Η Εθνική Ελλάδας είναι έτοιμη γι' ακόμη ένα ματς "ζωής ή θανάτου" ως αουτσάιντερ, αλλά, αυτό είναι "βούτυρο στο ψωμί" της.

Είναι στο αίμα μας; Στο DNA μας; Γραμμένο στ’ άστρα; Κανείς δεν ξέρει. Όμως, ιστορικά αν το δει κανείς, ως Έλληνες αποδίδουμε καλύτερα όταν όλοι μας έχουν “ξεγραμμένους”.

Το ποδόσφαιρο δεν θα μπορούσε να μην είναι το πιο τρανό μας παράδειγμα στον αθλητισμό με την Εθνική να έχει τον πρώτο λόγο, φυσικά.

Και από που να ξεκινήσει κανείς; Θέλουμε δύο… μέρες αν ξεκινήσουμε να λέμε για τα κατορθώματα της “γαλανόλευκης” των τελευταίων ετών όταν βρισκόταν με την πλάτη στα σχοινιά ως ένας άλλος Ρόκι Μπαλμπόα.

Όμως, όπως ο Σιλβέστερ Σταλόνε, έτσι κι εμείς, με κάποιο… μαγικό τρόπο ξεπερνούσαμε τις όποιες δυσκολίες and at the end of the day, ήμασταν εκεί που δεν ήταν τα “μεγάλα ονόματα”. Τα φαβορί.

Κροατία η… επόμενη

Η Εθνική έχει μπει στην τελική ευθεία της προετοιμασίας της για τα δύο πολύ σημαντικά ματς με την Κροατία. Από αυτά θα κριθεί αν θα βρισκόμαστε το επόμενο καλοκαίρι στα γήπεδα της Ρωσίας ή όχι.

Αν κάποιος ουδέτερος έπρεπε να χρίσει φαβορί κάποια από τις δύο ομάδες, τότε θα το έκανε -και εύκολα-, διαλέγοντας την παρέα του Λούκα Μόντριτς.

Και; Καλύτερα για εμάς! Την ώρα που ο Μίκαελ Σκίμπε βλέπει την μία δυσκολία μετά την άλλη στα πλάνα του, την ώρα που οι Κροάτες προκαλούν με κάθε τρόπο, την ίδια, λοιπόν, στιγμή στα δικά μου μάτια γινόμαστε εμείς το… ύπουλο φαβορί.

Η Εθνική μας έχει δείξει, καλύτερα από τον καθένα, πως τέτοια ματς της ταιριάζουν γάντι. Τέτοια “mission impposible”. Βαθιά μέσα τους το ξέρουν και οι Κροάτες πως μόνο καλό δεν τους κάνει η ταμπέλα του φαβορί που κουβαλούν στις πλάτες τους. Ότι θα ήθελαν να είναι στη δική μας θέση.

Η τωρινή ομάδα της “γαλανόλευκης” μπορεί να μην έχει το ταλέντο και την ποιότητα που είχαν άλλες “φουρνιές”. Αυτό φαίνεται. Παρόλα αυτά εκείνο το στοιχείο που συνδέει το τώρα με το χθες είναι η γυαλάδα στα μάτια των διεθνών για ένα ακόμη -ποδοσφαιρικό- έπος.