Τις τελευταίες ημέρες έχει γίνει ένας... πανικός στη Παρί Σεν Ζερμέν για το επεισόδιο με το πέναλτι ανάμεσα στον Νεϊμάρ και τον Έντισον Καβάνι με το πρόβλημα να είναι... ταξικό!

Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που κερδίζουν το φίλαθλο κοινό για τα γκολ τους.

Για τις όμορφες ενέργειές τους ή για τις τελικές τους πάσες.

Για το πάθος τους, το θάρρος τους ή ακόμη και τον τσαμπουκά που έχουν.

Βέβαια, υπάρχει και αυτή η λίστα ποδοσφαιριστών που ναι μεν έχει πλούσιο ταλέντο, αλλά, με τον έναν τρόπο ή τον άλλο καταφέρνει να έχει και πολλούς “εχθρούς”.

Είτε για όλα όσα κάνουν εντός αγωνιστικού χώρου, είτε για όλα όσα λένε έξω από αυτόν. Μάλλον, τις τελευταίες ημέρες σε αυτή τη λίστα βρέθηκε και ο Νεϊμάρ.

Ο Βραζιλιάνος φορ αν και είναι συμπαθείς σε αρκετό κόσμο, λόγω της υψηλής του τεχνικής και των επιθετικών του αρετών στη φάση του πέναλτι με τον Έντισον Καβάνι κατάφερε να κάνει τους περισσότερους εξ αυτών να τον δουν με μισό μάτι. Να χαλάσουν την εικόνα που είχαν στο μυαλό τους για εκείνον και αυτό γιατί προσπάθησε να εκτελέσει με το… έτσι θέλω.

Χωρίς να δώσει σημασία στον συμπαίκτη του ή και τους ανθρώπους της ομάδας που είχαν δώσει σχετική οδηγία που ήθελε τον Ουρουγουανό στράικερ να αναλαμβάνει την “εσχάτη των ποινών”. Αλλά με το έτσι θέλω! Θυμίζοντας σε αρκετούς από εμάς παιδάκια που είναι καλομαθημένα από τους γονείς τους και τα θέλουν μα όλα δικά τους! Ασχέτως αν δίπλα τους βρίσκονται παιδάκια που… πεινάνε (για γκολ).

Ναι ο Νεϊμάρ είναι η ακριβότερη μεταγραφή (για την ώρα) στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Ναι ο Νεϊμάρ είναι εκείνος που τσεπώνει τον τρίτο καλύτερο μισθό στο δημοφιλέστερο άθλημα του κόσμου.

Ωστόσο, ο Νεϊμάρ θα πρέπει να είναι εκείνος που πρώτος απ’ όλους θα καταλάβει πως τα λεφτά (εκτός από την ευτυχία) δεν φέρνουν ούτε σεβασμό από συμπαίκτες και αντιπάλους, ούτε και την αγάπη του κόσμου. Ειδικά όταν συμπεριφέρεσαι σαν… βουτυροχλεχλές σε μπαρ, νομίζοντας ότι θα κατακτήσεις την απέναντι κοπέλα επειδή της προσφέρεις να πιει Πελβετέρε.

Με τα χρήματα μπορείς να αγοράσεις πολλά πράγματα, όμως, τα πιο σημαντικά τα κατακτάς με κόπο και ιδρώτας. Όπως έχει κάνει τόσα και τόσα χρόνια ο Έντισον Καβάνι, αυτό το απλό, λαϊκό και τίμιο παιδί που μπορεί να μην έχει ούτε την απήχηση του Νεϊμάρ, ούτε τη φήμη ή την τεχνική του Βραζιλιάνου φορ, έχει όμως τον κόσμο στο πλευρό του σε αυτό τον “εμφύλιο” που ξεκίνησε στη Παρί Σεν Ζερμέν μιας και εκείνος (κόσμος) ταυτίζεται πιο εύκολα με ποδοσφαιριστές- ήρωες που έχουν περάσει μερικές δυσκολίες.