Με το μυαλό του στον κρίσιμο αγώνα κόντρα στην Μπαρτσελόνα την Πέμπτη στο ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός έκανε έναν χαλαρό περίπατο επικρατώντας με 35 πόντους του Κόροιβου. Το Debut.gr ήταν εκεί και σας μεταφέρει το κλίμα.

Σε ένα σχεδόν άδειο από κόσμο ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός δεν συνάντησε κάποια δυσκολία απέναντι στην φιλότιμη ομάδα της Ηλείας, επικρατώντας με 92-57. Η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων φάνηκε «με το καλημέρα» όταν το «Τριφύλλι» κυριάρχησε κατά κράτος σε όλους τους τομείς. Με την πολύ σφιχτή άμυνα αλλά και την ευστοχία από τα 6.75 με τον Ρίβερς να σημειώνει 2 τρίποντα, πήρε μια διαφορά ασφαλείας δίνοντας τη δυνατότητα στον Τσάβι Πασκουάλ να ποντάρει από νωρίς στον Ζακ Όγκαστ, ο οποίος πήρε αρκετές ατομικές προσπάθειες και τα πήγε εξαιρετικά.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου, ο «Εξάστερος» συνέχισε το επιθετικό του κρεσέντο από την περιφέρεια. Με πλουραλισμό στην επίθεση και διάθεση για θέαμα, κατάφερε να συνδυάσει το τερπνόν μετά του ωφελίμου φτάνοντας τη διαφορά μέχρι και το +19. Ο Καταλανός προπονητής των «Πρασίνων» έβαλε στη μάχη και τους νεαρούς Καλαϊτζάκη και Μήτογλου βλέποντας τη διαφορά να κυμαίνεται σε ασφαλή επίπεδα. Από πλευράς Κόροιβου, εκείνος που ξεχώρισε με τις προσωπικές του ενέργειες ήταν ο νεοαποκτηθείς Αμερικανός point guard, Τράβις Κον πετυχαίνοντας 9 πόντους σε πολύ γρήγορο χρονικό διάστημα.

Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι θα λέγαμε πως «καθάρισαν» από νωρίς το παιχνίδι.  Με τον Καλάθη να ανεβάζει στροφές και να φτάνει αθόρυβα τους 11 πόντους, έκλεισαν το δεκάλεπτο με 30 πόντους διαφορά και σκορ 25-11, μην αφήνοντας άλλα περιθώρια στους φιλοξενούμενους να αντιδράσουν. Ο Σακίλ Χάινς ήταν ο παίκτης που πάλευε αποκλειστικά μόνος του για τον Κόροιβο.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η 4η και τελευταία περίοδος ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα αλλά παρόλ’ αυτά οι «Πράσινοι» δεν επαναπαύτηκαν και συνέχισαν να προσφέρουν σκορ και θέαμα. Πρωταγωνιστής στο highlight της βραδιάς ο Θανάσης Αντετοκούνμπο που κλέβοντας την μπάλα στον αιφνιδιασμό έκανε ένα εντυπωσιακό windmill κάρφωμα ξεσηκώνοντας την εξέδρα. Μοναδικό μελανό σημείο για τον Παναθηναϊκό, η εμφάνιση του Μάρκους Ντένμον ο οποίος έμεινε άποντος στα 20 λεπτά συμμετοχής.  Από την ομάδα της Αμαλιάδας η οποία υπέπεσε 25 λάθη (!) και κατέγραψε το πενιχρό 5/18 σουτ τριών πόντων, αξιέπαινη ήταν εμφάνιση των Χάινς, Κον και Ντικόζι.

Τα δεκάλεπτα: 24-12, 45-29, 70-40, 92-57

Παναθηναϊκός Superfoods (Τ. Πασκουάλ): Σίνγκλετον 8, Ρίβερς 9, Παππάς 7, Ντένμον, Γκιστ 6, Βουγιούκας 5, Καλαϊτζάκης 5, Λεκαβίτσιους 14, Όγκαστ 13, Καλάθης 11, Αντετοκούνμπο 9, Μήτογλου 5

Κόροιβος (Ν. Καλαμπάκος): Ντικόζι 11, Πόσλεϊ 8, Μιλεντίγιεβιτς, Αντωνάκης, Κον 13, Σαχπατζίδης 2, Σκουλίδας 5, Σπυριδονίδης, Κάτζος, Μπεκρής, Χάινς 16, Φλόρβεους 2