Ποια θα ήταν τα παρατσούκλια των αγαπημένων χαρακτήρων του Game of Thrones αν «πετούσαμε» το Βαγγέλη Ιωάννου στο Westeros;

Ξέρω τι σκέφτεστε. Ακραίο. Ίσως και λίγο περιττό. Δε θα διαφωνήσω. Είπα όμως να το προσπαθήσω. Όλοι γνωρίζουν το Βαγγέλη Ιωάννου. Κορυφαίος Έλληνας σπίκερ, με χρόνια καριέρας στην πλάτη του και πολλά, πάρα πολλά παρατσούκλια. Τόσα πολλά που έχουν γίνει σήμα κατατεθέν του. Πλέον έχει γίνει κάτι σαν παράσημο στους μπασκετμπολίστες το παρατσούκλι από το Βαγγέλη Ιωάννου. Σαν την προαγωγή ένα πράγμα.

Τι θα γινόταν όμως αν παίρναμε το Βαγγέλη Ιωάννου από τα στούντιο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή και τον «πετούσαμε» στο Westeros; Ναι, ναι. Την ήπειρο με τα επτά βασίλεια όπου διαδραματίζεται το γνωστό σε όλους Game of Thrones. Αυτό το Westeros εννοώ. Αλλόκοτη μίξη αλλά την επιχειρήσαμε. Διαλέξαμε οκτώ από τους βασικούς χαρακτήρες -κυρίως ζωντανούς- της δημοφιλούς σειράς και υποθέσαμε τα παρατσούκλια που θα τους έβγαζε ο Βαγγέλης Ιωάννου.

1. Τύριον Λάνιστερ – Το «βελούδινο Χέρι»

Στη σκιά πάντα του μεγαλύτερου αδερφού του και εισπράττοντας με την πρώτη ευκαιρία το μίσος της αδερφής και του πατέρα του, ο Τύριον είναι μακράν ο πιο συμπαθής χαρακτήρας στη σειρά. Γι’ αυτό άλλωστε έκανε εκείνος «ποδαρικό» στη λίστα. Ως άλλος Ματ Λοτζέσκι, λοιπόν, ο Τύριον Λάνιστερ δικαιωματικά φέρει το παρατσούκλι του βελούδινου Χεριού, έχοντας υπάρξει και Χέρι του Βασιλιά και πλέον της Καλίσι.

Αν έπαιζε μπάσκετ θα ήταν εκείνος ο βετεράνος που κάθεται στον πάγκο με την ομάδα, βλέπει όλο το παιχνίδι απ’ έξω και στα τάιμ-άουτ δίνει εκείνος εντολές στους παίκτες.

*Προς αποφυγή παρεξηγήσεων το «Βελούδινο Σφυρί» δεν έχει δοθεί στο Λοτζέσκι από το Βαγγέλη Ιωάννου αλλά από Αμερικάνους σπίκερ όταν ο Βέλγος έπαιζε ακόμα στο Κολέγιο.

2. Άρια «The Bride» Σταρκ

 

Θέμα που έχει να κάνει με το Βαγγέλη Ιωάννου χωρίς καμία αναφορά στο «Kill Bill» του Ταραντίνο, γίνεται; Φυσικά και όχι.

Κάτι η λίστα που έχει για να σφάξει το μισό Γουέστερος, κάτι η φάση της να κινείται στις σκιές, κάνει τη μικρή Σταρκ αντάξια να φέρει το παρατσούκλι του Βασίλη Σπανούλη αλλά για να το προσαρμόσουμε πιο πολύ στα δικά της μέτρα, θα αρκεστούμε στο «The Bride».

Αν έπαιζε μπάσκετ θα ήταν ξεκάθαρο «2άρι» που θα κατέβαζε μπάλα, θα σούταρε τρίποντα, θα έκανε εν ολίγοις τα πάντα όλα. Στην ψύχρα και στα ίσια.

