Το Debut.gr θυμάται το πρωτάθλημα των Oklahoma Thunder το 1979.

Βροντή στα αγγλικά σημαίνει Thunder. Σαν βροντή λοιπόν αποτέλεσε στο κόσμο του NBA το πρωτάθλημα των Thunder (πάλαι ποτέ Seatle Supersonics) το μακρινό 1979.

Εκείνη την χρονιά η ομάδα των ”κολεγιόπαιδων” και συγκεκριμένα των Denis Atwrey, Fred Brown, Lars Hansen, Joe Hasset, Dennis Jonshon, Josh Jonshon και των άλλων νέων αστέρων κατάφερε προς έκπληξη όλων να σπάσει την έδρα των Washigton Bullets και να κατακτήσει το πολυπόθητο πρωτάθλημα  με σκορ 4-1. Ήταν η επανάληψη των τελικών του 1978 οπού η ομάδα της Washigton επικράτησε με το ίδιο σκορ. Ας επιστρέψουμε λοιπόν το 1979 όπου η ομάδα των thunder τερμάτισε πρώτη στην κανονική περίοδο με σκορ 52-30 πάνω από παραδοσιακά δυνατές ομάδες όπως οι Los Angeles Lakers και οι Phoenix Suns.

Ώρα playoffs λοιπόν και οι Seatle Supersonics ξεπερνούν το εμπόδιο των δυο προαναφερθεισών ομάδων με σκορ 4-1 και 4-3 αντίστοιχα. Το όνειρο αρχίζει να πλησιάζει. Η κυριαρχία των Thunder στους μεγάλους τελικούς με τους Washigton Bullets ήταν χωρίς αμφιβολία απρόσμενη. Επικρατώντας με 4-1 (99-97, 82-92, 105-95,114-112 και 97-93) η ομάδα αυτή αποδεικνύει ότι το 1979 ήταν η χρονιά της αφήνοντας την ομάδα της Washigton στο ”καναβάτσο”. Σημείο κλειδί κατά πολλούς το off season trade του Markin Webster στους New York Nicks για τον Lonnie Shelton ο οποίος χωρίς αμφιβολία συνέβαλλε τα μέγιστα στην ομάδα.

Για ακόμη μια φορά στην ιστορία του μπάσκετ και μάλιστα στο κορυφαίο πρωτάθλημα αποδεικνύεται πως η παρέα και το ταλέντο υπερτερεί του χρήματος και των μεγάλων budget. Ίσως από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στα χρόνια ύπαρξης του nba… H βροντή του 1979 θα παραμένει μάλλον για πολλά χρόνια χαραγμένη στους λάτρεις του αθλήματος!