Το Debut.gr ήταν στο «Απόστολος Νικολαΐδης» και σχολιάζει το πρώτο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τη Γκαμπάλα.

Μόνο 1-0 απέναντι στη… μισήτη Γκαμπάλα πιάνοντας υψηλή απόδοση και ικανοποιώντας τον κόσμο που βρέθηκε στο Απόστολος Νικολαίδης το «τριφύλλι».

Ένας δεμένος και έτοιμος (μέχρι ενός βαθμού Παναθηναικός) επικράτησε  1-0 της Γκαμπάλα το βράδυ της Πέμπτης στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας .Αναλογιζόμενοι την χρονική περίοδο,τις διοικητικές… ανωμαλίες και την ανεπάρκεια του ρόστερ, μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως το τριφύλλι στάθηκε ανώτερος των περιστάσεων.Το πιο σημαντικό είναι πως ο Μαρίνος Ουζουνίδης συνεχίζει το τεράστιο έργο που ξεκίνησε πέρυσι, αναζωογονώντας συνεχώς την ομάδα με τις προσθήκες νέων ποδοσφαιριστών (σ.σ. Χατζηγιοβάννης, Δώνης, Κότσαρης, Πίσπας, Ευαγγέλου).

Μπορεί να μην αγωνίστηκαν όλοι, μπορεί η ομάδα να βρίσκεται ακόμα σε πρώιμο στάδιο, ωστόσο ο Έλληνας προπονητής δείχνει να έχει εμπιστοσύνη στο νέο αίμα της ομάδας. Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, οι «πράσινοι» έχασαν μια σωρεία ευκαιριών τόσο στο πρώτο, όσο και στο δεύτερο ημίχρονο. Μόλις ένα γκολ (Μόλινς, πεν. 37′) και δυο δοκάρια από τον Λούντ, ο οποίος ήταν ένας εκ των κορυφαίων της ομάδας μαζί με τον Χούλτ και τον Ζέκα.

Άριστοι ανασταλτικά, όμορφες συνεργασίες κυρίως από την αριστερή πτέρυγα μεταξύ Χουλτ και Λουντ και πάνω από όλα… αλληλοκαλύψεις. Ο Παναθηναϊκός έδειξε πως διαθέτει το μέταλλο της ομάδας που είναι υγιής και αποτελεί χάρη στην δουλειά που γίνεται ένα άκρως ανταγωνιστικό σύνολο. Μηδενός εξαιρουμένου, φοβερή φυσική κατάσταση κάτι που αποδεικνύει το συνεχές πρεσάρισμα στην αντίπαλη άμυνα, ακόμα και προς το τέλος του παιχνιδιού.

Η απουσία του Μπέργκ ήταν εμφανής όχι μόνο αγωνιστικά, αλλά και στατιστικά καθώς ο Παναθηναϊκός μπορούσε να επικρατήσει με ένα πιο ευρύ σκορ χωρίς να αφήνει ελπίδες στους Αζέρους στον επαναληπτικό αγώνα της άλλης εβδομάδας. Πάρολ’ αυτά αν πιάσει την ίδια απόδοση, δύσκολα θα χάσει την πρόκριση στα Play-offs του Εuropa League. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού έδωσε για ακόμη μια φορά το παρόν στο γήπεδο δείχνοντας εμπιστοσύνη με την σειρά του στον Μαρίνο και τα παιδιά του.Μένει να δούμε αν το τριφύλλι θα διεκδικήσει το κάτι παραπάνω την φετινή χρονιά ή αν θα παραμείνει στάσιμος ως προς το μέγεθος του.