3. Γκρέγκορ «Big Fapa» Κλεγκέιν

Εντάξει, το «Βουνό» είναι σαφώς πιο αντιπροσωπευτικό ως παρατσούκλι. Αλλά δεν είναι αυτό το point του πρότζεκτ μας. Πρόσφατα «γεννημένο» το παρατσούκλι του Γιώργου Παπαγιάννη αλλά κατέκτησε αμέσως τις καρδιές μας ειδικά λόγω του συνοδευτικού και μακρόσυρτου «Απαπαπαπαπα (ο Παπαγιάννης)».

Μεγαλύτερο τανκ και από το Λουκάκου, ο Κλεγκέιν μπορεί να διαλύσει ολόκληρους ανθρώπους με τα χέρια του. Έτσι απλά. Και το έχει αποδείξει. Όλοι θυμόμαστε τον αλαζόνα πλην συμπαθέστατο Όμπεριν που είχε λυσσάξει να κάνει το «Βουνό» να ομολογήσει και εν τέλει έφαγε το κεφάλι του. Κυριολεκτικά. Τα μυαλά του τα σκουπίζουν ακόμα οι καθαρίστριες της Σέρσεϊ.

Αρκεί κανείς να θυμηθεί την εν λόγω σκηνή και να συνδέσει την περιγραφή του Βαγγέλη Ιωάννου στο κάρφωμα του Παπαγιάννη κόντρα στους Πολωνούς. Ή μάλλον αφήστε το. Το κάναμε ήδη για εσάς.

Αν έπαιζε μπάσκετ θα ήταν πεντάρι βαρύ και άκαμπτο, από αυτά που μένουν στην επίθεση μόνιμα γιατί μέχρι να γυρίσουν στην άμυνα έχει τελειώσει το παιχνίδι.

4. Ράμσεϊ «Psychokiller» Μπόλτον

Μισητός μέχρι αηδίας. Ήθελες να τον δεις να πεθαίνει επανειλημμένα. Και ίσως στεναχωρήθηκες που δεν είδες τα σκυλιά να τον τρώνε actually. Όπως και να έχει κάθε σειρά που σέβεται τον εαυτό της έχει τον ψυχοπαθή της. Το Game of Thrones έτυχε να έχει έναν από τους χειρότερους. Ασυγκράτητος, αδυσώπητος και εκνευριστικά θρασύς.

Αν έπαιζε μπάσκετ θα ήταν καθαρόαιμο «3άρι» που αν βρει το χέρι του, «σκοτώνει» από παντού. Βέβαια, Ράμσεϊ είναι αυτός. Ίσως τα εισαγωγικά στο σκοτώνει δεν χρειάζονταν.

5. Τζέιμι ο «χρυσοχέρης» Λάνιστερ

Δεινός πολεμιστής -τουλάχιστον μέχρι να μείνει με ένα χέρι- ο Τζέιμι Λάνιστερ θα είχε σαφώς ξεχωριστή θέση στην καρδιά του Βαγγέλη Ιωάννου αν ο τελευταίος βρισκόταν για κάποιο λόγο στο Γουέστερος.

Παρεξηγημένος, φέρει τον τίτλο του «bad boy» και προσπαθεί να ανακάμψει από τον τραυματισμό που του κόστισε την καριέρα του. Τρία χαρακτηριστικά που δεν θα πέρναγαν απαρατήρητα από τον Έλληνα σπίκερ που είναι δεδομένο πως θα χάριζε το παρατσούκλι «χρυσοχέρης» στον Τζέιμι.

Αν έπαιζε μπάσκετ θα ήταν το «4άρι» που έχτισε την καριέρα του χρησιμοποιώντας μία-δύο συγκεκριμένες κινήσεις αλλά πλέον έχοντας κολλήσει πολλά ένσημα παίζει στο τοπικό πρωτάθλημα της περιοχής του.

