H AEK παρουσιάστηκε αγνώριστη στο γήπεδο της Τρίπολης και το debut.gr αναλύει τα λάθη του έγιναν για να έρθει η ήττα με 2-0 από τον Αστέρα.

Καμία ομάδα δεν έχει κάνει συμβόλαιο με τη νίκη και κάποια στιγμή η ΑΕΚ θα γνώριζε την ήττα. Αυτό που έκανε αρνητική εντύπωση στους φίλους της “Ένωσης” ήταν η τραγική εμφάνιση σε όλες τις γραμμές στο παιχνίδι της Τρίπολης.

Όλοι μας περιμέναμε να δούμε αλλαγμένη την ΑΕΚ στο ματς με τον Αστέρα αλλά ο Μανόλο Χιμένεθ προχώρησε σε σαρωτικές αλλαγές. Ο Σεβιγιάνος τεχνικός επέλεξε στο τέρμα τον Τσιντώτα, στο κέντρο της άμυνας τον Γιαννούτσο αντί του Άνταμ Τζανετόπουλου και στο αριστερό άκρο τον παραγκωνισμένο Βινίσιους.

Ο νεαρός αμυντικός είχε καλή παρουσία στο κέντρο της άμυνας αλλά όταν πέρασε στα άκρα είχε σοβαρά θέματα και από την δική του πλευρά ήρθε το δεύτερο γκολ του Αστέρα. Όσο για τον Βραζιλιάνο ; Έδειξε ξανά γιατί δεν παίρνει ευκαιρίες από τον προπονητή του.

Στο χώρο του κέντρου είχαμε την τριάδα με τον Γιόχανσον σε ρόλο εξαριού και εσωτερικούς τους Αϊντάρεβιτς – Γαλανόπουλο. Κάτι που σημαίνει αυτόματα ένα… βαρύ κέντρο που βοηθάει ελάχιστα στη δημιουργία του παιχνιδιού από τον άξονα.

Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τι είδαν οι άνθρωποι της ΑΕΚ και τι εξακολουθεί να βλέπει ο Χιμένεθ στον Αϊντάρεβιτς. Ο Σουηδός είναι πολύ αργός για το σύγχρονο ποδόσφαιρο και δεν έχει δείξει πως μπορεί να αντεπεξέλθει στο παιχνίδι που πρέπει να παίζουν οι “κιτρινόμαυροι”.

Στην επίθεση ο Χιμένεθ έβαλε Μάνταλο, Μπακασέτα αριστερά και δεξιά στα άκρα και στην κορυφή τον Αραούχο. Δεν χρειάζεται να δεις πολλές φορές την ΑΕΚ για να καταλάβεις ότι ο αρχηγός της ομάδας δίνει ελάχιστα πράγματα στα άκρα ενώ κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τον πρώην παίκτη του Πανιωνίου.

Καταλαβαίνω πως υπήρξε κούραση και πολλοί παίκτες που έχουν τραβήξει το “κουπί” θα έπρεπε να ξεκουραστούν αλλά δεν βρίσκω λογική στο να παίζουν στα άκρα Μάνταλος και Μπακασέτας όταν υπάρχουν στον πάγκο Τρίστανσον και Πατίτο.

Στην αντίπερα όχθη ο Παντελίδης διάβασε πολύ καλά το παιχνίδι και από τη στιγμή που οι χώροι είχαν κλείσει άριστα, το προβληματικό κέντρο των φιλοξενούμενων δεν μπόρεσε να απειλήσει τους “Αρκάδες” σε κανένα σημείο.

Για να καταλάβει κάποιος πόσο καλό ταχτηκά παιχνίδι έκαναν οι Τριπολιτσιότες μπορεί να ανατρέξει στις τελικές που έβγαζε η ΑΕΚ στα προηγούμενα παιχνίδια της και πόσες έκανε στο “Θεόδωρος Κολοκοτρώνης”.

Επίσης δεν ξέρω που και τι πρέπει να δουλέψει ο Χιμένεθ αλλά είναι ανεπίτρεπτο για δεύτερο σερί παιχνίδι η ομάδα του να δέχεται γκολ στα πρώτα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου.

Το παιχνίδι στην Τρίπολη ανέδειξε ποια είναι τα προβλήματα που έχει στο ρόστερ της η ΑΕΚ και αυτά είναι στη θέση του αριστερού μπακ και του παίκτη που θα δώσει δημιουργία στα χαφ. Τον δεύτερο ρόλο μπορεί να τον αναλάβει ο Παναγιώτης Κονέ αλλά η “Ένωση” ίσως πρέπει να ψάξει κάποιο παίκτη για τα αριστερά στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Το θετικό για την ΑΕΚ είναι πως υπάρχει η διακοπή για τα παιχνίδια των Εθνικών ομάδων και κάποιοι ποδοσφαιριστές θα έχουν την ευκαιρία να ξεκουραστούν. Με την επανέναρξη ο τεχνικός του “δικεφάλου” περιμένει τις επιστροφές των Σιμόες, Λόπες, Κονέ, Γιακουμάκη, Λαμπρόπουλου που θα δώσουν περισσότερες λύσεις σε όλες τις θέσεις.

Ανακεφαλαιόνοντας η ΑΕΚ δεν έχασε το πρωτάθλημα γιατί πολύ απλά δεν θα το είχε πάρει ακόμα και αν είχε φύγει στο +4 και +8 από ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό αντίστοιχα.  Η “Ένωση” βρέθηκε συνολικά σαν ομάδα( παίκτες – προπονητής) σε κακή μέρα αλλά παραμένει για τα καλά μέσα και στους τρεις στόχους που έχει για τη σεζόν.

ΥΓ. Για δεύτερο σερί παιχνίδι οι οπαδοί της ΑΕΚ δεν άναψαν κανένα καπνογόνο υπό το φόβο νέας τιμωρίας….