Έχετε αναρωτηθεί ποιος κρύβεται πίσω από το διάσημο λόγκο του ΝΒΑ; Υπάρχει απάντηση!

Η…σκιά του έχει εμφανιστεί άπειρες φορές σε εφημερίδες,περιοδικά,τηλεόραση,ιστοσελίδες κτλ. Είναι ένα από τα πιο εμπορικά σήματα παγκοσμίως εδώ και πολλές δεκαετίες. Περίπου 3 δις δολάρια, πληρώνονται για τα δικαιώματα χρήσης του ετησίως! Κι’ όμως, δεν είναι ένα..τυχαίο σκίτσο, αλλά ένα υπαρκτό πρόσωπο..!

Ο λόγος για τον Τζέρι Γουέστ, τον πιο διάσημο-άγνωστο του πλανήτη! Ελάχιστοι τον γνωρίζουν, ακόμα λιγότεροι τον αναγνωρίζουν στο δρόμο, όμως καθημερινά τον βλέπουν δισεκατομμύρια!

Το βιογραφικό του; Απλά εξαιρετικό, ωστόσο, η φημισμένη ντρίπλα του σε αγώνα των Λέικερς, έμεινε στην ιστορία! Ο ύψους 1,88μ. Τζέρι γεννήθηκε στις 28/5/1938 στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ.

Από μικρός αγάπησε το μπάσκετ, που έμελλε να γίνει η δουλειά του. Πιστός στο μεγάλο του έρωτα, τους Λος Άντζελες Λέικερς. ο Γουέστ έμεινε καθ’ολη τη διάρκεια της καριέρας του στην ομάδα με τα κίτρινα. Πιο συγκεκριμένα, από το 1960 έως και το 1974!

Αν και δε γνωρίζουμε πολλά για την καριέρα του, μερικά από τα κατορθώματά του, σε αφήνουν με το στόμα ανοικτό. Όπως για παράδειγμα, το γεγονός πως είναι ο παίκτης με τον υψηλότερο μέσο όρο πόντων στην ιστορία των Playoffs με…46.3!

Επίσης, έχει ανακηρυχθεί MVP του All Star Game το 1972 (συνολικά έχει συμμετάσχει σε 14 All Star ), ενώ ήταν ο αρχηγός των ΗΠΑ, στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ρώμης (1960), όπου οι Αμερικάνοι είχαν κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο.

Μια φορά πήρε δαχτυλίδι (1972), μια φορά αναδείχθηκε MVP των τελικών του NBA (1969), ενώ έχει βρεθεί 10(!) φορές στην καλύτερη 5αδα της σεζόν (1962-1967 και 1970-1972).

Τέλος, άλλη μια σπουδαία διάκριση για τον Mr Outside, είναι η κατάταξή του στους 50 κορυφαίους όλων των εποχών που αγωνίστηκαν στο NBA.

Μετά το τέλος της καριέρας του, διετέλεσε  προπονητής των Λέικερς και έπειτα τεχνικός διευθυντής και σκάουτερ της ομάδας του LA.

Σήμερα, σε ηλικία 79 ετών, ανήκει στο διοικητικό τιμ των Κλίπερς, με ρόλο κάτι σαν General Manager ( προηγουμένως είχε το συγκεκριμένο ρόλο σε Γουόριορς και Μέμφις ), ενώ απολαμβάνει συχνά αγώνες του κορυφαίου πρωταθλήματος, που φέρει τη μορφή του!