6. Σέρσεϊ Λάνιστερ – «Το λιοντάρι του Γουέστερος»

Η τελευταία -και σίγουρα η χειρότερη- των αδερφών Λάνιστερ. Σκληρή και αναίσθητη όσο δεν πάει, η Σέρσεϊ είναι αυτό που λέμε «σκυλί του πολέμου». Ευχαριστιέται να βλέπει τον άλλον να υποφέρει, αρκεί να έχει εκείνη κέρδος. Οποιοδήποτε, ακόμα και το μικρότερο δυνατό. Σαφώς καμία σχέση με το Ντάνιελ Χάκετ, τον οποίο και είχε ονομάσει «λιοντάρι του Πειραιά» ο Βαγγέλης Ιωάννου, αλλά ελέω του σήματος του οίκου των Λάνιστερ σε συνδυασμό με το ότι είναι η μοναδική Λάνιστερ που έχει μείνει στο King’s Landing, σίγουρα της ταιριάζει γάντι το παρατσούκλι.

Αν έπαιζε μπάσκετ θα ήταν ο playmaker που δε γουστάρει κανέναν από την ομάδα του, παίρνει όλες τις επιθέσεις μόνος του, γκρινιάζει με την παραμικρή επαφή και αν δε του δοθεί φάουλ βγάζει μικρή λεπίδα για να χαρακώσει τον αντίπαλο εκτός φάσης ώστε να μην τον αντιληφθεί κανείς.

7. Νταϊνέρις «3-1D» Ταργκάριεν

Πείτε την αλήθεια. Από το «Νταϊνέρις Ταργκάριεν η Θυελλογέννητη, η άκαφτη, η Μητέρα των Δράκων, η Ασημένια Βασίλισσα, Παιδί των Τριών, η Κόρη του Θανάτου, η Φόνισσα των Ψεμάτων, η Νύφη της Φωτιάς, η Δρακοβασίλισσα, η Βασίλισσα των Άνταλς και των Ρόυναρ και των Πρώτων Ανθρώπων, Αρχόντισσα των Επτά Βασιλείων, Καλήσι της Θάλασσας των Ντοθράκι, καταλύτρια των Αλυσίδων, Βασίλισσα του Μηρήν και Πριγκίπισσα του Ντράγκονστοουν», τα ΠΑΝΤΑ είναι καλύτερα σαν παρατσούκλια.

Με 3-1 δράκους πλέον (εξού και το παρατσούκλι), η Καλίσι ως άλλος Δημήτρης Διαμαντίδης θα προσπαθήσει να γίνει ο ηγέτης που όλοι ζητούν και να ενώσει τα επτά Βασίλεια υπό τις διαταγές της.

Αν έπαιζε μπάσκετ θα ήταν το βύσμα -ανεξαρτήτου θέσης, συχνότερα άσος- χωρίς κάποιο ιδιαίτερο ταλέντο, με πατέρα πρόεδρο και πολύ μαρούλι στο πορτοφόλι.

8. Άγιος Ιωάννης ο Χιονιάς

Αθεράπευτα ρομαντικός στα όρια της βλακείας, με τη ζωή να πιάνει ψίχουλα μπροστά σε ιδεώδη όπως οι αρχές και η τιμή. Αυτός που θα τον έχουν για πέταμα όντας ακόμα μικρός και άπειρος και παράλληλα αυτός που θα σώζει τα τομάρια όλων αλλά χωρίς να πάρει τα credits. Ένας αφανής ήρωας με λίγα λόγια. Για όλα αυτά και πολλά άλλα παίρνει δικαιωματικά το παρατσούκλι του Γιώργου Πρίντεζη.

Αν έπαιζε μπάσκετ θα ήταν ο πιτσιρικάς που σνομπάρουν όλοι στην ομάδα γιατί είναι σαφέστατα καλύτερός τους αλλά του χτυπάνε φιλικά την πλάτη όταν τους «κουβαλάει» σε κάθε παιχνίδι.

Και κάτι για το τέλος…