεινε μέχρι το ημίχρονο που τελείωσε στο 44-33.

3ο Δεκάλεπτο

Ο ΠΑΟΚ κατέβασε ρυθμούς στο δεύτερο ημίχρονο. Οι Χρυσικόπουλος και Μακλίν είχαν από τρία φάουλ στο 23. Αυτά τα δύο θεωρητικά θα έπρεπε να τα εκμεταλευτεί ο Ολυμπιακός. Αντιθέτως, έψαξε ελάχιστες πάσες μέσα στη ρακέτα. Αστόχησε και πάλι σε πολλά σουτ τριών πόντων με αποτέλεσμα να πετύχει μόλις 8 πόντους σε ολόκληρο το τρίτο δεκάλεπτο. Στην άμυνα δεν ήταν τόσο κακός όσο στο πρώτο ημίχρονο. Ωστόσο ο Γκος με δύο τρίποντα, το ένα μάλιστα 2″ πριν το μπάζερ του δεκαλέπτου, ανέβασε τη διαφορά στους 16 πόντους. Ο πλέι μέικερ του ΠΑΟΚ έμεινε στον αγώνα σε ολόκληρο το τρίτο δεκάλεπτο. Το τελευταίο του τρίποντο μάλιστα ανάγκασε τον κόσμο του δικεφάλου να τον αποθεώσει.

4ο Δεκάλεπτο

Τελευταία περίοδος και ο Ολυμπιακός ήξερε ότι πρέπει να κάνει επιτέλους μία αντεπίθεση. Ωστόσο αυτή δεν ήρθε εγκαίρως και δεν είχε και διάρκεια. Στο 33′, ύστερα από ένα λάθος του Τόμσον, ο ΠΑΟΚ βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 16 πόντους (61-45) και κρατούσε τη νίκη στα χέρια του. Το πρώτο τρίποντο του Σπανούλη στο ματς όμως (1/6), ξεκίνησε ένα σερί των ερυθρολεύκων το οποίο σταμάτησε και πάλι σε τρίποντο του αρχηγού του Ολυμπιακού στον αιφνιδιασμό, το οποίο μείωσε τη διαφορά στους 9 πόντους. Αξίζει να αναφερθεί ότι πριν από τα δύο εύστοχα σουτ του Σπανούλη ο Ολυμπιακός είχε 1/17 τρίποντα.

Ένα πολύ όμορφο καλάθι με περιστροφή από τον Κατσίβελη και ένα ακόμη τρίποντο από τον Γκος ανέβασαν εκ νέου τη διαφορά στους 14 για τον ΠΑΟΚ. Όταν ένα σερί του Ολυμπιακού κατέβασε τη διαφορά και πάλι σε μονοψήφιο αριθμό, ο Γκος δήλωσε και πάλι παρών. Με ένα εξαιρετικά δύσκολο σουτ εκτός ισορροπίας, στο 38′, έγραψε το 72-61. Μέχρι το τέλος η διαφορά είχε σκαμπανεβάσματα από μονοψήφιο σε διψήφιο αριθμό αλλά στην πραγματικότητα ο ΠΑΟΚ δεν απειλήθηκε ποτέ από τους Πειραιώτες. Η διαφορά των επτά πόντων στο τέλος δεν αντιπροσωπεύει την εικόνα του αγώνα. Ο αγώνας τελείωσε με σκορ 78-71 και βρήκε τους παίκτες του ΠΑΟΚ να πανηγυρίζουν με τον κόσμο της ομάδας.

Το παιχνίδι είχε έναν κύριο πρωταγωνιστή και αυτός ήταν ο Φιλ Γκος.

Ο Αμερικανός έβαλε πολύ μεγάλα σουτ που σταμάτησαν αντεπιθέσεις των φιλοξενούμενων. Σε όλον τον αγώνα ήταν ένας πονοκέφαλος για την άμυνα του Ολυμπιακού. Το υπόλοιπο σύνολο του δικεφάλου έβγαλε συνεχή ενέργεια και δεν δίστασε ούτε λεπτό απέναντι στους αστέρες των ερυθρόλευκων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού ο Μαργαρίτης, ο οποίος μπορεί να μην τα κατάφερε στην επίθεση ερχόμενος από τον πάγκο αλλά ήταν ένας πραγματικός βράχος στην άμυνα. Όσων αφορά τον Ολυμπιακό δεν έχουμε να πούμε και πολλά. Οι 44 πόντοι που δέχτηκε στο πρώτο ημίχρονο και τα 5/23 τρίποντα με τα οποία τελείωσε το ματς, τα λένε όλα. Οι απουσίες και η κακή του μέρα τον πλήγωσαν και τον ανάγκασαν στην τρίτη του ήττα στα πρώτα 11 παιχνίδια του πρωταθλήματος. Αυτό είχε να συμβεί από το μακρινό 2007.

ΠΑΟΚ (Παπαθεοδώρου): Χρυσικόπουλος 6, Κρουμπάλι 6, Κόνιαρης 4, Τσόχλας,  ,Μαργαρίτης 3, Ζάρας 2, Χαραλαμπόπουλος 9 (1), Καραμανώλης, Κατσίβελης 5 (1), Τζάκσον 14(2), Γκος 24 (5),  Τζόουνς 5 (1).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): ΜακΛίν 8, Τολιόπουλος, Παπαπέτρου 6, Σπανούλης 12 (2), Μιλουτίνοφ 2, Πρίντεζης 6, Παπανικολάου 11 (2), Μάντζαρης 11, Μπόγρης 4, Γουίλτζερ 11 (1), Τόμπσον.

Τα Δεκάλεπτα: 29-18, 44-33, 57-41, 78-71