Όταν το όνομά σου βρίσκεται στην  λίστα με τις ακριβότερες μεταγραφές μαζί με ονόματα όπως του Γκάμπριελ Μπατιστούτα, του Αντόνιο Κασσάνο και του Βιτσένζο Μοντέλα μόνο τυχαίο δε μπορεί να είναι. Ο λόγος για το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Ρόμα, Πάτρικ Σικ, για τον οποίο ο σύλλογος της Αιώνιας Πόλης έδωσε 42 εκατομμύρια ευρώ (μαζί […]

Όταν το όνομά σου βρίσκεται στην  λίστα με τις ακριβότερες μεταγραφές μαζί με ονόματα όπως του Γκάμπριελ Μπατιστούτα, του Αντόνιο Κασσάνο και του Βιτσένζο Μοντέλα μόνο τυχαίο δε μπορεί να είναι. Ο λόγος για το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Ρόμα, Πάτρικ Σικ, για τον οποίο ο σύλλογος της Αιώνιας Πόλης έδωσε 42 εκατομμύρια ευρώ (μαζί με τα μπόνους) κάνοντάς τον αυτομάτως την πιο ακριβή προσθήκη στην ιστορία του συλλόγου.

Ο 21άχρονος Τσέχος επιθετικός, προερχόμενος από τις ακαδημίες της Σπάρτα Πράγας, ήταν ο κύριος λόγος για να παρακολουθείς την Σαμπντόρια την περσινή σεζόν. Παρά το ύψος του (1.87) είναι αρκετά γρήγορος, καλός τεχνίτης και με τα δύο πόδια και αρέσκεται να δημιουργεί φάσεις με την μπάλα κάτω. Σε γενικές γραμμές έχει αυτό που χρειάζεται ο κάθε επιθετικός, την αίσθηση του γκολ. Το στοιχείο όμως που τον έκανε να ξεχωρίσει και να κεντρίσει το ενδιαφέρον μεγαλύτερων συλλόγων για την απόκτησή του ήταν η επιρροή που είχε στους αγώνες ερχόμενος από τον πάγκο. Λίγες φορές ξεκινούσε στην βασική εντεκάδα, πάραυτα κατάφερε να πετύχει 11 τέρματα, το ένα καλύτερο από το άλλο. Ένα όμως του γκολ έκανε όλη την Ευρώπη να παραμιλήσει. Στον αγώνα ενάντια στην Κροτόνε ο τρόπος που σκόραρε θύμισε κατά πολύ το wonder goal του Ντένις Μπέργκαμπ κόντρα στην Νιουκάστλ του Νίκου Νταμπίζα.

Με αυτές του τις επιδώσεις, από την αρχή της μεταγραφικής περιόδου, άρχισαν να ηχούν οι σειρήνες για ενδεχόμενη μεταγραφή του σε μεγαλύτερο σύλλογο με ομάδες όπως η Ατλέτικο Μαδρίτης, η Άρσεναλ, και η Γιουβέντους να εκδηλώνουν αρχικά ενδιαφέρον. Ο ίδιος αποφάσισε να πάει στην Γιουβέντους, όμως δε κατάφερε να περάσει τις ιατρικές εξετάσεις με τις φήμες να κάνουν λόγο για πρόβλημα στην καρδιά. Ενδιαφέρον στη συνέχεια έδειξε η Ίντερ δίχως όμως να συμφωνεί η διοίκησή της με αυτή της Σαμπντόρια για το τελικό ποσό της μεταγραφής. Μέχρι που ήρθε η Ρόμα να τα βρει σε όλα με τη διοίκηση και τον ίδιο τον παίχτη αφού αυτή τη φορά πέρασε με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις.

Μέσα σε μια χρονιά ο Σικ κατάφερε από εκεί που είχε έρθει ως <<άσημος>> να δημιουργήσει μεγάλο ντόρο γύρω από το όνομά του. Πρέπει να ανταποκριθεί στις υψηλές  απαιτήσεις των Giallorossi ώστε να δημιουργηθεί ένα δυνατό επιθετικό δίδυμο με τον Έντιν Τζέκο και να δικαιώσει το όνομά του που βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τις ακριβότερες μεταγραφές στην ιστορία των <<Ρωμαίων>>. Και αφού ο άνθρωπος ορόσημο στην ιστορία της Ρόμα, Φραντσέσκο Τόττι πιστεύει πως ο Σικ θα κάνει μεγάλη καριέρα στην ομάδα, μένει να μας το επιβεβαιώσει ο ίδιος ο Τσέχος στον αγωνιστικό χώρο.