Το debut.gr βρέθηκε στην «Paok Sports Arena» για την αναμέτρηση των δύο δικεφάλων και σχολιάζει τα όσα είδε στη νίκη του ΠΑΟΚ.

Ντέρμπι το περιμέναμε, μόνο ντέρμπι δεν είδαμε. Στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Basket League ο ΠΑΟΚ επικράτησε άνετα της  ΑΕΚ με σκορ 86-65 και έφθασε τις 5 συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα. Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου ήταν κυρίαρχη τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση παίζοντας κατά διαστήματα εξαιρετικό μπάσκετ. Από την άλλη μεριά η ΑΕΚ που προερχόταν από δύο σπουδαίες νίκες ήταν σαν μη πάτησε καθόλου στο παρκέ, αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα στην άμυνα man to man και σε συνδυασμό με τα 15 λάθη, ήταν αδύνατο να κερδίσει κάτι από αυτή την αναμέτρηση.

Από το τζάμπολ φάνηκε πως ο “Δικέφαλος του Βορρά” είχε περισσότερο διάθεση και ενέργεια αφού με ένα γρήγορο 5-0 πήρε το προβάδισμα και δε το έχασε καθόλου στη διάρκεια του αγώνα. Ο Κατσίβελης πραγματοποιώντας εξαιρετικό ξεκίνημα (10 πόντους στο πρώτο πεντάλεπτο) μαζί με τα 4 λάθη της ΑΕΚ, έδωσαν την ευκαιρία στον ΠΑΟΚ να προηγηθεί με 19-11 μέχρι το πρώτο τάιμ άουτ. Μετά πήρε την σκυτάλη στο σκοράρισμα ο Λίνος Χρυσικόπουλος, ο οποίος ερχόμενος από τον πάγκο, πέτυχε 9 συνεχόμενους πόντους για να ολοκληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο με σκορ 29-19.

Στο 2ο δεκάλεπτο, έπεσε ο καταιγιστικός ρυθμός του ΠΑΟΚ στην επίθεση με την “Ένωση” να κατεβάζει τη διαφορά στους 6 πόντους μετά το αντιαθλητικό φάουλ του Τσόχλα. Τα λάθη της στην επίθεση και η κακή κυκλοφορία της μπάλας επέτρεψαν στον ΠΑΟΚ να χτίσει εκ νέου διψήφια διαφορά (38-28 στο 16′). Η είσοδος του Καββαδά δημιούργησε προβλήματα για την άμυνα του ΠΑΟΚ αφού η ΑΕΚ πήγαινε σχεδόν σε κάθε φάση σε low post επιθέσεις. Δικαιώθηκε γι αυτή την επιλογή καθώς ο νεαρός σέντερ πέτυχε 13 πόντους σε λίγα αγωνιστικά λεπτά. Η πολύ κακή όμως άμυνα της Ένωσης στο man to man και συγκεκριμένα πάνω στον Γκος (8 πόντους στο ημίχρονο) δεν της επέτρεψε να πλησιάσει στο σκορ με αποτέλεσμα το ημίχρονο να βρίσκει μπροστά στο σκορ τον ΠΑΟΚ με 45-36.

Στην επανάληψη, ο “Δικέφαλος του Βορρά” συνέχισε από εκεί που σταμάτησε με εξαιρετικές άμυνες και καλά ποσοστά από την περίμετρο και τα 6.75. Ο Χρυσικόπουλος συνέχιζε το βιολί του μέχρι να πάρει επιθέσεις ο Γκος. Ο γκαρντ του ΠΑΟΚ πέτυχε 10 σερί πόντους και η ομάδα του έτρεξε ένα σερί 13-3, το χαμηλό σχήμα της ΑΕΚ δε μπορούσε να λειτουργήσει και έτσι η διαφορά άγγιξε την μέχρι τότε μέγιστη τιμή της (66-46). Ο Ντούσαν Σάκοτα αδυνατούσε να βρει λύσεις με το δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με σκορ 68-51.

Η έναρξη του 4ου δεκαλέπτου δε μας έδειξε σε καμία περίπτωση ότι η ΑΕΚ έχει περιθώρια αντίδρασης και ουσιαστικά έδωσε τυπικό χαρακτήρα για την συνέχεια της αναμέτρησης. Η διαφορά κυμαινόταν σε υψηλά επίπεδα φτάνοντας και τους 26 πόντους (86-60 στο 37΄) μέχρι να έρθει ένα επιμέρους σκορ 5-0 της ΑΕΚ για να διαμορφώσει το τελικό 86-65. Πρωταγωνιστές για την ομάδα του ΠΑΟΚ ήταν ο Γκος και ο Χρυσικόπουλος με 18 πόντους έκαστος ενώ πολύ σημαντικός ήταν και ο Κλάσεν με 8 πόντους και 11 ριμπάουντ. Για την ΑΕΚ 16 πόντους σημείωσε ο Καββαδάς ενώ Σάκοτα και Χάρις σημείωσαν 12 και 11 πόντους αντίστοιχα.

Η επόμενη μέρα βρίσκει τους δύο “Δικέφαλους” να έχουν πολύ σημαντικούς αγώνες για το Basketball Champions League. O ΠΑΟΚ φιλοξενείται στη Τουρκία από την Γκαζιάντεπ όπου θέλει μόνο την νίκη για να διατηρήσει τις λιγοστές ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση ενώ η ΑΕΚ υποδέχεται στο ΟΑΚΑ την πρωταθλήτρια Ιταλίας και πρωτοπόρο του ομίλου Βενέτσια.