Το debut.gr βρέθηκε στο ΟΑΚΑ για το παιχνίδι της ΑΕΚ με την Αούστρια Βιένης και ο Γιάννης Σταθόπουλος γράφει για το Ευρωπαϊκό- και όχι μόνο - μέλλον της Ένωσης.

Αδιαμφισβήτητα η ΑΕΚ είναι μια από τις τρεις μεγαλύτερες ομάδες της χώρας μας αλλά τα πράματα στον Ευρωπαϊκό χάρτη είναι διαφορετικά. Όχι γιατί η Ένωση δεν έχει ιστορία στα κύπελλα Ευρώπης αλλά γιατί η απουσία των τελευταίων ετών στοίχισε σε πολλούς τομείς.

Η επιστροφή σε ομίλους ήταν το ζητούμενο για την ΑΕΚ και με την βατή κλήρωση οι οπαδοί της ομάδας του Μανόλο Χιμένεθ κάνουν όνειρα για πρόκριση στους “32” του Γιουρόπα Λιγκ.

Μετά το διπλό στη Ριέκα οι “κιτρινόμαυροι” είχαν την ευκαιρία να φύγουν με έξι βαθμούς διαφορά αν κέρδιζαν την Αούστρια Βιένης στο Ολυμπιακό στάδιο.

Με το θετικό κλίμα μετά την επική νίκη επί του Ολυμπιακού, ο “δικέφαλος’ υποδέχτηκε την Αυστριακή ομάδα σε ένα ματς που αφήνει γλυκόπικρη γεύση. Στα θετικά είναι ότι ο Μάρκο Λιβάγια πέτυχε τα πρώτα του τέρματα, όπως και η αντίδραση της ομάδας όταν έμεινε πίσω στο σκορ.

Η πικρία για το τελικό 2-2 έχει να κάνει με τα αμυντικά κενά που παρουσίασε η ΑΕΚ αλλά και τις πολλές χαμένες ευκαιρίες που είχαν οι επιθετικοί της Ελληνικής ομάδας.

Με την εικόνα που έχουμε από τις τέσσερις ομάδες του ομίλου προκύπτει ότι πολύ δύσκολα η Ένωση δεν θα περάσει στην επόμενη φάση αλλά για την ώρα ο Μανόλο Χιμένεθ θα πρέπει να έχει ήδη στρέψει την προσοχή του στο ματς με τον Αστέρα.

Το παιχνίδι στην Τρίπολη είναι πολύ κομβικό για την εξέλιξη του πρωταθλήματος, ενώ είναι ένα ματς που θα δώσει τέλος σε έναν Γολγοθά συνεχόμενων παιχνιδιών για τους “κιτρινόμαυρους”.

Αν η ΑΕΚ φύγει νικήτρια από την έδρα του Αστέρα και στην χειρότερη περίπτωση διατηρήσει την διαφορά από τους διώκτες της ως έχει, τότε θα πάει με την καλύτερη ψυχολογικά στην διακοπή για τα παιχνίδια των εθνικών ομάδων, ενώ σταδιακά ο Μανόλο Χιμένεθ θα έχει στη διάθεση του περισσότερες λύσεις από τους Κονέ και Γιακουμάκη.

Υ.Γ Μετά από προειδοποίηση της ΟΥΕΦΑ για τιμωρία της έδρας, δεν άναψε ούτε ένα καπνογόνο από τους οπαδούς της ΑΕΚ. Γιατί όταν θέλουν οπαδοί και διοικήσεις όλα μπορούν να γίνουν….