Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θριάμβευσε απέναντι στη Γουέστ Χαμ και το Debut.gr επιχειρεί να εξάγει ένα μικρό συμπέρασμα από την πρώτη εικόνα των «κόκκινων διαβόλων».

Στο πρώτο επίσημο ματς στο σπίτι της, η Μάντσεστερ κέρδισε με το εμφατικό 4-0 την Γουέστ Χαμ ικανοποιώντας απανταχού τους φίλους της που είδαν την ομάδα του Μουρίνιο να πετάει… φωτιές. Είναι όμως ασφαλή τα συμπεράσματα από το πρώτο -και σχετικά μικρό- δείγμα; Ας τα πάρουμε από την αρχή.

Τι είδαμε

Δύο γκολ από τον Λουκακού (33′, 53′), ένα από τον Μαρσιάλ (87′) και ένα από τον Πογκμπά (90’+). Μια εξαιρετική εμφάνιση από τους κόκκινους διαβόλους, οι οποίοι έδειξαν από την αρχή τις διαθέσεις τους δημιουργώντας ευκαιρίες τόσο από τις δύο πτέρυγες, όσο και από τον άξονα. H πιο αξιόλογη, αυτή του Λουκάκου στο 33′ όπου έπειτα από εξαιρετική ασίστ του Ράσφορντ ο Βέλγος επιθετικός με όμορφο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Χάρτ (δοκάρι και μέσα). Η Γιουνάιτεντ είχε τον έλεγχο του αγώνα και δεν άφησε περιθώρια στην αντίπαλο ομάδα να απειλήσει.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως το πρώτο καθώς μόλις στο 53′ και έπειτα από γλυκιά εκτέλεση φάουλ του Μικιταριάν ο Λουκακού έκανε δύο τόσο τα δικά του τέρματα, όσο και της ομάδας του. Ο Βέλγος στράικερ πραγματοποίησε μια εξαιρετική εμφάνιση δείχνοντας σε πόσο καλή κατάσταση βρίσκεται ενόψει της χρονιάς που έρχεται δίνοντας ταυτόχρονα μια γεύση του ταλέντου του σε εκείνους που αμφισβήτησαν την μεταγραφή του. Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι κατέβασαν ρυθμούς διατηρώντας το σκορ χωρίς να απειληθούν ιδιαιτέρως. Στο 87ο λεπτό μετά από όμορφη κάθετη πάσα του Μικιταριάν ο Μαρσιάλ πλάσαρε ιδανικά τον Χάρτ για το 3-0, ενώ στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Πογκμπά με ένα έξυπνο πλασέ έξω από την περιοχή έγραψε το 4-0 προκαλώντας ενθουσιασμό στις πολλές χιλιάδες που κατέκλεισαν το γήπεδο. Πολυτιμότεροι παίκτες των γηπεδούχων ήταν ο (δις) σκόρερ Λουκακού και ο Μάτιτς ο οποίος βρισκόταν κυριολεκτικά σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου τόσο ανασταλτικά, όσο και επιθετικά.

Τι περιμένουμε να δούμε

Όσοι παρακολουθούν αγγλικό πρωτάθλημα γνωρίζουν καλά πως μια ομάδα σαν την Μάντσεστερ δεν θα είναι συμβιβασμένη με τίποτα λιγότερο από το πρωτάθλημα. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει πως οι «μπέμπηδες» πρέπει να συνεχίσουν ακριβώς όπως ξεκίνησαν,δηλαδή όχι μόνο με νίκες ,αλλά με ποιοτικό και όμορφο ποδόσφαιρο όπως μπορούν κάλλιστα να παράξουν. Η νοοτροπία της παλιάς Γιουνάιτεντ έχει επιστρέψει για τα καλά μετά την έλευση του Μουρίνιο την περσινή επιτυχημένη χρονιά, η οποία συνοδεύτηκε με την κατάκτηση 3 τροπαίων. Φέτος ακόμα περισσότερα Ζοσέ!

Τι μας εντυπωσίασε

Η χημεία των κεντρικών της ομάδας (Πογκμπά-Μάτιτς-Μάτα) ήταν ασύλληπτη. Οργανωμένες επιθέσεις,αλληλοκαλύψεις και ατομικές ενέργειες έδωσαν την ευκαιρία στον Μικιταριάν και τον Ράσφορντ που βρίσκονταν στα άκρα να εκμεταλλευτούν το «πολυβόλο» που ακούει στο όνομα Λουκακού, όπως και έγινε. Ο Μουρίνιο έδωσε βάρος στον άξονα και θέλησε από την πρώτη στιγμή να δείξει ποιος είναι το αφεντικό παίζοντας επιθετικό (!) ποδόσφαιρο καθ’όλη την διάρκεια του αγώνα. Η άμυνα ήταν συμπαγής και σταθερή και δεν αντιμετώπισε κανένα κίνδυνο δείχνοντας σοβαρότητα, όπως ακριβώς και πρέπει.

Τι πρέπει να προσέξει

Το ζητούμενο βεβαίως μετά από μια τέτοια ευρεία νίκη δεν είναι άλλο από την διατήρηση της υψηλής απόδοσης και την διατήρηση του μηδέν στην άμυνα. Η ομάδα πρέπει να δείξει συνοχή και σταθερότητα και να κρατήσει το σοβαρό ύφος και να δείξει τον σεβασμό που πρέπει κοιτάζοντας κάθε αντίπαλο ξεχωριστά. Από ‘κει πέρα δεν έχει να φοβάται τίποτα καθώς αποτελείται από ένα πλήρες ρόστερ με αρχή-μέση-τέλος. Το μεγάλο ερώτημα είναι το αν θα συνεχίσει να αποδίδει το ίδιο και μέσα στην χρονιά,καθώς θα συμμετέχει σε αρκετές διοργανώσεις.