Η αδικία δεσπόζει στο σύγχρονο ποδόσφαιρο με πολλούς και διάφορους τρόπους,όμως όσον αφορά το θέμα των τραυματισμών δεν πιστεύω ότι υπάρχει μεγαλύτερη αδικία, ειδικά όταν στέκεται ως κύριο εμπόδιο μπροστά σε ταλέντα που έχουν πολλά να δώσουν.Ένα από τα πολλά παραδείγματα που στάθηκαν άτυχα λόγω των τραυματισμών τους (ronaldo,van basten…) είναι και ο Marco Reus […]

Η αδικία δεσπόζει στο σύγχρονο ποδόσφαιρο με πολλούς και διάφορους τρόπους,όμως όσον αφορά το θέμα των τραυματισμών δεν πιστεύω ότι υπάρχει μεγαλύτερη αδικία, ειδικά όταν στέκεται ως κύριο εμπόδιο μπροστά σε ταλέντα που έχουν πολλά να δώσουν.Ένα από τα πολλά παραδείγματα που στάθηκαν άτυχα λόγω των τραυματισμών τους (ronaldo,van basten…) είναι και ο Marco Reus ο οποίος σε μια πρόσφατη δήλωση του είπε: ” θα έδινα τα πάντα για μια καριέρα χωρίς τραυματισμούς,θέλω να κάνω τη δουλεία μου,αυτό που αγαπώ,να παίζω ποδόσφαιρο…”.

Ο Reus άρχισε να δείχνει το ταλέντο του από μικρή ποδοσφαιρικά ηλικία με τη Borussia Dortmund έχοντας την αίσθηση του γκολ σαν γνήσιος επιθετικός συνδυαστικά με ταχύτητα και τεχνική καθώς χρησιμοποιούσε και τα δύο του πόδια το ίδιο καλά, γνώρισμα που τον έκανε να ξεχωρίσει από τότε.Με μία πολύ δυναμική αρχή τη σεζόν 2011-2012 ο Reus είχε σημειώσει 7 γκολ σε 12 εμφανίσεις με τη φανέλα της Monchengladbach έχοντας τότε όλο το μέλλον μπροστά του.Όμως το μέλλον αυτό ήταν πέραν κάθε προσδοκίας για τον ίδιο και για όλους που πίστευαν τότε σε αυτόν.

Dortmund και ο διάττων αστέρας

Η μεταγραφή για την ομάδα της καρδιάς του δεν άργησε να έρθει. Η επιστροφή του το 2012 στη Dortmund ήταν πλέον γεγονός. Συνεχίζοντας με την ίδια δυναμική σκόραρε 14 φορές σε 32 συμμετοχές ολοκληρώνοντας τη σεζόν (2012-2013) σε πολύ καλά επίπεδα. Όπως ακριβώς και την επόμενη (2013-2014) με 16 γκολ σε 30 εμφανίσεις. Πλέον πέτυχε την επανένταξή του στους ρυθμούς της Bundesliga και έβαλε τα θεμέλια για μια ακόμα καλύτερη σεζόν. Επίσης ήταν πλέον και στο στόχαστρο των ομάδων ως ένας πολύ ταλαντούχος παίχτης. Τότε ήταν που όμως άρχισε να “δύει” το αστέρι του.

Τον Ιούνιο του 2014 ο Reus έπαθε ρήξη συνδέσμου στον αστράγαλο μένοντας εκτός 66 ημέρες. Όταν επέστρεψε τον Σεπτέμβριο διαγνώστηκε με πρόβλημα ξανά στον αστράγαλο κρατώντας τον άλλες 28 μέρες εκτός. Όλα αυτά ήταν η αρχή καθώς στην 2η επιστροφή του επιμένοντας να αγωνιστεί σε έναν αγώνα κόντρα στη SC Padeborn μπορεί να σημείωσε 2 γκολ αλλά ταυτόχρονα επιδείνωσε την κατάσταση του τραυματισμού του. Έτσι έμεινε εκτός μέχρι το 2015. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία καθώς μέχρι σήμερα ο Reus τραυματίζεται, πεισμώνει, επανέρχεται και ξανά τραυματίζεται με χειρότερα αποτελέσματα. Οι τραυματισμοί του του κόστισαν συμμετοχή στο παγκόσμιο, euro και στο βασικό σχήμα της Dortmund αφήνοντάς τον πολύ πίσω. Αποκορύφωμα η ρήξη χιαστών το Μάιο του 2017 που θα τον άφηνε έξω για 276 ημέρες με την επιστροφή του να προβλέπεται τη 1η του Μάρτη το 2018.

Το μέλλον του Reus

Το θετικό σε όλο αυτό είναι ότι ο Reus είναι ακόμα 28 χρονών, όχι μικρός και στην ακμή της καριέρας του, αλλά όχι και μεγάλος κάτι που του δίνει ελπίδα, καθώς σε πρόσφατες δηλώσεις του μιλάει για τις επόμενες κινήσεις του χωρίς άγχος γεμάτος πείσμα. Ίσως δεν γίνει ποτέ πάλι αυτό που ήταν ή αυτό που θα μπορούσε να ήταν όμως το βασικό συστατικό για την επιτυχία το έχει και αυτό είναι το πείσμα. Το μέλλον εξακολουθεί να είναι εκεί και όλοι οι φίλαθλοι της Dortmund τον περιμένουν.