Ο Σιμόνε Ιντζάκι μπορεί να γίνει ο Σιμεόνε της Λάτσιο, όμως οι σειρήνες είναι πολλές.

Οι δυο τους ήταν συμπαίκτες για τέσσερα χρόνια. Μάλιστα πήγαν την ίδια χρονιά και συνδέθηκαν ιδιαίτερα με την ομάδα. Κυρίως όμως ο Ιντζάκι ο οποίος έμεινε για 11 χρόνια ντυμένος στα γαλάζια και η ζωή τα έφερε έτσι ώστε να γίνει ένας πιστός στρατιώτης της ομάδας και μετά το “κρέμασμα” των παπουτσιών του.

Το 2000 πανηγύρισαν μαζί την κατάκτηση του πρωταθλήματος, με τον Ιντζάκι να είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας σε όλες τις διοργανώσεις.

Από τότε έχουν αλλάξει πολλά…Η Λάτσιο όχι μόνο δε διεκδικεί πρωτάθλημα, αλλά δε φοβίζει και κανέναν. Σκεφτείτε μόνο πως οι σημερινοί 18αρηδες, όχι μόνο δεν την έχουν δει να παίρνει πρωτάθλημα αλλά την έχουν συνηθίσει κι εκτός Ευρώπης. Απλά να υπενθυμίσω στους λίγο μεγαλύτερους και να πω στους μικρότερους πως παίκτες όπως οι Νέντβεντ, Νέστα, Μιχαϊλοβιτς, Σάλας, Στάνκοβιτς, Βερόν, Αλμέιδα, Ραβανέλι, Σιμεόνε, Κονσεϊσάο είχαν συνθέσει μία ομάδα φόβητρο που είχε κερδίσει επίσης το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ.

Ο Ιντζάκι φαίνεται πως όλα αυτά δε τα ξεχνά και από πιστός στρατιώτης που τον φωνάζουν όταν δεν έχουν ποιον άλλον να πάρουν για προπονητή, έχει εξελιχθεί στον προπονητή που θα μας απασχολήσει περισσότερο από κάθε άλλον το επόμενο καλοκαίρι.

Ο “αδερφός του Φίλιππο” όπως τον αποκαλούσαν οι περισσότεροι όταν αμφότερα τα αδέρφια φορούσαν ποδοσφαιρικά παπούτσια, έχει βαλθεί να τρελάνει την Ιταλία με την ομάδα που έχει φτιάξει. Και μάλιστα σε μία σεζόν που έφυγε ο καλύτερος ποδοσφαιριστής της περσινής σεζόν, Κεϊτά Μπαλντέ, και ο αρχηγός και πιο σταθερός από όλους τη τελευταία πενταετία, Λούκας Μπίλια.

Τον έναν δεν τον αντικατέστησε ουσιαστικά κανείς σε μεταγραφικό επίπεδο. Του δεύτερου τα παπούτσια τα έχει γεμίσει ένας άλλος Λούκας, ο Λέιβα, ο οποίος κλείνει τα στόματα όσων πρόλαβαν να τον βγάλουν τελειωμένο.

Με τρεις αμυντικούς πάντα πίσω, η Λάτσιο θυμίζει πολύ τη Γιουβέντους του Κόντε. Δεν παίζει διαστημικό ποδόσφαιρο όπως η Νάπολι, αλλά θέλει περίπου τρείς ευκαιρίες για να σκοράρει, βρίσκει γκολ από προσωπικές προσπάθειες περισσότερο από κάθε άλλη ομάδα, παίζει με τη μπάλα χαμηλά και επιτίθεται κυρίως από το κέντρο.

Ο Ιντζάκι έχει καταφέρει να παίρνει το 100% από κάθε ποδοσφαιριστή του, όπως κάνει ο άλλοτε συμπαίκτης του, Σιμεόνε, στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Έτσι έχει βρει πρωταγωνιστές που κανείς δεν υπολόγιζε.

Ο Ιμόμπιλε θυμίζει ξανά σε όλους πως παραμένει δεινός εκτελεστής έχοντας 14 τέρματα σε 11 παιχνίδια φέτος, ο Λουίς Αλμπέρτο έχει γίνει ένα δεκάρι παλιάς κοπής με χαρακτηριστικά της νέας, οι Λούλιτς, Παρόλο, Ράντου είναι στρατιώτες και ο Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς ακούγεται ήδη για Γιουβέντους.

Και μιας και αναφέραμε τη Γιουβέντους…Πολλοί στην Ιταλία θεωρούν ήδη κλεισμένο τον Ιντζάκι από τη “Μεγάλη Κυρία”, σε περίπτωση που αποτύχει ο Αλέγκρι. “Μεταξύ μας”, δεν είναι λίγοι αυτοί που παρακαλάνε να αποτύχει ο μίστερ Μαξ.

Κυρίως ίσως, για να προλάβουν τον Ιντζάκι. Άλλωστε κι η Μίλαν αν ψάχνει προπονητή για την επόμενη σεζόν, προς τα εκεί θα πάει. Όπως και η Νάπολι που παρά τη λατρεία προς τον Σάρι, το γυαλί μεταξύ αυτού και του Ντε Λαουρέντις έχει ήδη ραγίσει.

Την ίδια στιγμή πάντως, ο Σιμόνε Ιντζάκι δείχνει να μην ασχολείται καθόλου με τα όσα λέει και κάνει ο δικός του πρόεδρος, Λοτίτο. Αντίθετα, δείχνει να του αρέσει η όλη κουβέντα περί Γιουβέντους, χωρίς να διαψεύδει τις φήμες, δηλώνοντας μάλιστα κολακευμένος.

Έχει μία τεράστια ευκαιρία να γίνει ο Σιμέονε της Λάτσιο, ωστόσο ο Σιμεόνε δεν μπορούσε ποτέ να μπει στη συζήτηση να προπονήσει μεγαλύτερη ομάδα στην Ισπανία για τους γνωστούς λόγους. Από την άλλη ο Ιντζάκι, έχει ακόμη πολλά να αποδείξει αλλά και πολλά σκαλιά να ανέβει για να φτάσει κάποια στιγμή στην κορυφή.